Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

REALNEWS, Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗς ΝΥΚΤΕΡΙΔΑς ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΝΥΚΤΕΡΙΔΕς ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΕς ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ  ΚΑΙ Ο  ΜΕΓΑΛΟΣ  ΣΤΕΛΙΟς!!!


Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες αλλά και πιο διαφημισμένες παραλίες της χώρας μας. Δεν υπάρχει τουριστικό έντυπο που να μην έχει φωτογραφία του Μύρτου ενώ το τιρκουάζ τοπίο του, φιγουράρει μέσα σε αμέτρητες λίστες με τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου! Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν γερό άσσο στο “μανίκι” μας, που τώρα, σκεφτόμαστε να… πετάξουμε, για να σώσουμε λέει, ένα είδος νυχτερίδας!
Πρόκειται για θαλάσσια νυχτερίδα, για την οποία σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της RealNews, κάποιοι ετοιμάζονται να βάλουν “λουκέτο” στην παραλία του Μύρτου!
Όλα άρχισαν το 2009 όταν ο πρώην δήμος Πυλαρέων – τότε ο Μύρτος ανήκε σε αυτό το δήμο – παρουσιάζονται ακραίες οικολογικές ευαισθησίες, ζήτησε να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για… την προστασία της θαλάσσιας νυχτερίδας ενώ έθετε και άλλες περιβαλλοντικές απαγορεύσεις. Όντως, το Προεδρικό Διάταγμα εκδόθηκε, απαγορεύοντας να κατεβαίνουν αυτοκίνητα στην παραλία του Μύρτου αλλά και την τουριστική εκμετάλλευση της παραλίας, για να μην υπάρχει… φασαρία για τη νυχτερίδα!
Ο ενιαίος πλέον, δήμος Κεφαλονιάς, προσέβαλε το 2011 την απόφαση στο Συμβούλιο της Επικτατείας και κράτησε ανοιχτή την πασίγνωστη παραλία, για τα τους χιλιάδες τουρίστες που πάνε κάθε καλοκαίρι από ολόκληρο τον κόσμο, για να απολαύσουν το μπανιο τους στη μοναδική αυτή παραλία. Και βέβαια, αφήνουν ένα σημαντικό ποσό στην ελληνική οικονομία από την επίσκεψή τους αυτή…
Ανυπολόγιστη η οικονομική ζημιά για την Ελλάδα
Μόνο από την καντίνα και τις ομπρέλες, τις ξαπλώστρες και το πάρκινγκ τα έσοδα ήταν πέρσι 280.000 ευρώ για το Δήμο ενώ άλλα 70.000 ευρώ μπήκαν στα ταμεία του Δημοσίου που λαμβάνει το 20% του συνολικού ποσού! Αν τώρα προσθέσουμε σε όλα τα παραπάνω, τα οφέλη της τοπικής κοινωνίας γενικότερα από την άφιξη χιλιάδων τουριστών – που πάνε στο νησί με τσάρτερ και κρουαζιερόπλοια με “κράχτη” τον Μύρτο – μιλάμε για τεράστια ποσά, που θα χαθούν από την ελληνική οικονομία σε καιρό οικονομικής κρίσης, για να μην ενοχλείται… μια θαλάσσια νυχτερίδα!
Πριν από δύο μήνες, στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητήθηκε η προσφυγή του Δήμου Κεφαλονιάς, με αποτέλεσμα η οριστική απόφαση να είναι πλέον ορατή! “Δεν έχουμε αυταπάτες. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε την υπόθεση” λέει στη Real News ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς Διονύσης Λυκούδης και συμπληρώνει: “Αν συμβεί αυτό, θα επιβιώσουν οι νυχτερίδες που δεν τις έχουμε δει ποτέ, οι άνθρωποι θα φύγουν μετανάστες και το νησί θα σβήσει από τον τουριστικό χάρτη, αφού ο Μύρτος είναι το δυνατό μας χαρτί”.
Πηγή στοιχείων: εφημερίδα RealNews



ΣΕΛ.  50

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου