Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΜΗΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ,,ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΗΡΙΣΤΗ ΦΙΛΟ Ν. ΚΑΜΠΑΝΗ

Μπορεί να ασχολήθηκαν και άλλοι, μπορεί να είπαν περίπου τα ίδια, μπορεί να "τράβηξαν από τα μαλλιά" ορισμένα κάποιοι ερευνητές, εμείς όμως επιμένουμε: Δεν ήτανε ποτέ κομένη στα δυό η Κεφαλονιά, δεν χρειάζεται αυτό για να αποδείξουμε ότι "ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΙΚΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ"
...Για εμάς πάντα, βάση για να συνεχίσουμε την έρευνα μας είναι η θεωρία του αείμνηστου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΙΒΑΔΑ ΤΟΥΜΑΣΑΤΟΥ


Σχόλια
Babis Katsimpas Καλημέρα Νίκο μου. Σίγουρα δεν ήταν κομμένη στα δύο η Κεφαλλονιά ! Αλλά η Παλική ήταν η Ομηρική Ιθάκη, το ..υπόλοιπο νησί τι ήταν;;; Διαφορετικό;;;

Νικόλαος Καμπάνης  Ρωτάς εύκολα, όπως αν με ρώταγες τι ήταν η Ζάκυνθος... Απλά, το κομμάτι απέναντι, η ακτή ηπείροιο, ήταν η μεγάλη μάζα που κατοικούσαν οι Κεφαλλήνες, η γη των Κεφαλλήνων, που μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει όνομα. Αυτά, όσον αφορά το δυτικό κομμάτι του κυρίως κορμού της Κεφαλλονιάς, δηλαδή τη Θηναία μέχρι απέναντι από το Αργοστόλι και τον Αίνο. Βόρεια από τη Θηναία και μέχρι το Φισκάρδο όλα τα απόκρημνα και οι γκρεμοί δυτικά.ηταν αυτό που λέει στην Ιλιάδα, η Αιγίλιπα τρηχεία, ενώ από τα ανατολικά της βόρειας Κεφαλλονιάς και μέχρι σχεδόν Σάμη, ήταν τα Κροκύλεια με την κροκυλιδωτή μορφή πετρωμάτων σαν πλάκες αποσπώμενες. Οι Τηλεβόες έχουν περιοριστεί πια στο κομμάτι νότια της Σάμης και βορείως του Πόρου (Διγαλέτο), ενώ οι Τάφιοι έχουν επίσης περιοριστεί στα νοτιοδυτικά της χερσονήσου Πάλλης Κεφαλληνίας (μοναστήρι του Ταφιού, Κηπούρια, Βάτσα, ίσως Χαβριάτα και Χαβδάτα). Τέλος, όλη η νότια παραλία της Κεφαλλονιάς, από Φανάρι Αγιών Θεοδώρων, Λάσση, Αργοστόλι, Αδράκι, έως Κατ-Ελειό, είχε δοθεί "προίκα" από το Λαέρτη στους Επειούς της Ηλείας και στο Δουλίχι που απ' ότι φαίνεται, τον είχαν βοηθήσει να καταλάβει, χρόνια πριν, τη Νήρικο πόλη των απογόνων των Μινωιτών (παλιών επικυρίαρχων των νησιών), δηλαδή την Κράνη.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ Την καλησπέρα μου,, και να συμπληρωσω ,,απλα σαν ενημερωση δυο ακόμη θεωρείες.. την μια που θέλει την Ερισσο σαν Ιθάκη,, και την δευτερη,,αυτήν που εουμε δωθε μερια και αναλύο παρακάτω
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ Κέντρο του νησιωτικου βασιλειου της Ιθάκης (το Δυτικότερο ολων των γνωστων αλλων) τα Τζαννάτα, και τα τρία της νησιά που συμμετήχαν και στην τροία Ιθάκη (Τζαννατα)Σάμη (σημερινη Ιθάκη) και Ζακυνθος..,, (οχι η σημερινη) σας μπερδεψα?
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ εγω αν και η απόψη πολυ σεβαστη, και ορθα καταγεγραμένη του φίλου μας του Νικου,, πέρι του Δουλιχιου, εχει μια αντίπαλο,, με επισης καλή τεκμηριωμένη απόψη οτι το Δουλιχιο ήταν η σημερινη Ζακυνθος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ καλή κινηση,, αλλα εχω ακομη ολα μου τα πιονια!! καλη συνεχεια,,στην πολυ καλη ερευνα σου
Νικόλαος Καμπάνης Είπαμε, μην είσαστε πλεονέκτες, έχετε το καλύτερο, τον ΤΑΦΟ του ΟΔΥΣΣΕΑ.
Νικόλαος Καμπάνης ..  Εφ όσον υπάρχει αυτός ο περιορισμός στην Οδύσσεια, δηλαδή οι μνηστήρες είναι από τα νησιά ανάμεσα στην τραχειά Ιθάκη και στην Ηλεία και οπωσδήποτε από Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά και Θιάκι, μόνο η Παλική, από πλευράς Κεφαλλονίτικων θεωριών έχει βάση, γιατί αλλιώς οι μνηστήρες θα έπρεπε να ήταν ψάρια αφού ανάμεσα σε Πόρο και Ηλεία είναι η θάλασσα. ... Αντίθετα, αυτό το επιχείρημα, που ταιριάζει γάντι και στη Λευκάδα, δεν το έχουν προσέξει, γιατί έχουν, όπως γράψαμε και άλλοτε, κάνει σύμφωνο συμβίωσης με τον πεζό.
Babis Katsimpas Φίλε μου Νίκο φαίνεται πως κάνεις λάθος. Σου έχω ξαναγράψει πως το Δουλίχιο είναι ολόκληρα τα Ακαρνανικά όρη (βλ. δημοσιευμένη εγασία μου) και σου έχω στείλει και φωτο απόσπασμα γεωλογικού χάρτη. Γιατί να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λοιπόν ;;;
Νικόλαος Καμπάνης Και που το ξέρεις εσύ, σου το είπε ο Άκαστος;.. Νησιωτικό κράτος ήταν σε ασφυξία ευρισκόμενο από τους κατέχοντες την Πλευρώνα, την Καλυδώνα και τα Ακαρνανικά όρη. Αυτό συνάγεται από την Ιλιάδα και από την κατοχή στη Χαλκίδα (σημερινή Καλχίτσα) που είχε ο Θόας του Αρύβαντα..


Η κατασκευή της ΣΧΕΔΙΑΣ του Οδυσσέα για το ταξίδι από την Ωγυγία-Gozo στην Σχερία-Κέρκυρα.
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ραψωδία ε' στίχοι 243-261:
...... ενώ αυτός υλοτομούσε' και γρήγορα προχώρησε το έργο του.
...... Το όλον έβγαλ' είκοσι και ύστερα πελέκησε με το χαλκό,
245 και έξυσε προσεκτικά και ίσιωνε πάνω στη στάθμη.
...... Και κάπου τότε έφερε τρυπάνια η ευλογημένη Καλυψώ'
...... και έτσι όλα τρύπησε και τα προσάρμοσε τό 'να με τ' άλλο,
...... και τέλος με ξυλόκαρφα βεβαίως και με αρμούς συγκρότησε αυτήν.
...... Και όσο κάποιος τορνεύεται πυθμένα πλοίου άνδρας
250 μεγάλης φορτηγίδας, που ναυπηγεί γνωρίζοντας καλά,
...... τόσο ευρεία σχεδία εποίησε ο Οδυσσεύς.
...... Και στήνοντας τα κάγκελα, συναρμώζοντας πυκνά τα κάθετα στελέχη
...... εποίησε' κατόπιν με μακριά ρέλια για κουπαστή ολοκλήρωσε.
...... Για μέσα και κατάρτι εποίη και πάνω σε αυτό την οριζόντια κεραία ...................................................(του πανιού)'
255 και στη συνέχεια έφτιαξε το πηδάλιο ώστε να κατευθύνη.
...... Και πέρα ως πέρα έφραξε αυτή με ίνες (βέργες) λιγαριάς για τις ριπές
...... του κύματος νά 'ναι φραγμός' έριχνε δε πολλήν ύλη ..............................................(φύλλα και κλαριά).
...... Και τότε έφερε μεγάλο ύφασμα ευλογημένη Καλυψώ
...... για να φτιαχτούν πανιά' και που αυτός τα κατασκεύασε καλά.
260 Κι εντός σκοινιά και παλαμάρια και σκότες και έδεσε μέσα σ' αυτήν,
...... τότε (αφού 'ταν σίγουρος) κατέβασε αυτήν σε θάλασσα ευλογημένη ....................................................με μοχλούς.


Μια ερασιτεχνική προσπάθεια απόδοσης της κατασκευής της σχεδίας από τον Οδυσσέα.
YOUTUBE.COM
επισης  Πουθενά δεν διαπιστώνεται από αρχαίες πηγές η ύπαρξη λαού με το όνομα "Φοίνικες". Ούτε σε πλάκες που αποκαλύφθηκαν στον Ελληνικό χώρο, ούτε αντίστοιχα σε Αιγυπτίους και Χετταίους. Ενώ παράλληλα είναι τελείως άγνωστο φύλλο στον κατάλογο των Λαών της Θάλασσας που περιγράφουν τόσο οι Αιγύπτιοι όσο και οι Χετταίοι. Είναι μια μεταγενέστερη "εφεύρεση" βασιζόμενη στη μοναδική αναφορά που υπάρχει στο ο' της Οδύσσειας για την απαγωγή του Εύμαιου σε μικρή ηλικία από κάτι Φοίνικες γυρολόγους, πειρατές, κλέφτες και τυχοδιώκτες... .... ... Δηλαδή μπορεί άνετα να διαπιστωθεί ότι όποιος έβαφε κόκκινα τα πλοία (σε χρώμα φοινικούν) για να τον δουν οι κυράδες και να πάνε στην παραλία να ψωνίσουν από την πραμάτια του, ήταν Φοίνικας.



http://www.hellinon.net/NeesSelides/MycenaikaJordan.htm μυκηναικά ευρύματα στην περιοχή της Ιορδανίας απο τη 2η χιλιετία πΧ.


Η Ιορδανία ευρισκόμενη στο κέντρο της Μέσης Ανατολής, περιοχής με μεγάλη στρατηγική σημασία από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι μια χώρα με πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση. Κατά την αρχαιότητα αποτελούσε το μεγαλύτερο και…
HELLINON.NET

4 σχόλια:

  1. Δύσκολο πραγματικά να δοθεί λύση με αυτή την Ομηρική Ιθάκη αλλά σάματι πολύ το παραμυθιάσαμε το πράγμα.
    Σε λίγο θα βγει κανένας να μας πει ότι είδε στον ύπνο του τον νόνο του και αφού τόνε κέρασε πανσέτες από τα γουρουνόπουλα του Εύμαιου του έδειξε και τσι πλάκες με χαραγμένη απάνου τσου τη χαρτογράφηση των νησιώνε!
    Κάτι δηλαδή σαν τσι πλάκες του Μωυσή με τσι δέκα εντολές.
    Για να δουλέψει κάποιος πάνω σε όποιο Ομηρικό πρόβλημα πρέπει να βάζει πρώτα κάποιες «σταθερές», εκτός αν πει μυθολογία είναι και λέω ό,τι γουστάρω, αλλά να δηλώνει ότι αναφέρετε σε επίπεδο νηπιαγωγείου, να χειροκροτάνε και τα παιδάκια.
    Με αυτές τις λογικές που διαβάζω μία λύση και άποψη είναι η πιο τεκμηριωμένη:
    Από την Ιθάκη ένα μόνο μικρό τμήμα υπάρχει πλέον η Κουνόπετρα!
    Είναι το μόνο νησί που μπορούσε να κουνιέται και να πηγαίνει όπου ήθελε γι΄ αυτό ο Όμηρος την ξεχωρίζει από όλη την άλλη γη είτε νησιωτική, είτε όχι, που αποκαλεί ως «ακτή ηπείροιο», δηλαδή γη σταθερή.
    Μόνο που κανείς μέχρι τώρα δε μπόρεσε να καταλάβει ένα τόσο απλό πράγμα.
    Αυτό το μυαλό έχουν ορισμένοι και ας ρουφήξουν τη σκόνη από τα γκάζια μου!
    Έχει μυαλό ο Αλέφαντος ρέεεε.
    Υ.Γ.
    Κάποια άλλα κομμάτια τση Κουνόπετρας για όσους ενδιαφέρονται είναι έδεκει στη Γραμβούσα από τότενες που η Ιθάκη είχε πάει κατά Κρήτη μεριά για να πιεί τσικουδιά.
    Εκειάπανου έχουνε μείνει και κάτι κάρβουνα από την καύση του νεκρού του Οδυσσέα που τα τίναξε από μεγάλη δόση «Ζωνιανίτικου» βιολογικού γιατί δεν είχε συνηθίσει σε καθαρό πράμα ο κακομοίρης.
    Με τον ίδιο τρόπο μου φαίνεται θα τα τινάξουν και άλλοι σιγά – σιγά κρίνοντας από αυτά που αρχίζω να διαβάζω! Χα χα.

    Σπ. Ρόκκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχε μπει ολόκληρο, μετά το είδα και το διέγραψα, ώστε να το φτιάξω με παραγράφους και να το ξαναδημοσιεύσω:
    "-Πουθενά δεν διαπιστώνεται από αρχαίες πηγές η ύπαρξη λαού με το όνομα "Φοίνικες".
    ...Ούτε σε πλάκες που αποκαλύφθηκαν στον Ελληνικό χώρο, ούτε αντίστοιχα σε Αιγυπτίους και Χετταίους. Ενώ παράλληλα είναι τελείως άγνωστο φύλλο στον κατάλογο των Λαών της Θάλασσας που περιγράφουν τόσο οι Αιγύπτιοι όσο και οι Χετταίοι. Είναι μια μεταγενέστερη "εφεύρεση" βασιζόμενη στη μοναδική αναφορά που υπάρχει στο ο' της Οδύσσειας για την απαγωγή του Εύμαιου σε μικρή ηλικία από κάτι Φοίνικες γυρολόγους, πειρατές, κλέφτες και τυχοδιώκτες...
    Δηλαδή μπορεί άνετα να διαπιστωθεί ότι όποιος έβαφε κόκκινα τα πλοία (σε χρώμα φοινικούν) για να τον δουν οι κυράδες και να πάνε στην παραλία να ψωνίσουν από την πραμάτια του, ήταν Φοίνικας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...Αυτό που γράφω πιο πάνω, δεν είναι τυχαίο γιατί και τα πλοία του Οδυσσέα, που τελικά "έπιασαν" πολλά λιμάνια, κοκκινόπλευρα ήταν... Και εάν την όλη ιστορία περιέγραφαν Κίκονες, θα ομιλούσαν για ληστρική επιδρομή Φοινίκων... Το ίδιο πιθανόν να ομολογούσαν και οι διάφοροι παρεπιδημούντες ιθαγενείς Κύκλωπες.... Στο τέλος τέλος και αν εξαιρέσουμε τις Σειρήνες, που όλως περιέργως ήξεραν ότι ενώπιόν τους διέρχεται ο Οδυσσέας, την ίδια εντύπωση ίσως σχημάτισαν και οι Λαιστρυγόνες, των οποίων η μανία καταστροφής των πλοίων του στόλου των Κεφαλλήνων, δικαιολογείται μόνο από το γεγονός ότι ήδη θα είχαν υποστεί συνέπειες επιδρομών από άλλους Οδυσσείς και λοιπούς Λαούς της Θάλασσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή