Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Υποψήφιος μόνο ο Βενιζέλος

με εκλογή από το συνέδριο

Αυτή τη λύση προωθούν οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ
για τις εσωκομματικές διαδικασίες και τη διαδοχή

Υποψήφιος μόνο ο Βενιζέλος με εκλογή από το συνέδριο
Ένα νέο, τελείως διαφορετικό, πλαίσιο για την εκλογή του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ μπαίνει σε εφαρμογή. Η συμφωνία Βενιζέλου – Λοβέρδου φέρνει νέα δεδομένα ενώ φαίνεται να έχει εξασφαλιστεί και η σιωπηλή συναίνεση του κ. Γ. Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός συνομίλησε με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο χθες το βράδυ  ενώ το πρωΐ συναντήθηκε με τον  κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Φέρεται να έχει πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα αναγνωριστεί το έργο και η προσφορά του και δεν θα αποχωρήσει ταπεινωμένος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Κυρίως όμως πήρε διαβεβαιώσεις ότι η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα τον στηρίξει και θα τον υπερασπιστεί σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών για το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ και της παραποίησης στοιχείων.
Τις ίδιες διαβεβαιώσεις ζήτησε και έλαβε, όπως όλα δείχνουν, και για ενδεχόμενες κινήσεις που μπορούν να γίνουν για μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.
Ο στόχος του κ. Βενιζέλου είναι να είναι ο μοναδικός υποψήφιος για να διασφαλιστεί η ενότητα αλλά και να μην χρειαστεί να γίνουν εκλογές από τη βάση αλλά από ένα Συνέδριο.
Προς αυτή την κατεύθυνση ασκούνται πιέσεις στον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που θα ενταθούν τις επόμενες ώρες και ημέρες. Το επιχείρημα που χρησιμοποιείται, πέρα από τα φληναφήματα περί ενότητας, είναι ότι η εκλογική διαδικασία είναι υψηλού κινδύνου για δύο λόγους:
1. Όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει χαμηλή προσέλευση με κίνδυνο να ευτελιστεί η διαδικασία και να μην έχει αναγκαία νομιμοποίηση ο νέος Πρόεδρος.
2. Ελλοχεύει ο κίνδυνος πρόκλησης εκτεταμένων επεισοδίων από αγανακτισμένους πολίτες στα εκλογικά κέντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου