Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΛΑΧΑΤΑ ΣΑΜΗΣ


Αυστραλία: Κεφαλονίτης που δούλεψε και στην Πάτρα ιδιοκτήτης μιας από τις 100 μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες στον κόσμο!

Ο Σπύρος Αλυσανδράτος

Αυστραλία: Κεφαλονίτης που δούλεψε και στην Πάτρα ιδιοκτήτης μιας από τις 100 μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες στον κόσμο! Ο Σπύρος Αλυσανδράτος
Ο ομογενής Σπύρος Αλυσανδράτος, με τους γονείς και τα αδέλφια του έφυγαν πάμφτωχοι από τα Μακρυώτικα Πυλάρου της Κεφαλονιάς τις δύσκολες εποχές. Αρχικά, στην Πελοπόννησο (και στην Πάτρα, όπως λένε πληροφορίες του thebest.gr) και, αργότερα, στη Μελβούρνη αναζήτησαν εργασία, δούλεψαν σκληρά και δεν ξέχασαν ποτέ την Ελλάδα, όπως γράφει η ομογενειακή εφημερίδα "Νέος Κόσμος".
Σήμερα η εταιρία του κ. Αλυσανδράτου, ο ταξιδιωτικός οργανισμός Consolidated Travel, είναι μέσα στις εκατό κορυφαίες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις του πλανήτη.
Στο σχετικό κατάλογο κατέχει την 46η θέση παγκοσμίως. Και το ποιο σημαντικό: Είναι και η πιο επικερδής παγκοσμίως, σύμφωνα με τις ανεξάρτητες, αντικειμενικές μετρήσεις ειδικών οικονομικών οργανισμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Consolidated Travel είναι μια από τις κορυφαίες αυστραλιανές επιχειρήσεις.
Ειδικότερα (τουλάχιστον) οκτώ ομογενειακές επιχειρήσεις περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 500 μεγαλύτερων ιδιωτικών εταιριών της χώρας που δημοσίευσε το οικονομικό περιοδικό BRW.
Κατά σειρά είναι:
*Consolidated Travel, με έδρα τη Βικτώρια και περυσινές εισπράξεις 854 εκατ. δολάρια. Η εταιρία ασχολείται με τα ταξίδια, τον τουρισμό κ.ά.
*Moraitis Group, με έδρα τη Νέα Νότια Ουαλία, με αντικείμενο τα οικιακά είδη και εισπράξεις 526 εκατ. δολάρια.
*Georgiou Group, με έδρα τη Δυτική Αυστραλία, με αντικείμενο τις κατασκευές και εισπράξεις 450 εκατομμύρια δολάρια.
*Kailis Bros, με έδρα τη Δυτική Αυστραλία και αντικείμενο την πώληση οικιακών συσκευών. Εισπράξεις 428 εκατ. δολάρια.
*Doric Group, με έδρα τη Δυτική Αυστραλία, ειδικεύεται στις κατασκευές και πέρυσι έκανε εισπράξεις 177 εκατ. δολάρια.
*A Raptis & Sons, έδρα την Κουινσλάνδη, αντικείμενο η αλιεία και η αγροτική παραγωγή και περυσινές εισπράξεις 103 εκατ. δολάρια.
*MGKailis, με έδρα τη Δυτική Αυστραλία, εισπράξεις 97 εκατ. δολάρια.
* Poulos Bros, με έδρα Νέα Νότια Ουαλία, εισπράξεις 92 εκατ. δολάρια και αντικείμενο τα τρόφιμα, ποτά και παραγωγή καπνού.
Επανερχόμενος στο Σπύρο Αλυσανδράτο, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κεφαλονιά.Πρόσφατα με χορηγία του ανακαινίστηκε το καμπαναριό του Αγίου Δημητρίου στα Μακρυώτικα Πυλάρου.
Ο ίδιος, άλλωστε, ήταν ο χορηγός της αρχικής κατασκευής του, το 1976, σε αντικατάσταση του προσεισμικού καμπαναριού, που καταστράφηκε από τους σεισμούς του 1953.
Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Σπύρος Αλυσανδράτος με την οικογένειά του, συμμετέχει και βοηθάει την γενέτειρά του την Πύλαρο.
- Ενίσχυσε οικονομικά την εξαιρετική εθελοντική ομάδα Πυλάρου, προκειμένου να αγοραστεί το ειδικά εξοπλισμένο όχημα, που ήδη προσφέρει υπηρεσίες στην πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών.
- Επί σειράν ετών, στον τέως Δήμο Πυλαρέων, σε ειδικές εκδηλώσεις, ενίσχυε με βραβεία παιδιά της Πυλάρου, που έμπαιναν στα ΑΕΙ και είχαν αποφοιτήσει από το Λύκειο Σάμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου