Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Σε πολιτική επιστράτευση οι ναυτεργάτες

Διαμαντίδης : «Η κυβέρνηση, με αίσθημα ευθύνης, προχωρά σε πολιτική κινητοποίηση»



Την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών ανακοίνωσε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Αλιείας και Νήσων, Ιωάννης Διαμαντίδης, αφού απέβη άκαρπη και η σημερινή συνάντησή του με τον γ.γ. της Παναλλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και τον πρόεδρο της Ενωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

«Σε μια ύστατη προσπάθεια κάλεσα να ανασταλούν για τρεις μέρες οι κινητοποιήσεις για να βρεθούν λύσεις», είπε ο κ. Διαμαντίδης και συνέχισε λέγοντας: «Δυστυχώς η αδιαλλαξία και η επίδειξη κοινωνικής ανευθυνότητας οδήγησαν σε αδιέξοδο». Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε «προγραμματισμένο ναυάγιο» την κατάληξη των συνομιλιών.

Φτάσαμε στην δυσάρεστη κατάσταση οι νεκροί να μην μπορούν να μεταφερθούν για να ταφούν,
είπε χαρακτηριστικά. 

«Η κυβέρνηση, διαμεσολαβώντας, έπραξε στο ακέραιο το καθήκον της», επισήμανε ο κ.Διαμαντίδης και κατέληξε: «Γι'αυτό το λόγο, με αίσθημα ευθύνης, αποφάσισε την πολιτική κινητοποίηση».

Είχαν αποφασίσει και άλλη απεργία

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον αρμόδιο υπουργό, η ΠΝΟ είχε ανακοινώσει τη συνέχιση της απεργίας για ακόμα 48 ώρες- από τις 6 τα ξημερώμτατα της Τρίτης 30/11 έως τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης 2/12.

Η σχετική απόφαση ελήθφη με ψήφους 11 υπέρ και 4 κατά.
Η απεργία αφορά στις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και είναι: τα ακτοπλοϊκά επιβατηγά οχηματαγωγά, τα μεσογειακά φορτηγά και τα ακτοπλοϊκά φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου