Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Διαδήλωση μαθητών στο Αργοστόλι

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ KEFALONIAPRESS.GR

ma9ites_diadilosi_300.jpg
 
 
 
Οι μαθητές της Κεφαλονιάς την Τετάρτη 1η Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. διαδηλώνουν στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου:
 
Ανακοινώνουν νέα μέτρα – νέα βάρη για τους εργαζόμενους γονείς μας. Μαζί με τις μειώσεις μισθών, τους φόρους, την ακρίβεια καλούν εμάς και τους γονείς μας να πληρώσουμε για φροντιστήρια, βιβλία, αναλώσιμα, θέρμανση.
Το Υπουργείο Παιδείας τόλμησε να πει στα παιδιά των αθλητικών σχολείων πως όποιος δεν έχει να πληρώσει για να πάει στο σχολείο και στην προπόνηση, να πάει σπίτι του !!
Ούτε ένα € για την μόρφωση μας !!
Παλεύουμε για τις ανάγκες μας, για τη ζωή που μας αξίζει και όχι για ότι μας λένε ότι είναι εφικτό. Παλεύουμε ενάντια στο μνημόνιο διαρκείας που μας έχουν επιβάλει.
Ο αγώνας μας πρέπει να έχει στο στόχαστρο τις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα. Σήμερα αντί να δώσουν λεφτά για την παιδεία, για τις ανάγκες των οικογενειών μας, χαρίζουν δισεκατομμύρια σε βιομήχανους και εφοπλιστές, σε αυτούς που δημιούργησαν την κρίση.
Τα δικαιώματα μας δεν παζαρεύονται, δεν μπαίνουν σε στημένους διάλογους, κατακτιούνται με αγώνες μαζικούς, διεκδικητικούς, περιφρουρημένους.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στη πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ!
Κάθε μαθητής, ιδιαίτερα τα παιδιά που προέρχονται από λαϊκές οικογένειες πρέπει να πάρουν θέση, να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν μέσα από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Όχι στο Μνημόνιο Διαρκείας ΠΑΣΟΚ – Τρόικας
Να καταργηθούν οι νόμοι που ψηφίστηκαν και γονατίζουν τις οικογένειες μας,
Δεν πληρώνουμε την κρίση τους στη ζωή και στα σχολεία μας.
Ούτε ένα ευρώ για τη μόρφωση που δικαιούμαστε. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Καμία κρατική ή ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαίδευση. 15% για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Όχι στο νέο νόμο πλαίσιο και στο νέο πιο ταξικό σχολείο του ΠΑΣΟΚ.
Κανένας διάλογος με κυβέρνηση-πλουτοκρατία
Κανείς μαθητής έξω από το σχολείο μέχρι τα 18 του, κανείς μαθητής να μην αναγκάζεται να δουλεύει.
Ενιαία Ανωτάτη Εκπαίδευση και Δημόσιες Δωρεάν Επαγγελματικές Σχολές μετά από ενιαίο 12χρονο σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλους.
 
Όλοι οι μαθητές της Κεφαλονιάς δίνουμε το παρόν την Τετάρτη 1η Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου (σε περίπτωση βροχής στο Εργατικό Κέντρο). Διαδηλώνουμε μαζί με τους καθηγητές, τους γονείς μας, όλους τους εργαζόμενους.
Συνεχίζουμε δίνοντας αγωνιστικό παρόν στην πανεργατική απεργία της 15ης Δεκέμβρη.

2 σχόλια:

  1. bravo paidia :-) hr8e o kairos na paroume auto pou mas anhkei san onta se auton ton planhth..thn eleu8eria mas na zhsoume..anatrixiasa..k kserete giati?? giati vlepw oti uparxoume polloi an8rwpoi telika se auton ton planhth pou skeftomaste to idio,oti an enw8oume mporoume na ta kataferoume..oloi mazi..ena.k as mhn to vlepoume kapoies fores(otan nio8oume monoi)8eloume na uparxei sevasmos se emas k ton planhth kati to opoio autoi to katastrefoune me ola auta pou kanoune mono k mono gia na vgaloune kerdos...APLHSTIA.
    8eloume mia omorfh k hsuxh zwh me eirhnh k euhmeria
    katerina tsori

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εκτός απο αυτούς που πάνε να βγάλουνε κέρδος, υπάρχουν και αυτοί που πάνε να βγάλουν υπεραξία απο την αυτόνομη διαδήλωση των μαθητών την 6/12. Η διαδήλωση των μαθητών ήταν αυθόρμητη και χωρίς την καθοδήγηση του κκε και της ελμεκι.
    γνήσια σκύλια του στάλιν και ξαδέρφια του γκέμπελς θα έλεγα που πάνε να καπελώσουν οποιαδήποτε αγωνιστική δράση γίνεται στην κεφαλονιά και παντού. ας μην ξεχνάμε ότι αυτά τα σταλινόσκυλα έχουν συκοφαντήσει ανεξάρτητους αγώνες πολλές φορές με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την εξέγερση του πολυτεχνείου, όπου γράφαν στο φύλλο της πανσπουδαστικής οτι αυτοί που είχαν μαζευτεί στο πολυτεχνείο (στη χούντα) ήταν ...προβοκάτορες!!! αυτοί που συκοφαντήσαν και την εξέγερση του δεκέμβρη. Λέγοντας ότι η πραγματική λα'ι'κή εξέγερση δε θα σπάσει ούτε ένα τζάμι... αλήθεια, την δικτατορία του προλεταριάτου που εφαρμόσαν στην ρωσία την πραγματοποίησαν με τριαντάφυλλα? έχετε υπόψιν σας ότι η οργή των "ακομμάτιστων" και των "αυτόνομων" θα περάσει και απο το κκε.

    είμαστε εικόνα απο το μέλλον... (Α)

    ΑπάντησηΔιαγραφή