ΔΕΥΤΈΡΑ, 11 ΜΑΡΤΊΟΥ 2013
Η Κεφαλονιά το 1262
Πριν 751 χρόνια... Βλέπουμε στο χάρτη (σχεδιάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα) τα περισσότερα χωριά να διατηρούνται με τα ίδια ονόματα ως σήμερα, αλλά χωρίς την κατάληξη -ατα.
Η Παλική εμφανίζεται η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή, κατάλοιπο μάλλον της παλαιότερης επαφής της Κεφαλονιάς με τη Βυζαντινή Σικελία και Κάτω Ιταλία.
Τα τοπωνύμια Βάλτα, Ηράκλειο Πεδίο και Κορωνοί διατηρούνται και αυτά ως σήμερα.
για να φανεί η τοπογραφία σε σχέση με το ποτάμι,,σε χρόνια που η σημερινη υποδομή γεφυριών δεν υπήρχε!!, και με την γνώση ότι η εκβολή ποταμού ήταν σχεδόν στο σημερινό κοινοτικό μερικά χρόνια πριν τους σεισμους του 53!!,και το ποτάμι χωρίς τισ σημερινές όχθες ,,απλωνόνταν έως τα σημερινά Πλατανάκια πολλές φορές! πηγές υπήρχαν σε πολλά σημεία ,,ξεκινώντας από τις Τρύπες που ακόμη βγαίνει ποτάμι το νερό, στα Αράγια στην γνωστή τότε πηγή του Λάπατου, και λίγο μετά τον Βράχο του Αη Γρηγόρη,, προς τα Πλατανάκια.
λοιπά νέα
Τώρα για να πούμε και κάτι σοβαρό όταν παρουσιάζεται ένας χάρτης υποθετικός κατά μεγάλο ποσοστό, θα έπρεπε να παρουσιάζονται και οι πηγές, ή η πηγή του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλιώς πως θα τον πάρουμε στα σοβαρά?
Πήα να το γράψω τσου Πρόνους αλλά το blog είναι ρεζερβέ για αγνώστους!!!
Χουά χα χα χα χα χα.
ΜΑΤΙ ΓΑΡΙΔΑ ΕΧΕΙΣ ΒΛΕΠΩ,,ΜΗΝ ΔΕΙΣ ΠΑΛΙΟ ΧΑΡΤΗ,,ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ!ΧΑΧΑ,, ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΝΗΣΙ,,ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ!,ΑΝ ΒΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ,,ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφή