Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΕΧΝΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ / ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΑ

Αμέσως μετά την κυκλοφορία στα κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας του νέου ποιητικού βιβλίου του με τίτλο “Εγκάρσια πτήση “από τις εκδόσεις Απόπειρα, ο Κώστας Ευαγγελάτος βρέθηκε γιά λίγο στην αγαπημένη του Κεφαλονιά.
Εκεί έγινε η τελική ανάρτηση επτά εικαστικών έργων του σε αίθουσα διδασκαλίας του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων στο Αργοστόλι και παρέλαβε την έκδοση “ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ “,εκδόσεις ΚΕΡΚΥΡΑ-Economia PUBLISHING 2011,στην οποία συμπεριλαμβάνεται θεωρητικό κείμενο του με τίτλο:Δομικές και λειτουργικές θέσεις και αντιφάσεις της σύγχρονης εικαστικής έκφρασης,δράσης και επικοινωνίας.Η περίπτωση της Mail-Art. ”
Συναντήθηκε επίσης με συνεργάτες του γιά την προετοιμασία της ετήσιας έκθεσης ζωγραφικής και των εικαστικών δράσεων του στη VILLA ΡΟΔΟΠΗ, που θα είναι επισκέψιμη από μέσα Ιουλίου και θα εγκαινιαστεί στις 13 Αυγούστου, το βράδυ της πανσελήνου.
Ο καλλιτέχνης τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος συνάντησε στη μαγευτική Υδρα την θεωρητικό της σύγχρονης τέχνης Σούζαν Μπαουτίστα,πρώην συνεργάτιδα του στο art studio EST,που εδώ και χρόνια ζεί και δραστηριοποιείται στο Λος Αντζελες.Η Susan του πρόσφερε ένα διεισδυτικό κείμενο κριτικής της αναφορικά με την ενότητα του Νεφελογραφίες – Nebulagraphics γιά να συμπεριληφθεί στη νέα έκδοση του λευκώματος ART-EST με τα ζωγραφικά του έργα.

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΟΝ ΦΛΟΙΣΒΟ ΓΙΑ ΤΑ "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ 2011" ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΤΟΥΣ ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟ...



Απίστευτη κοσμοσυρροή σημείωσε η πρώτη εικαστική έκθεση των περίφημων "ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΗΣ 2011" του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, που επιμελείται ο γνωστός και διακεκριμένος εικαστικός καλλιτέχνης & επιμελητής εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανός, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π.Φαλήρου "ΦΛΟΙΣΒΟΣ".   
Πλήθος κόσμου από το χώρο της μόδας και της ομορφιάς καθώς και από το χώρο των τεχνών και των γραμμάτων, έδωσε το παρόν στο κάλεσμα του καταξιωμένου επιμελητή ενώ  έλαμψε μεταξύ άλλων η δημοφιλής Star του Ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης Ρίκα Διαλυνά, η οποία συμμετείχε στην έκθεση παρουσιάζοντας δουλειά της ενθουσιάζοντας τους θαυμαστές της και το κοινό της έκθεσης που γνώρισε και μια άλλη πτυχή της καλλιτεχνικής της έκφρασης. Η γνωστή ηθοποιός πριν στεφτεί Star Ελλάς το 1956 και ασχοληθεί στη συνέχεια με το σινεμά και την τηλεόραση, σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ζωγραφική ενώ είχε την ευκαιρία να μαθητεύσει δίπλα στον διάσημο καλλιτέχνη Πάμπλο Πικάσο.

Στην πολυσυζητημένη αυτή έκθεση και στο κοκτέιλ που παρατέθηκε πρός τιμήν των αξιόλογων σαράντα νέων καλλιτεχνών που σημμετείχαν σε αυτήν την πρωτότυπη καλλιτεχνική δράση του Φεστιβάλ, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κύριος Διονύσης Χατζηδάκης
ο οποίος τέλεσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τα εγκαίνια της έκθεσης επαινόντας το έργο και την εξαιρετική επιμέλεια του Μιχαήλ Ρωμανού, ο οποίος βραβεύθυκε πρόσφατα από τον Όμιλο της UNESCO. 

Το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, που επιμελείται ο Μιχαήλ Ρωμανός, και φέτος διανύει τον τέταρτο χρόνο επιτυχημένης παρουσίας του, προσφέροντας μία σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνίας της τέχνης με το φιλότεχνο κοινό, εγκαινίασε με αυτήν της έκθεση τις φετινές καλλιτεχνικές δράσεις του, παρουσιάζοντας νέους κυρίως καλλιτέχνες, που έχουν να προτείνουν μια αξιόλογη εικαστική πρόταση που αφορά τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την καλλιτεχνική φωτογραφία, το ψηφιδωτό, το εικαστικό κόσμημα, το κολλάζ και τις εικαστικές εγκαταστάσεις.
 
Mεγάλη έκπληξη της πρωτοποριακής αυτής έκθεσης αποτέλεσε η performance με εντυπωσιακές δημιουργίες hair styling & body painting των σπουδαστών της σχολής "Νίκου Αμάραντου" σε επιμέλεια Χλόης Ν. Αμαράντου, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης στον Φλοίσβο και εντυπωσίασε το φιλότεχνο κοινό.

Τα εικαστικά "Δρώμενα Τέχνης" λαμβάνουν χώρα σε επιλεγμένες γκαλερί και αίθουσες τέχνης των Αθηνών ενώ οι διαδοχικές εκθέσεις που αποτελούν τον κορμό της μεγάλης σπονδυλωτής έκθεσης, χαράσσουν μία ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή στο φιλότεχνο κοινό. Σε κάθε χώρο τέχνης παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά έργα των καλλιτεχνών ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται ψηφιακά, για ένα χρόνο, από το δημοφιλή ιστότοπο προώθησης πολιτιστικών γεγονότων του Φεστιβάλ "Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού": http://dromenatechnis.blogspot.com  
H σπονδυλωτή αυτή έκθεση είναι η εξέλιξη της εικαστικής έκθεσης "Αντιπαραθέσεις στην σύγχρονη Ελληνική τέχνη", που διοργανώθηκε τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία, σε έντεκα γκαλερί και αίθουσες τέχνης του Ιστορικού Κέντρου των Αθηνών, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας ενώ σημαντική θεωρείται η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και το αμείωτο ενδιαφέρον για την πρωτοποριακή σπονδυλωτή έκθεση "Δρώμενα Τέχνης" από τους καλλιτέχνες, κυρίως της νέας γενιάς.
Η επόμενη καλλιτεχνική δράση του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στον εντυπωσιακό χώρο του Μουσείου Γουναρόπουλου και θα διαρκέσει δεκαπέντε ημέρες, προβάλοντας το έργο μιας πολύ αξιόλογης ομάδας καλλιτεχνών αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου