Με λύπη μου θα ήθελα να πληροφορήσω τους φιλους της ανασκαφης μας στα Τζαννατα ότι αναβάλλεται προς το παρόν η προγραμματισμένη για τον Ιούλιο 2015 μελέτη των ευρημάτων της ανασκαφής.
Ας μου επιτραπεί με το όποιο μυαλό και εμπειρίες διαθέτω με αφορμή τα σχόλια του κ. Μεταξά να το γενικεύσω λίγο. Δυστυχώς στην ιδιαίτερη πατρίδα μας και όχι μόνο παρατηρείται μια εικόνα αλλοπρόσαλλη θα έλεγα στην πορεία του χρόνου. Τη δεκαετία του 50΄ η τότε γενιά γνώριζε την πραγματικότητα αλλά δεν είχε τις γνώσεις και κουράστηκε υπέρμετρα για τα προς το ζην. Παρ΄όλα αυτά αν αφαιρέσουμε κάποια δικαιολογημένα κόμπλεξ άφησε πρόοδο πίσω της για τους επόμενους. Η γενιά του 70΄ισορόπισε κάποια πράγματα βρίσκοντας έτοιμο προζύμι έχοντας περισσότερες γνώσεις, εφόδια και γνώση της πραγματικότητας. Δεν ξεπέρασε όμως τα κόμπλεξ. Η γενιά του 90΄παρά τις περισσότερες γνώσεις και εφόδια, με πλήρη γνώση της πραγματικότητας ξεσάλωσε θεωρώντας ότι το προζύμι από τους προηγούμενους δεν ήταν προσφορά αλλά κεκτημένο δικαίωμα, υπέσκαψε τα θεμέλια της επόμενης γενιάς χάνοντας ακόμα και τη συνταγή για το προζύμι, αποδίδοντας προς τα έξω χωρίς ενδοιασμούς όλα τα γονιδιακά κόμπλεξ και τώρα κάθεται και κοιτάει τάχα μου αιφνιδιασμένη τη γενιά του 2010΄ η οποία με τη σειρά της βλέπει ότι παρά τα εφόδια και τις γνώσεις που έχει τα πράγματα ξαναγύρισαν στο 1950! Και το χειρότερο δεν γνωρίζει τί να κάνει, ούτε τί αποφάσεις να πάρει γιατί βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και χωρίς παιδεία (το προζύμι που λέγαμε πριν είναι αυτή η παιδεία και όχι τα μπικικίνια που θα σκέφτηκε κάθε δραχμοφονιάς). Η μόνη ευχάριστη αλλαγή είναι η σχετική εξαφάνιση των κόμπλεξ πράγμα οξύμωρο μια και αυτό απαιτεί παιδεία! Αυτό το τελευταίο πραγματικά παράξενο κοκτέιλ με μαθηματικό λογισμό σκεπτόμενο με γεμίζει απαισιοδοξία, πλην όμως η ζωή διατηρεί και την ιδιαιτερότητα της ρευστότητας που με γεμίζει περιέργεια και ίσως κάποιες ελπίδες.
Υ.Γ. Τις γενιές τις μετράω στις ηλικίες τριαντάρηδων – σαραντάρηδων και δυστυχώς ανήκω στην γενιά του 90΄.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑς μου επιτραπεί με το όποιο μυαλό και εμπειρίες διαθέτω με αφορμή τα σχόλια του κ. Μεταξά να το γενικεύσω λίγο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς στην ιδιαίτερη πατρίδα μας και όχι μόνο παρατηρείται μια εικόνα αλλοπρόσαλλη θα έλεγα στην πορεία του χρόνου. Τη δεκαετία του 50΄ η τότε γενιά γνώριζε την πραγματικότητα αλλά δεν είχε τις γνώσεις και κουράστηκε υπέρμετρα για τα προς το ζην. Παρ΄όλα αυτά αν αφαιρέσουμε κάποια δικαιολογημένα κόμπλεξ άφησε πρόοδο πίσω της για τους επόμενους.
Η γενιά του 70΄ισορόπισε κάποια πράγματα βρίσκοντας έτοιμο προζύμι έχοντας περισσότερες γνώσεις, εφόδια και γνώση της πραγματικότητας. Δεν ξεπέρασε όμως τα κόμπλεξ.
Η γενιά του 90΄παρά τις περισσότερες γνώσεις και εφόδια, με πλήρη γνώση της πραγματικότητας ξεσάλωσε θεωρώντας ότι το προζύμι από τους προηγούμενους δεν ήταν προσφορά αλλά κεκτημένο δικαίωμα, υπέσκαψε τα θεμέλια της επόμενης γενιάς χάνοντας ακόμα και τη συνταγή για το προζύμι, αποδίδοντας προς τα έξω χωρίς ενδοιασμούς όλα τα γονιδιακά κόμπλεξ και τώρα κάθεται και κοιτάει τάχα μου αιφνιδιασμένη τη γενιά του 2010΄ η οποία με τη σειρά της βλέπει ότι παρά τα εφόδια και τις γνώσεις που έχει τα πράγματα ξαναγύρισαν στο 1950!
Και το χειρότερο δεν γνωρίζει τί να κάνει, ούτε τί αποφάσεις να πάρει γιατί βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και χωρίς παιδεία (το προζύμι που λέγαμε πριν είναι αυτή η παιδεία και όχι τα μπικικίνια που θα σκέφτηκε κάθε δραχμοφονιάς). Η μόνη ευχάριστη αλλαγή είναι η σχετική εξαφάνιση των κόμπλεξ πράγμα οξύμωρο μια και αυτό απαιτεί παιδεία!
Αυτό το τελευταίο πραγματικά παράξενο κοκτέιλ με μαθηματικό λογισμό σκεπτόμενο με γεμίζει απαισιοδοξία, πλην όμως η ζωή διατηρεί και την ιδιαιτερότητα της ρευστότητας που με γεμίζει περιέργεια και ίσως κάποιες ελπίδες.
Υ.Γ.
Τις γενιές τις μετράω στις ηλικίες τριαντάρηδων – σαραντάρηδων και δυστυχώς ανήκω στην γενιά του 90΄.
Χουά χαχά χαχά…