Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΕΛΜΕ-ΚΙ : Αγωνιστική απάντηση στα προβλήματα της παιδείας


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: elme_ki@yahoo.grΑυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΗ:
ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
ekpaideysi_poreia.jpgΤο ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την περικοπή της μεταφοράς μαθητών που φοιτούν σε Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) από το Υπουργείο Παιδείας. Τέτοια τμήματα στην Κεφαλονιά υπάρχουν – αλλά δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού - στο 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου και στο Γυμνάσιο Ληξουρίου. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι πάνω από το 1/3 των γονέων που κλήθηκαν – με βάση σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου - να υποβάλουν δήλωση αν εξακολουθούν να επιθυμούν τη φοίτηση των παιδιών τους στα συγκεκριμένα Τμήματα, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τη μεταφορά, απάντησαν αρνητικά. Με άλλα λόγια, μόνο στο Αργοστόλι, γύρω στα 40-50 παιδιά θα έμεναν εντελώς στο δρόμο!!!
Η μεθόδευση στο θέμα αυτό, όπως και σε άλλα π.χ. για την ανάληψη από τους γονείς της αγοράς του πετρελαίου θέρμανσης και μιας σειράς αναλώσιμων, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προοπτική που έχει χαράξει η ΕΕ, η τρόικα, οι εκάστοτε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ο Καλλικράτης για τα σχολεία. Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων φθάνει το 70%. Χρήματα για τις καθαρίστριες δεν έχουν έρθει. Η μεταφορά της λειτουργίας των σχολείων στους δήμους θα οδηγήσει σε διαφοροποιημένα προγράμματα, συγχωνεύσεις – καταργήσεις μονάδων και σε απολύσεις εκπαιδευτικών. Τα διλήμματα θα είναι για τους γονείς πολλά και εκβιαστικά του τύπου:
Ή πληρώνεις για το άθλημα των ΤΑΔ ή δεν έχει μάθημα.
Ή βάζεις το πετρέλαιο θέρμανσης ή το παιδί σου θα παγώσει.
Αυτή την άθλια κατάσταση οι γαλαζοπράσινες αυτοδιοικητικές αρχές, νυν και επόμενες, την έχουν αποδεχθεί και βάζουν πλάτη στην εφαρμογή της. Αντί να καταγγείλουν τη μετακύλιση της ευθύνης στην αυτοδιοίκηση και στους γονείς εμφανίζονται ακόμη και σαν σωτήρες, με επιμέρους  -προσωρινές «λύσεις». Έτσι, ανοίγουν το δρόμο όχι μόνο για όσα ήδη «τρέχουν» αλλά, κυρίως, για όσα ετοιμάζονται να έρθουν. Αυτό συμβαίνει και με την περίπτωση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Παρίση, ο οποίος φέρεται να ανέλαβε το κόστος της μεταφοράς των μαθητών (άραγε με ποιον τρόπο;). Κανείς γονιός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα των αυτόκλητων σωτήρων και των εξωραϊστών του μνημονίου.
Εδώ και τώρα να απαιτήσουμε:
- Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους και τα αθλητικά κέντρα.
- Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για την μεταφορά των μαθητών.
- Όχι στην αποκέντρωση της παιδείας και το πέρασμα των σχολείων μέσω του Καλλικράτη στη τοπική διοίκηση.
- ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ) – 15 % ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.
- Δωρεάν ρεύμα και πετρέλαιο θέρμανσης για τα σχολεία.
- Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων στις καθαρίστριες.
Στα αιτήματα το αστικό κράτος απαντά με πολιτικές – συνδικαλιστικές διώξεις, όπως συμβαίνει με την περίπτωση του συνάδελφου Οργανωτικού Γραμματέα της ΕΛΜΕ-ΚΙ.
Η δικιά μας απάντηση είναι κλιμάκωση του αγώνα:
Την Τετάρτη 1η Δεκέμβρη συμμετέχουμε μαζικά στην τρίωρη στάση εργασίας της ΕΛΜΕ-ΚΙ. Διοργανώνουμε συλλαλητήριο μαζί με μαθητές, γονείς, εργαζόμενους. Στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου (σε περίπτωση βροχής στο Εργατικό Κέντρο).
Την Παρασκευή 10 Δεκέμβρη δίνουμε το παρόν στη σύσκεψη των φορέων για την παιδεία που οργανώνει η ΕΛΜΕ-ΚΙ, 6.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 2ου – 3ου Γυμνασίου.
Κλιμακώνουμε με μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της 15ης Δεκέμβρη.
 
Αργοστόλι 28 Νοέμβρη 2010
 
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
 
Ο Πρόεδρος
Ο Οργανωτικός Γραμματέας
 
Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου