Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

φαύλος κύκλος χρέους - μνημονίου

Του Γιάννη Αγγέλη στο πολύ καλό capital.gr
(η εικόνα επιλογή του taxalia...)

Οι αγορές είναι αλήθεια ότι διαβάζουν τα "νέα" με διαφορετικό τρόπο από ότι τα "ΜΜΕ". Χθες στη συνέντευξη τύπου
οι εκπρόσωποι της τρόικας μίλησαν για πρώτη φορά με σαφή τρόπο για το ενδεχόμενο να χρειασθεί είτε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ είτε νέο επιπλέον δάνειο για να μη χρεοκοπήσει η ελληνική οικονομία υπό τις οδηγίες της.

Και όλα αυτά όταν οι ίδιοι οι άνθρωποι της τρόικας δηλώνουν ταυτόχρονα ότι έχει γίνει μια εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή στο πλαίσιο της υλοποίησης του Μνημονίου.

Η ερμηνεία που δόθηκε από τις αγορές ήταν ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του Μνημονίου είναι τόσο αυστηρά και η μείωση που προκαλούν στην οικονομία είναι τόσο μεγάλη ώστε να δημιουργείται το σοβαρό ενδεχόμενο να μη μπορεί η ελληνική οικονομία να αποπληρώσει το χρέος της...

Με άλλα λόγια δήλωσαν ότι είναι πιθανό να έχει ανοίξει ενας φαύλος κύκλος χρέους - μνημονίου - χρέους που ενδεχομένως να χρειασθεί είτε επιμήκυνση είτε νέο δάνειο (δηλαδή χρέος) για να αποφευχθεί αυτό για το οποίο εφαρμόζεται το Μνημόνιο, δηλαδή το χρεοστάσιο!

Η ερμηνεία προφανώς δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ιρλανδία για την οποία συζητείται αυτές τις ημέρες ένα πακέτο 85 δισ. ευρώ περίπου με ανάλογους μνημονιακούς όρους και ακολουθεί πιθανότατα η Πορτογαλία...
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ www.kefaloniagate.gr
(ΕΙΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ  Η  ΦΩΤΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου