Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

παλια ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΥΣΑΝΙΑ,, ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΟΜΗΡΙΚΗς ΙΘΑΚΗς

1 σχόλιο :ΣΤΟ 




Θα σου στείλω, ίσως αύριο την εικόνα της πραγματικής Ιθάκης. Εκεί θα δεις τις διαφορές από τα μέρη που δείχνεις . Επίσης θα σου στείλω και την φωτογραφία...
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS

  1. Θα σου στείλω, ίσως αύριο την εικόνα της πραγματικής Ιθάκης. Εκεί θα δεις τις διαφορές από τα μέρη που δείχνεις . Επίσης θα σου στείλω και την φωτογραφία της νήσου Αστερις για να δεις ότι δικαίως ονομαζόταν έτσι.
    Φιλικά Παυσανίας

  1. porosnews
  2. ΜΕΝΩ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ,, ΕΓΩ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΤΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩς ΣΕΒΑΣΤΗ,, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ!!

  3. Αγαπητέ φίλε
    Θα ήθελα να μου δώσεις το email σου για να σου στείλω τις φωτογραφίες γιατί δεν μπορώ να κάνω επικόληση.
    Τώρα βλέπω ότι είσαι σίγουρος γι' αυτά που γράφεις και αυτό με χαροποιεί γιατί έτσι μπορούμε να συζητήσουμε, πέρα από τις φωτογραφίες πάνω στα στοιχεία αυτά που πρέπει να έχει ένας τόπος για να είναι η Ιθάκη του Οδυσσέα.
    Θα ήθελα να πιστεύω ότι αποδέχεσαι ότι η ομηρική Ιθάκη θα πρέπει να ταυτίζεται με την ομηρική περιγραφή αλλιώς δεν έχει νόημα η όποια συζήτηση. Αν θέλεις λοιπόν ας αρχίσουμε να δίνουμε ένα-ένα τα στοιχεία και αν ανταποκρίνονται στην εν λόγω πραγματικότητα.
    Ξεκινώ με την τελευταία φωτογραφία. Η Ιθάκη είναι παραθαλάσσια με δύο λιμάνια το ένα δίπλα στο άλλο. Το σημείο που υποτίθεται σταμάτησε ο Μέντης είναι έξω από την πόλη δηλαδή ένα τρίτο λιμάνι. Αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν στην φωτογραφία.
  4. porosnews 
  5. σας ευχαριστω,, το πρώτο σχολιο σας το ειχα ήδη κάνει νέα ανάρτηση,,!! η Ομηρική τοπόγραφία είναι το βασικότερο όπως ακριβώς το θέτεις, εχω και στα δυο μπλοκ,, ξεδιπλωσει λίγο την τοπογραφία σε σχέση με την περιοχή μου, την οποία όσο την ψάχνω τόσο περισσότερες ομοιοτητες με τα γραφώμενα τοι Ομήρου βρίσκω.! 
    το ένα λιμάνι στην εδώ τοποθεσία,, ήταν εντός ποταμού (όπως το δειχνει η φωτο του μπλοκ) το δευτερο η παραλία του σημερινού Πόρου,, ποπυ πριν την ολικη ανοικοδόμοιση από τους σεισμους 1953 ηταν τεράστια και αμώδες (ευκολο και στο να βγάζουν τα πλοία έξω) ενω το τρίτο,, τα σημερινά Λιμένια,, με την αναφορά από Ομηρο ως Λιμιώνας..,! το email moy είναι porosnews@gmail.com kai fotisfamily@hotmail.com
  6. ΕΝΩ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ  ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕς  ΧΡΗΣΙΜΕς ΑΝΑΡΤΗΣΕΙς
  7. ΣΕ ΣΟΛΙΑΣΜΟΥς ΣΤΟ ΦΕΙς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου