Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Το πείραμα της Γιάννουλης


ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
Η πολίχνη της Γιάννουλης απέχει περί τα 3 χιλιόμετρα από τη Λάρισα και σήμερα αναπτύσσεται ραγδαία, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Η μεγάλη οικιστική αναπτυξη, που δρομολογήθηκε στη δεκαετία του 90, τείνει να την μετατρέψει σε προάστιο της πρωτεύουσας των Θεσσαλών, ενώ η πλειοψηφία του πληθυσμού που κατοικεί στην περιφερεια του πρωην δημου Γιαννουλης, ασχολείται κυρίως με αστικά επαγγέλματα. Δεν λείπει όμως και ένα σημαντικό ποσοστό αγροτών, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από ορεινές περιοχές του νομού, που εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην περιοχή της Φαλάνης.
Ο συνολικός πληθυσμός πρέπει να φτάνει αυτή τη στιγμή στους 16.000 Έλληνες, χώρια οι λαθρομετανάστες που δουλεύουν στα χωράφια και στα εργοστάσια...

Η περιοχή κατοικείται συνεχώς από τους προϊστορικούς χρόνους, όπως αποδείχνεται από οικισμούς της νεολιθικής εποχής, που ανακαλύφθηκαν εκεί γύρω.
Σ' αυτή λοιπόν την αρχαία πολίχνη της Θεσσαλίας, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί κι οι γαιοκτήμονες, που έχουν στα χέρια τους την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, ακολουθούν την γνωστή συνταγή "ευκολίας" των εγχώριων τοποτηρητών της Νέας Τάξεως, βάσει της οποίας "καλός εργάτης" είναι ο ξένος εργάτης. 
Κι έτσι έδωκαν την Ελληνική γη να τη δουλεύουν ξένα χέρια, αποξενωμένοι όπως ήντουσαν από τους χθόνιους μύθους και τις παραδόσεις των προγόνων, που λέγουν πως η γη δεν είναι πόρνη, για να την δίνεις στον ξένο.

Και για να δικιολογήσουν το κρίμα τους, γιατί είναι μέγα κρίμα να αφήνεις ξένα χέρια να αγγίζουν τα πατρογονικά σου χώματα, υιοθέτησαν το γνωστό σόφισμα, ότι τάχα μου ο Έλληνας δεν καταδέχεται να "δουλέψει στο χωράφι"        
Λες κι αυτή τη χώρα, τόσους αιώνες που στέκει τώρα στο προσκήνιο της ιστορίας, την όργωσαν οι Αλβανοί και τη εχτισαν οι Κογκολέζοι...

Ένα τυχαίο περιστατικό όμως, που συνέβη τώρα μέσα στον Ιούνιο, ήρθε για να ανατρέψει αυτές τις καραμελίτσες που πετάνε στο πόπολο τα διεθνή αφεντικά, για να το αποκοιμίσουν και να του αρπάξουν το βιος του.
Κι έτσι γεννήθηκε το πείραμα της Γιάννουλης...

Οι αλλοδαποί εργάτες που είχαν μαζώξει στα χωράφια οι συνεταιρισμοί κι οι τσιφλικάδες, κήρυξαν ρεμπελιό, για να λάβουν περισσότερα. Κι αυτό φυσικά δεν άρεσε στους προύχοντες της αγροτιάς, που χουνε καλομάθει στο να βάνουν τον πακιστανό να δουλεύει σαν ζώο, ενώ αυτοί αρπάζουν τις επιδοτήσεις και τις τσακίζουν στα κωλάδικα με τις Βουλγάρες πουτάνες...

Οι επικεφαλής λοιπόν του αγροτικού συνεταιρισμού Γιάννουλης έβαναν αγγελία στην τοπική εφημερίδα Ελευθερία, όπου απευθύνονταν δημόσια στον εντόπιο πληθυσμό ζητώντας εργάτες γης. Γιατί μέχρι τώρα τους έβρισκαν φαίνεται από κρατικοδίαιτους ανθρωποδιακινητες, που πατρονάρουν τις ορδές των λαθρεποίκων, εκτοπίζοντας τον Έλληνα εργάτη από την ίδια τη γη του.
Έτσι και εις πείσμα όσων πιπιλάνε τα μυαλά του πόπολου,ότι τάχα μου ο Έλληνας απαξιώνει τη δουλειά στο χωράφι κι ότι είναι τεμπελχανάς και διεφθαρμένος και δεν ξερω γω τι, όχι μόνον ανταποκρίθηκαν δεκάδες Έλληνες, αλλά ήρθαν και παρακαλούσαν τους αγροτοπατέρες, να τους πάρουν στη δουλειά. Κάποιοι μάλιστα έβαναν και μέσο, για να τα καταφέρουν.

Και δεν μιλάμε για έναν και δύο. 
Τρακόσιοι πενηντα [350] Έλληνες έχουν προσληφθεί ίσαμε τώρα για να δουλέψουν τη Θεσσαλική γη κι αναμένεται να έρθουν κι άλλοι.

Άντρες, γυναίκες, άνεργοι, φοιτητές - άνθρωποι που αναζητούσαν μια οποιαδήποτε δουλειά κι έβρισκαν όλα τα πόστα πιασμένα από τους αλβανοκογκολέζους! Για να καταλάβετε δε την αναγκη που εχει πλεον ο Ελληνας να δουλεψει, θα σας πω οτι οι πιο πολλοι απο αυτους τους ανθρωπους, δεν ρωτουσαν καν για τις συνθηκες εργασιας στα χωραφια! 
Δουλεια να ειναι κι οτι θελει ας ειναι.  
Ατομα ηλικιας απο 20 ως 60 ετων, που παναπει οτι καποιοι ηρθαν αποφασισμενοι να αφησουν και τα κοκκαλα τους απανω στη γη, γι αυτα τα 30 ευροπουλα την ημερα που πλερωνουν οι  συνεταιρισμοί.
Ποιοι τεμπέληδες και ποιοι καλομαθημενοι, το λοιπον;
        
Ξεπατικώνω εδώ από το άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Axis Radio





Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι διοικούντες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης όταν ένα πρωινό αντίκρισαν έξω από τα γραφεία τους καμία 70αριά εργάτες να τους περιμένουν για να περάσουν από μια πρόχειρη συνέντευξη με στόχο μια δουλειά στα χωράφια. Ανάλογος αριθμός και την επόμενη μέρα και πολλαπλάσιος τη μεθεπόμενη. Είχε προηγηθεί αγγελία του Αγροτικού Συνεταιρισμού στην εφημερίδα «Ελευθερία», μέσω της οποίας ζητούσαν εργάτες γης (άνδρες και γυναίκες), από 20-60 ετών. Συνολικά οι αιτήσεις με τα βιογραφικά που υποβλήθηκαν ξεπέρασαν τις 400, εκ των οποίων οι 350 επρόκειτο για Έλληνες και δη κατοίκους του νομού. Αφορμή για να απευθυνθούν στον ευρύτερο πληθυσμό τα μέλη της διοίκησης του Συνεταιρισμού αποτέλεσε η στάση εργασίας που πραγματοποίησαν προ ημερών οι αλλοδαποί εργάτες, οι οποίοι -σημειωτέον- απασχολούνταν τα τελευταία χρόνια συστηματικά στα χωράφια της περιοχής, διεκδικώντας περισσότερα χρήματα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Δημήτρη Λεωνιδάκη «το ημερομίσθιο (εργόσημο) που δίναμε για 8 ώρες εργασίας (με μισή ώρα διάλειμμα για κολατσιό) είναι 30 ευρώ. Στη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν απαίτησαν τα ίδια χρήματα για 7,5 ώρες. Δεν είναι τόσο το οικονομικό όσο ότι επέλεξαν μια περίοδο την οποία οι δουλειές είναι στο φόρτε τους. Και επειδή σε λίγες μέρες ξεκινά η συγκομιδή των φρούτων, μια κρίσιμη περίοδος που δεν επιτρέπει ούτε μια εργατοώρα χαμένη, ως Δ.Σ. αποφασίσαμε να μην ενδώσουμε στις πιέσεις των αλλοδαπών εργατών, αλλά να μεριμνήσουμε για νέο προσωπικό ή στη χειρότερη περίπτωση για εφεδρείες. 

Εκπλαγήκαμε ευχάριστα όταν αντικρίσαμε τόσους πολλούς υποψήφιους εργάτες που ζητούσαν δουλειά. 
Στην αγγελία δεν κάναμε λόγο για Έλληνες, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των εργατών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας ήταν μόνιμοι κάτοικοι του νομού», δηλώνει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού και με την ίδια αφοπλιστική ειλικρίνεια του συνεχίζει: «Από την άλλη δεν σας κρύβω ότι πολλοί από μας τους διοικητικούς του Συνεταιρισμού βρεθήκαμε σε πολύ δύσκολη θέση όταν χρειάστηκε κατά τη διάρκεια της επιλογής να αποκλείσουμε σε πρώτη φάση νεαρά παιδιά που ήταν απόφοιτοι Πανεπιστημίου ή κάποιους μεσήλικες, κυρίως άνεργους οικοδόμους που χρειάζονταν λίγα ένσημα για τη σύνταξή τους. 
Και αυτό γιατί κρίναμε ότι ο σωματότυπός τους δεν βοηθούσε, παρά τη θέλησή τους για δουλειά.» 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ελευθερία" , άνδρες και γυναίκες, όλων των ηλικιών και κάθε μορφωτικού επιπέδου προσέτρεξαν στα γραφεία του Συνεταιρισμού Γιάννουλης για να ζητήσουν δουλειά για τα χωράφια της περιοχής. Κοινό τους χαρακτηριστικό η μεγάλη ανάγκη που είχαν για εργασία και χρήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς τους δεν ζήτησε συγκεκριμένες πληροφορίες για την καλλιέργεια των χωραφιών και τη συγκομιδή των φρούτων, θέλοντας να δείξουν (ανεξαρτήτως αν πραγματικά γνώριζαν) ενήμεροι για την αγγαρεία της δουλειάς και αποφασισμένοι να χύσουν τόνους ιδρώτα στο χωράφι. Μάλιστα κάποιοι δεν δίστασαν να ζητήσουν ακόμη και πολιτική παρέμβαση, κοινώς ρουσφέτι στο Δ.Σ. του Σ... "

www.axisradio.gr/350-ellines-pigan-na-doulepsoun-sta-chorafia-tis-giannoulis-tora-ti-echoun-na-poun-i-antiratsistes/ © www.axisradio.gr






Το πείραμα της Γιάννουλης αποδείχνει με τον πιο ωμό τρόπο το τι σόι έγκλημα έχει διαπραχθεί εναντίον των Ελλήνων από τους εντόπιους εργολάβους της πολυπολιτισμικότητας  και των ευρωαμερικανοσιωνιστικών διευθυντηρίων.
Κυριολεκτικώς μετέτρεψαν τον Έλληνα σε πολίτη δεύτερης κατηγορίας μέσα στην ίδια του την πατρίδα. Μας κατάντησαν να ικετεύουμε για μια δουλίτσα ότι να'ναι κι όπου να'ναι κι απέναντι μας να βρίσκουμε τον μπαγκλαντεσιανό ή τον Σουδανέζο.
Ο καλός φίλος ασεπίτης, που μου έγραψε για το πειραμα της Γιαννουλης, αφηγειται πως, φοιτητής όντας, έβγανε ένα χαρτζηλίκι, δουλεύοντας τα καλοκαίρια στη συγκομιδή των καρπών, αλλά απ' όταν ΄πλάκωσε το αλβαναριό, δεν μπορούσε πια ούτε να πλησιάσει.
Εκεί μας κατάντησαν τα λυγκόρνια της Νέας Τάξεως.
Εξόριστους της Γης μας.

Αλλά η γη εκδικείται. Κι η δικια μας γη που τη δώσαμε να τη δουλευουν ξένοι, σαν να τανε καμιά τσουλα, μας εκδικειται κιολας σκληρα. 
Και καλα να μας καμει.

Διότι, ρε Ελληνες, ο λαθροεισβολέας  προωθεί τις βλεψεις του για κουρσο και λεηλασια. Ο γραβατοπειρατής προωθεί τα συμφέροντα του και το αφεντικό γνοιάζεται για τα κέρδη του.
Κι όλοι αυτοί μπορεί να στρέφονται εναντίον μας και να τους πολεμάμε, όσοι τουλαχιστον από μας νιωθουν ακομα Ελληνες, αλλα τι να πεις για τα εκατομμυρια των μεταναστολαγνων, που εξαιτίας τους, πρωτα απ όλα, καταντησαμε ζητουλες στη χωρα μας.
Τι να πεις για όλα αυτά τα θολωμενα μυαλα, που από το πρωί ίσαμε το βραδυ κατηγορουν τον Ελληνα για τεμπελη, για ανικανο, για μαλάκα, για ρίχτη, ενώ γυρω τους αργοπεθαινουν οι ανεργοι, οι παμφτωχοι, οι μελλοντικοι αυτοχειρες.
Τι να πεις για τους προδοτες της εθνικοτητας τους, που βανουν πιο πανω από τον πατριώτη, τον Κογκολεζο και που αυτοί οι ίδιοι ανοίγουν κάθε μέρα την κερκόπορτα, για να αντικατασταθούμε. όλοι μαζί από αφροασιάτες λαθρέποικους.

Σ' αυτούς λοιπόν ρίχνω εγω κομμάτι της ηθικής αυτουργίας για το χάλι του τόπου μας και τις χιλιάδες αυτοκτονίες.

Για να βάναμε μπροστά να εφαρμόσουμε το πείραμα της Γιάννουλης παντού σ 'όλη την Ελλάδα. 
Και στη γη μας και στις πολεις μας, και στις γειτονιες μας και στα σπιτια μας.
Για να ξαναστέλναμε πίσω την πίτσα που μας εφερε ο πακιστανός. Για να μην πατουσαμε σε μαγαζι που κραταει υπαλληλους από την Ανω Τανζανία. Για να ψαχναμε να βρουμε Ελληνα μπογιατζη και Ελληνιδα καθαριστρια, αντι να μπαζουμε στα σπιτια μας τα φιδια από την Αλβανια ή τη Γεωργία, που μπορεί μετα να στείλουν τα ξαδερφια τους να μας σιδερώσουνε κανονικά.
Για να συμπεριφερομαστε εμείς οι ίδιοι ως Έλληνες κι ας κυβερνιώμαστε από μεγαλοπροδοτες.

Και μετα θα σου λεγα εγω που θα πηγαινε η ανεργια και πως θα ξαναστεκονταν στα ποδια του αυτό το εθνος.
Το πείραμα της Γιάννουλης δεν είναι παρα ένα φαναρακι που μας δειχνει τον δρομο.
Αυτό τον τοπο δεν τον εχτισε το αλβαναριό. Εμεις οι Ελληνες τον χτισαμε με το αιμα και με τον ιδρωτα μας. 
Οι μεταναστολαγνοι όμως και οι σφουγκοκωλάριοι του αλβανοκογκολέζου, μπορούν μια χαρα να τον καταστρέψουν.
         

1 σχόλιο:

  1. Πιο αληθινό θα μου ερχότανε σα συμπέρασμα εκειό που έλεε ο νόνος μου «καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια» παρά αυτά τα πολύ «ανεβασμένα». Ο κόσμος δεν γίνεται σε μια μέρα από «μερσεντάκιας»
    οδοιπόρος, να σοβαρευτούμε λίγο.
    Ο έλληνας έχει ένα τόπο θησαυρό και τόν έχει μόνο για να τόνε πατάνε οι σόλες του.
    Πάντα αργοπορημένα μπαίνει στα κόλπα του σήμερα.
    Σήμερα λοιπόνε η σύγχρονη καλλιέργεια έχει σχεδόν γίνει βιομηχανία και εμείς δουλεύουμε ακόμα με το σκαλιστήρι, άρα και δύσκολες συνθήκες εργασίας μα και κόστος παραγωγής ψηλό.
    Βέβαια όλα γίνονται αρκεί να μην κάνουμε την τρίχα τριχιά, να είμαστε περισσότερο ρεαλιστές, και λιγότερο κομπιναδόροι.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή