Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΦΕΤΟς


Με λύπη μου θα ήθελα να πληροφορήσω τους φιλους της ανασκαφης μας στα Τζαννατα ότι αναβάλλεται προς το παρόν η προγραμματισμένη για τον Ιούλιο 2015 μελέτη των ευρημάτων της ανασκαφής.

  • Makis Metaxas Αντώνη πρέπει και είναι επιβεβλημένο να βρεθεί λύση. Προφανώς και δεν ευθύνεσαι εσύ για αυτήν την εξέλιξη. Είχαμε από πολύ ενωρίς ενημερώσει τους συγχωριανούς μας τι θα χάναμε εάν θα διέλυαν τις αρχαιολογικές υποδομές στον ξενώνα του Πόρου. Δυστυχώς χρόνια τώρα εμείς εδώ στον Πόρο πριονίζουμε με πρωτόγνωρο πάθος το κλαδί που πάνω καθόμαστε. Η ζημιά δυστυχώς έγινε και δεν είναι εύκολο να επανέλθουμε στην προτέρα κατάσταση. Ούτε οι άνθρωποι υπάρχουν πλέον μα ούτε κατά βάθος έχω την αίσθηση οτι το θέλουν. Θα περάσουν αρκετά χρόνια ακόμη για να σκεφτούν ξανά από μια άλλη αφετηρία και με άλλους όρους. Μέχρι τότε θα κάνουμε τον αγώνα μας για να βρίσκουμε λύσεις. Μην το βάζεις κάτω. Θα βρούμε την λύση με το ένα ή τον άλλο τρόπο. Τι στο διάβολο απόγονοι του Οδυσσέα είμαστε! (είμαστε;)
  • ΚΑΙ  ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ,,ΠΕΡΙ "ΠΑΡΟΠΙΔΩΝ ΤΩΝ  ΧΩΡΙΑΝΩΝ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑ  ΘΕΜΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑς!!

  • Makis Metaxas Γιώργο γνωρίζω τους κυριότερους λόγους που οι συγχωριανοί μου έχουν διαμορφώσει αυτήν την στάση απέναντι στο θέμα των αρχαιοτήτων. Το καταλαβαίνω αλλά εγώ που τυχαίνει να ξέρω το τι υπάρχει δεν έχω το δικαίωμα να μην καταλαβαίνω τις ευθύνες που έχω απέναντι σε οτι η γη των προγόνων μας μας τα είχε επί χιλιάδες χρόνια διαφυλάξει για να τα κληρονομήσουμε εμείς στην δική μας γενιά. Πριν από μερικούς μήνες ένας αγαπητός μου φίλος με ρώτησε: από όλα τα έργα που έχεις κάνει ποιο θεωρείς το ποιο σημαντικό που έκανες μέχρι τώρα. Ήταν η πρώτη φορά που δεχόμουν αυτή την ερώτηση και μπορώ να σου πω οτι και εμένα ουδέποτε κάτι τέτοιο με είχε απασχολήσει. Αυθόρμητα του είπα η χάραξη των αρχαιολογικών ζωνών !. Μα μου είπε είναι αυτό που οι συγχωριανοί σου σε κατηγορούν και πολλοί σε έχουν καταψηφίσει. Ετσι ακριβώς είναι του είπα αλλά αυτό θα είναι το έργο που θα με μνημονεύουν αργότερα τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Μέχρι τότε όμως αγαπητέ μου Γιώργο θα έχει περάσει αρκετός χρόνος που εγώ δεν θα ζω για να ζήσω εκείνη στιγμή. Δεν πειράζει όμως θα ζούνε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Το ίδιο μου κάνει.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μου επιτραπεί με το όποιο μυαλό και εμπειρίες διαθέτω με αφορμή τα σχόλια του κ. Μεταξά να το γενικεύσω λίγο.
    Δυστυχώς στην ιδιαίτερη πατρίδα μας και όχι μόνο παρατηρείται μια εικόνα αλλοπρόσαλλη θα έλεγα στην πορεία του χρόνου. Τη δεκαετία του 50΄ η τότε γενιά γνώριζε την πραγματικότητα αλλά δεν είχε τις γνώσεις και κουράστηκε υπέρμετρα για τα προς το ζην. Παρ΄όλα αυτά αν αφαιρέσουμε κάποια δικαιολογημένα κόμπλεξ άφησε πρόοδο πίσω της για τους επόμενους.
    Η γενιά του 70΄ισορόπισε κάποια πράγματα βρίσκοντας έτοιμο προζύμι έχοντας περισσότερες γνώσεις, εφόδια και γνώση της πραγματικότητας. Δεν ξεπέρασε όμως τα κόμπλεξ.
    Η γενιά του 90΄παρά τις περισσότερες γνώσεις και εφόδια, με πλήρη γνώση της πραγματικότητας ξεσάλωσε θεωρώντας ότι το προζύμι από τους προηγούμενους δεν ήταν προσφορά αλλά κεκτημένο δικαίωμα, υπέσκαψε τα θεμέλια της επόμενης γενιάς χάνοντας ακόμα και τη συνταγή για το προζύμι, αποδίδοντας προς τα έξω χωρίς ενδοιασμούς όλα τα γονιδιακά κόμπλεξ και τώρα κάθεται και κοιτάει τάχα μου αιφνιδιασμένη τη γενιά του 2010΄ η οποία με τη σειρά της βλέπει ότι παρά τα εφόδια και τις γνώσεις που έχει τα πράγματα ξαναγύρισαν στο 1950!
    Και το χειρότερο δεν γνωρίζει τί να κάνει, ούτε τί αποφάσεις να πάρει γιατί βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και χωρίς παιδεία (το προζύμι που λέγαμε πριν είναι αυτή η παιδεία και όχι τα μπικικίνια που θα σκέφτηκε κάθε δραχμοφονιάς). Η μόνη ευχάριστη αλλαγή είναι η σχετική εξαφάνιση των κόμπλεξ πράγμα οξύμωρο μια και αυτό απαιτεί παιδεία!
    Αυτό το τελευταίο πραγματικά παράξενο κοκτέιλ με μαθηματικό λογισμό σκεπτόμενο με γεμίζει απαισιοδοξία, πλην όμως η ζωή διατηρεί και την ιδιαιτερότητα της ρευστότητας που με γεμίζει περιέργεια και ίσως κάποιες ελπίδες.

    Υ.Γ.
    Τις γενιές τις μετράω στις ηλικίες τριαντάρηδων – σαραντάρηδων και δυστυχώς ανήκω στην γενιά του 90΄.


    Χουά χαχά χαχά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή