Το γεφύρι της Άρτας κατά μαρτυρία του Σεραφείμ Ξενόπουλου του Βυζάντιου, μητροπολίτη Άρτας τη σημερινή του μορφή την οφείλει σε ένα απόδημο Θιακό τον Θιακογιάννη. Γράφει η Βικιπαίδεια: «Τη σημερινή του μορφή, το Γεφύρι της Άρτας απέκτησε το έτος 1602-1606 μΧ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη χρηματοδότηση της κατασκευής του Γεφυριού της Άρτας έγινε από έναν Αρτινό παντοπώλη, τον Ιωάννη Θιακογιάννη ή Γυφτοφάγο, ο οποίος προφανώς είχε εμπορικές δραστηριότητες και είχε ενδιαφέρον για τη διάβαση του Αράχθου ποταμού από τα μουλάρια με τα φορτία τους. Τα χρήματα λέει τα βρήκε μέσα σε ένα μπότι από ένα φορτίο που του πουλήσανε κάτι πειρατές και κατά άλλη εκδοχή το έφτιαξε, ή επισκεύασε για να περνάει στο σπίτι του που ήτανε από την άλλη μεριά του ποταμού και του έβγαινε η Παναγία να περνάει κάθε μέρα. Διόλου κάλτσα οι Θιακοκεφαλλονίτες! Και στο κανάλι τση Ιθάκης είχανε ξεκινήσει εργασίες για γεφύρι από τσου Κεφαλλονίτες, αλλά τσου σταμάτησε η απέναντι πλευρά με καταγγελίες, ότι λέει δεν σε H Άρτα των θρύλων - POTAMI ART FESTIVAL.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΓΕΦΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΑ
ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΓΕΦΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΑ
10 Απρ 2013
ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΓΕΦΥΡΙ ΣΤΟ ΠΥΡΓΙ. Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ και ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. AΝΑΡΤΗΣΗ ... ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΗΚΑ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΛΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΠΥΡΓΙ!! Αναρτήθηκε από e-poros στις 3:44 μ.μ.
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012
Αχεροντας, Το ποταμι των νεκρων
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ
17 Νοε 2012
Στα αχανή ριζώματα του δένδρου των Ελλήνων υπήρξαν και άλλα φύλα λιγότερα γνωστά μέχρι σήμερα όπως οι ΜΙΝΥΕΣ που αναφέρονται σε ένα από τα αρχαιότερα διασωθέντα και γνωστά αρχαία κείμενα, τα Αργοναυτικά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου