Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΑΝΑΒΡΗΚΕ ΡΟΠΑΛΟ,, ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΟΝ Α.Ο ΕΡΥΣΣΟΥ 0-2

Κυριακή 20.01.13
new   Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ - Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ 0-2

Α.Ο. ΕΡΥΣΣΟΥ - Α.Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΡΟΝΝΩΝ 0-2









ΝΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ...... Ο ΗΡΑΚΛΗΣ 2-0 ΤΗΝ ΕΡΥΣΣΟ ΣΤΑ ΜΑΚΡΥΩΤΙΚΑ
Στην κρίσιμη αναμέτρηση για την εξέλιξη της μάχης στην ουρά της βαθμολογίας στην Β’ κατηγορία, το τελικό αποτέλεσμα ανέτρεψε τις μέχρι τώρα εύθραυστες ισορροπίες. Ο Ηρακλής Πρόννων κέρδισε την Έρυσσο στα Μακρυώτικα με 0-2 και έκανε το αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη του στόχου του καθώς ξέφυγε με 4 βαθμούς.
Αγωνιστικά η ομάδα του Ηρακλή επιχείρησε να «αυτοκτονήσει» από ένα σημείο και μετά, καθώς έχασε πολλές καθαρές ευκαιρίες πριν τελικά καταφέρει να σκοράρει δις, μόλις στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.
Ο αγώνας διεξήχθη σε πολύ καλές καιρικές συνθήκες και παρουσία αρκετών φιλάθλων. Λόγω των δεδομένων βαθμολογικών και αγωνιστικών συνθηκών ο αγώνας αποτέλεσε σπάνια ευκαιρία τόσο για τη γηπεδούχο Έρυσσο, όσο και για τον φιλοξενούμενο Ηρακλή για να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα στη δεύτερη αγωνιστική του δευτέρου γύρου. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου οι δυο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 0-0.
Η Έρυσσος με τον Κουταλά στην κορυφή της επίθεσης, τους Κοψίνη και Πάπα να εναλλάσσονται αριστερά και δεξιά με σκοπό να δημιουργήσουν ρήγματα από τα πλάγια και τον Ταβάνι να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κέντρο, τράβηξε την υπόλοιπη ομάδα πίσω από τη μπάλα με στόχο να περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία ώστε να απειλήσει. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν κυρίως με προσωπικές ενέργειες των 2 εξτρέμ σε συνθήκες απομόνωσης να βγάλουν την άμυνα του Ηρακλή από την ισορροπία της.
Το ίδιο συντηρητικά ξεκίνησε και ο Ηρακλής μέχρι να προσαρμοστεί στον αγωνιστικό χώρο, με ένα 4-5-1 και τον Διον. Σπαθή στην κορυφή της επίθεσης, υποστηριζόμενο από τους Καμπίτση, Σπ. Ρασσιά και Αλ. Μανέντη από δεξιά προς αριστερά. Ο Ηρακλής βάσισε τις ελπίδες του για έλεγχο του ρυθμού στο ανασταλτικό δίδυμο της μεσαίας γραμμής αποτελούμενο από τους Α. Σπαθή και Διαμαντάτο και σε μεγάλο βαθμό πέτυχε το σκοπό του.
Φάσεις και γκολ
Στο 9’ ο Ηρακλής έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν οι συμπαίκτες Δ. Σπαθής και Καμπίτσης μόνοι απέναντι από τον Αρώνη μπερδεύτηκαν και εξουδετέρωσαν ουσιαστικά ο ένας τον άλλο, στέλνοντας άουτ την μπάλα.
Στο 17’ η Έρυσσος απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάπα που μπλόκαρε ο Κολυβάς.
Μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή στο 33’ όταν ο αρχηγός του Γ. Καμπίτσης νικήθηκε από τον Αρώνη σε τετ-α-τετ μετά από κούρσα που έκανε σχεδόν από τη μεσαία γραμμή.
Στο 38’ η Έρυσσος κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Κολυβάς απομάκρυνε σε κόρνερ με δυσκολία την ψηλοκρεμαστή εκτέλεση που κόντραρε στο τείχος.
Λίγο πριν το ημίχρονο ο Δ. Σπαθής του Ηρακλή δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί μια ασυνεννοησία στο κέντρο άμυνας της Ερύσσου και με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο αστόχησε χάνοντας νέα μεγάλη ευκαιρία.
Ο Ηρακλής έχασε και άλλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να προηγηθεί, ωστόσο και η Έρυσσος έκανε και αυτή αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Ηρακλή με εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ, χωρίς όμως να ολοκληρώσει κάποια φάση. Παρά την ελαφρά υπεροχή των φιλοξενουμένων, φαινόταν ότι στο δεύτερο ημίχρονο όλα θα παρέμεναν ανοιχτά για το τελικό αποτέλεσμα και η αγωνία διατηρήθηκε.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου μάλιστα η Έρυσσος κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να κρατήσει την μπάλα περισσότερο, χωρίς όμως και πάλι να γίνει απειλητική για την εστία του Ηρακλή.
Από το 55’ και μετά ο Ηρακλής πήρε τον έλεγχο του αγώνα και οι παίκτες του δημιούργησαν πολύ περισσότερες ευκαιρίες από ότι και οι ίδιοι θα έλπιζαν σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με τόσο μεγάλη βαθμολογική σημασία, σπαταλώντας όμως τη μία μετά την άλλη.
Κορυφαίες φάσεις το δοκάρι του Σπ. Ρασσιά στο 67’ όταν πρόλαβε την έξοδο του Αρώνη από πλάγια χαμηλή σέντρα από τα αριστερά και η μπάλα συρτά και αργά βρήκε το εξωτερικό της κάθετης δοκού, ενώ στο 73’ ο Γ. Καμπίτσης πλαγιοκόπησε από τα δεξιά και σούταρε με πολύ δύναμη ψηλά στην κλειστή γωνιά, αλλά ο Αρώνης έδιωξε εντυπωσιακά με εκτίναξη σε κόρνερ στη φάση του αγώνα.
Σε αυτό το σημείο ο τερματοφύλακας της Ερύσσου φάνηκε ότι θα γινόταν ο ήρωας του αγώνα, καθώς είχε ήδη αποτρέψει αρκετές φορές την παραβίαση της εστίας του. Με τον χρόνο να λιγοστεύει απειλητικά οι παίκτες του Ηρακλή αύξησαν την πίεση στα καρέ της Ερύσσου βλέποντας ότι η πλάστιγγα είχε γύρει στην πλευρά τους. Οι Δ. Σπαθής και Αλ. Μανέντης από τα αριστερά κυρίως δημιούργησαν αρκετούς κινδύνους, αλλά η απουσία του Δ. Καμπίτση στο κέντρο της επίθεσης φάνηκε να στοιχίζει στα τελειώματα των φάσεων για την ομάδα των Πρόννων.
Ότι δεν πέτυχαν με προσπάθειες εντός παιδιάς οι παίκτες του Ηρακλή, το κατάφεραν από στημένες φάσεις.
Στο 80’ οι φιλοξενούμενοι λυτρώθηκαν όταν σε εκτέλεση φάουλ του Γ. Ρασσιά από αριστερά ο Διαμαντάτος πήρε κεφαλιά που με πορεία παράλληλη με την εστία κατέληξε σε όμιλο παικτών στο κέντρο της περιοχής. Εκεί οι παίκτες της Ερύσσου δεν κατάφεραν να απομακρύνουν και μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στον Α. Σπαθή που καραδοκούσε και με προβολή έξω από τη μικρή περιοχή την έστειλε στην αριστερή γωνία του Αρώνη για το 0-1. Έτσι ο αμυντικός μέσος του Ηρακλή επιβραβεύθηκε για την καλή του απόδοση με το πρώτο του γκολ με τα χρώματα της ομάδας του.
Στο 86’ ο Ηρακλής σφράγισε τη νίκη του όταν σε μακρινή εκτέλεση φάουλ του Α. Σπαθή από τα δεξιά στη μεσαία γραμμή, η μπάλα πέρασε πάνω από όλους τους παίκτες και στο δεύτερο δοκάρι ο κορυφαίος ίσως του αγώνα Αλ. Μανέντης, ερχόμενος με ταχύτητα αντίθετα με τη φορά των αμυντικών, από πολύ κοντά έγραψε αμαρκάριστος το 0-2.
Ο Ηρακλής οπισθοχώρησε μαζικά στα τελευταία λεπτά περιμένοντας τη λήξη του αγώνα και η Έρυσσος που δεν είχε καταφέρει να απειλήσει στο δεύτερο ημίχρονο, προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις για να πετύχει τέρμα, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα.
Σημαντικός παράγοντας που κοστίζει για την Έρυσσο πλέον, η απουσία ενός πολύ ποιοτικού ποδοσφαιριστή όπως ο Μέτα από τη μεσαία γραμμή της ομάδας της βόρειας Κεφαλονιάς. Παρότι όλοι οι ποδοσφαιριστές της Ερύσσου προσπάθησαν πολύ στις προσωπικές μονομαχίες και κανένας δεν υστέρησε, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις επιθετικά για να προηγηθούν και να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκαν να μένουν από δυνάμεις. Έτσι χάθηκε η ευκαιρία για τους γηπεδούχους να αναζωπυρώσουν τις ελπίδες παραμονής τους στην κατηγορία.
Ο Ηρακλής παρότι εμφάνισε έντονες αυτοκαταστροφικές τάσεις δημιουργώντας και χάνοντας πολλές ευκαιρίες, πρέπει να είναι ευχαριστημένος τόσο από το αποτέλεσμα όσο και από την συνολική εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Αντιμετώπισε μια αποφασισμένη Έρυσσο σε ένα ματς-τελικό και έπεσε σε ένα εξαιρετικό τερματοφύλακα. Η νίκη αυτή βγάζει από το πιεστικό βαθμολογικό αδιέξοδο τους «πορτοκαλί». Μετά από μια πενιχρή βαθμολογική συγκομιδή στον πρώτο γύρο ο Ηρακλής Πρόννων συγκέντρωσε 4 βαθμούς στους τελευταίους 2 αγώνες και είναι κοντά στο φετινό ζητούμενο, την παραμονή του στη Β’ κατηγορία για 3η συνεχόμενη χρονιά.
Πλέον με την Έρυσσο να έχει αγώνα περισσότερο, ο Ηρακλής με «μαξιλάρι» 4 βαθμών, για να κινδυνεύσει θα πρέπει να δει τους αντιπάλους του για την αποφυγή του υποβιβασμού να κερδίζουν σε 2 παιχνίδια χωρίς ο ίδιος να κερδίσει άλλο βαθμό, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας ο Ηρακλής έχει το πλεονέκτημα.
Με αυτά τα δεδομένα οι δυο ομάδες θα συνεχίσουν στις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους από διαφορετικές αφετηρίες και αν δεν αλλάξει κάτι εντυπωσιακά θα έχουν ένα ρυθμιστικό ρόλο στο υπόλοιπο πρωτάθλημα. εν όψει των μονομαχιών των 4 πρώτων ομάδων για την άνοδο στην Α’ κατηγορία.
Χαρακτήρα νέου τελικού αποκτά για την Έρυσσο και ο επόμενος αγώνας με την Ανωγή, καθώς μετά αγωνίζεται με τους 3 πρωτοπόρους της βαθμολογίας (Προννους, Φωκάτα και Παπυργιακό) πριν το ρεπό της τελευταίας αγωνιστικής και τα περιθώρια για να προσπεράσει τον Ηρακλή θα είναι πολύ μικρότερα.
Ο Ηρακλής ολοκλήρωσε επιτυχώς ότι ξεκίνησε με την ισοπαλία που απέσπασε από τα Φωκάτα και θα αντιμετωπίσει τους Πρόννους ως τυπικά γηπεδούχος στην επόμενη αγωνιστική, ελπίζοντας να κρατήσει την αγωνιστική συνοχή που έχει στα τελευταία παιχνίδια του.
Πολύ καλή διαιτησία από τον διαιτητή κ. Κομητόπουλο και τους βοηθούς του κ.κ. Σκαλτσή και Ν. Βουτσινά.  
Οι Συνθέσεις
Έρυσσος:(Γ. Βρυώνης), Αρώνης, Καψάλης, Ζαμπέλης, παπαδημητράτος, Tavani Jur. (70' Ζαμπέλης Απ.), Τσιβόλας, Τραχάνης, Tavani G., Κουταλάς (70' Ζαμπέλης Διον.), Κοψίνης, Papa A. 
Ηρακλής:(Γ. Γαβριελάτος), Κολιβάς, Μανέντης Στ., Μεταξάς, Σπαθής Ανδρ., Καμπίτσης Σπ.,Ρασσιάς Γεωρ. Διαμαντάτος, Σπαθής Διον., Μαράτος Γερ., μανέντης Αλ., Ρασσιάς Σπ. (78' Κορισιάνος).
 sportsthea.blogspot.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου