Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΤΗΛΕΜΑΧΕΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ



new  1oς "ΤΗΛΕΜΑΧΕΙΟΣ" ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, στην Ιθάκη
http://2.bp.blogspot.com/-hPpB6AeFJc4/VWie9IaR4lI/AAAAAAAAONA/BR7IKnu5pfs/s400/af.png 
                                                                              
Διαβάστε περισσότερα...

Ήταν Σεπτέμβριος του 1993, ήμουν τότε 39 ετών και Πρόεδρος της Κοινότητος Πόρου όταν έδινα την εκκίνηση του Α Τηλεμάχειου ανώμαλου δρόμου αντοχής με αφετηρία την υπεραιωνὀβια ελιά στην τοποθεσία Βλιχός-Λούτσα εκεί που σήμερα είναι τα Ξενοχεία Αστερίς και Αποστολάτα.και σημείο τερματισμού την πλατεία του Πόρου. Πέρασαν από τότε 21 χρόνια και ο αγώνας αυτός έγινε ένας θεσμός στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του νησιού μας. Εύχομαι το νεοσύστατο τοπικό συμβούλιο της περιοχής μας να προχωρήσει ακόμη ένα βήμα και να θεσμοθετήσει το άλλο σκέλος της διαδρομής που είναι ο θαλάσσιος διάπλους μεταξύ Σκάλας και Πόρου με ιστιοπλοϊκούς και κωπηλατικούς αγώνες. Θα είμαστε δίπλα τους για να κάνουμε και αυτούς τους αγώνες θεσμό. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και πολλή δύναμη.!

και οι σχολιασμοι στην κοινοποιηση της φωτο στο φεις


Ο πρώτος Έλληνας νικητής (τερμάτισε δεύτερος μετά από έναν επαγγελματία Άγγλο δρομέα) του πρώτου Τηλεμάχειου ανώμαλου δρόμου. Είναι ο Δώρης Λιναρδάτος από την Σκάλα, σήμερα Δικηγόρος στο Αργοστόλι.



  • Panagis Simotas Αναμνήσεις για τις οποίες, όλοι σας, μπορείτε και πρέπει να είσθε υπερήφανοι! Πολλοί, σας οφείλουν πολλά! Υγείαν σας εύχομαι!!
  • Παύλος Καρούσος Συγχαρητήρια Μάκη Μεταξά. Έγραψες ιστορία στους Πρόννους και στην Κεφαλονιά και Ιθάκη. Ανέδειξες την παράδοση, τα μνημεία του τόπου και την κεφαλονίτικη λεβεντιά ενώννοντας για πρώτη φορά όλη την Κεφαλληνιακή παροικία και τους επιφανείς Κεφαλλήνες για να βοηθήσουν τα νησιά μας, "πλην Λακεδαιμονίων". Εποχές ενότητας και έργου. Αλλά και στις υποδομές έγιναν πράγματα που εκκρεμούσαν από το 1960. Ενώθηκε ο Πόρος με τη Σάμη που είχε ξεκινήσει από το 1964, ενώθηκε η Άνω με την κάτω Έρυσσο που είχε ξεκινήσει το 1975. Ολοκληρώθηκε ο δρόμος της Βόρειο-δυτικής Παλλικής που εκκρεμούσε από το 1960. Και άλλα πολλά, Πολυκλαδικό, ΑΜΕΑ, λιμάνι Πόρου, Σάμης, αλιευτικά καταφύγια, κα. Ανέδειξε το ιστορικό έργο των Ριζοσπαστών και αξιοποίησε κάθε εθνικό ή κοινοτικό πόρο. Και όλα αυτά με τους καταχθόνιους να έχουν αποχωρήσει από το Νομ. Συμβούλιο και νά έχει τεχνική μειοψηφία. Ο Μάκης Μεταξάς απέδειξε ότι "Ο άνδρας κάνει τη γεννιά" και όχι "η γεννιά τον άνδρα". Ο Μάκης Μεταξάς είναι μια χρυσή εφεδρεία για τον τόπο και πρέπει ξανά να αναλάβει δράση, διότι το νησί πλέον βιώνει τον "μεσαίωνα".
  • Makis Metaxas Αγαπητέ μου Παύλο αφού πρώτα σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια θέλω να πω τούτο. Για όσα χρόνια υπηρέτησα τα κοινά προσπάθησα και μέσα από τα λάθη και τις παραλήψεις μου να κάνω όσα ένας κοινός νους θεωρούσε αναγκαία και αυτονόητα. Σε αυτόν τον αγώνα είχα δίπλα μου το κοινό όραμα και την επιθυμία μιας κοινωνίας που ήθελε να σηκωθεί λίγο ψηλότερα. Αυτή την δυναμική αυτής της κοινωνίας αξιοποιήσαμε όλοι μαζί. Ήσουν λοιπόν και εσύ Παύλο και πολλοί άλλοι σε αυτήν την προσπάθεια και η τιμή είναι συλλογική. Εγώ δεν χρειάζεται να επιστρέψω στην πολιτική ζωή του τόπου. Είναι η στιγμή να στηρίξουμε νέους ανθρώπους με νέες ιδέες για να κάνουμε ξανά ένα νέο ξεκίνημα. Ξέρω και ξέρεις οτι υπάρχουν λαμπρά μυαλά στον τόπο μας , ας τους αφήσουμε τον χώρο να αναπνεύσουν και να δημιουργήσουν. Εγώ από το πόστο του ενεργού πολίτη όπως ξέρεις θα εξακολουθώ να κάνω αθόρυβα το καθήκον μου. Θα χαρώ λοιπόν πολύ όλοι μαζί όπως τότε και κυρίως με τα παιδιά μας να συναντηθούμε ξανά στον γνωστό μας τόπο, εκεί που μέσα από τα ανασκαμμένα χώματα και τις ομιλούσες πέτρες γράφεται η ιστορία. Για την κόρη σας, την αγαπημένη μας Χάρις χαίρομαι γιατί ήδη της δείξατε τον δρόμο !!!
  • Παύλος Καρούσος Οι παρακαταθήκες δεν αφορούν μόνο την διαχείριση των κοινών. Ο πνευματικός και ο πολιτιστικός δρόμος είναι ο πιο δύσκολος και ο πιο αποδοτικός και σε αυτόν Μάκη Μεταξάς έχεις και προσφέρεις ήδη πολλά. Αυτόν συνέχισέ τον, γιατί όπως βλέπεις οι καρποί που σπέρνεις ήδη δίνουν τους καρπούς. Και μια πρόταση, θα σου δώσουμε χρόνο να ξεκουραστείς όταν οργανώσεις το Παγκόσμιο Ε[ιστημονικό Συνέδριο για την Οδύσσεια στην Κεφαλληνία και γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις με λαμπρότητα των μυκηναϊκών ευρημάτων του νησιού μας. ¨Εως τότε σοφέ Νέστορα έχεις να προσφέρεις πολλά.

  • Makis Metaxas Εάν Παύλο μας είχαν αφήσει να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την δεύτερη φάση των ανασκαφών στον μυκηναϊκό οικισμό σήμερα θα είχαμε αρκετό υλικό για να προχωρούσαμε στην οργάνωση του αναμενόμενου συνεδρίου. Δυστυχώς θα πάμε με μια χρονοκαθυστέρηση που μας δίνει όμως την ευκαιρία να προχωρήσουμε στην μελέτη και την αξιολόγηση και άλλων δεδομένων που μέχρι χθές μας ήταν εντελώς άγνωστα. Για αυτό το Συνέδριο κάνουμε οτι μπορούμε. Μετά από αυτό το Συνέδριο δικαιούμαι όπως σωστά το γράφεις Παύλο να κάτσω και να ξεκουραστώ. Να αντέξουμε μόνο..

1 σχόλιο:

  1. Τώρα αυτή η πανάρχαια ελιά είχε επιλεγεί για να συμβολίζει απλά την αφετηρία ενός αρχαίου αγώνα, για υποτίθεται ότι έχει κάποια σχέση και με τα Ομηρικά ψαξίματα εκεί στους Πρόνους?
    Προσοχή σε τυχόν απάντηση γιατί ψάχνω να γλυτώσω από ένα διαρκές κογιονάρισμα εφτά (7) και πλέον χρόνων!

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή