Η προγονοπληξία είναι κάτι που δεν μας αφορά .
Βλέπουμε τα ελαττώματα των προγόνων και τα συζητάμε για να να μην επαναληφθούν . Μαθαίνουμε απο τα λάθη μας .
Ο πολυσυζητημένος Μ. Αλέξανδρος δεν έκανε μόνο σπουδαία κατορθώματα αλλά και σοβαρά λάθη .
ΛΑΘΗ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ :
Μετά την μάχη στην Ισσό , ο Δαρείος πρότεινε στον Αλέξανδρο ...
η συνέχεια στην http://lofos.info/pythas/lath- al.html
Για παραμύθι ωραίο είναι το άρθρο. Αυτό που ισχύει είναι ότι ο Αλέξανδρος ήταν φοβερός στρατηλάτης, Αλέξανδρος, Αννίβας, Βοναπάρτης η μέχρι τώρα γνωστή «τριπλέτα».
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα υπόλοιπα μη τα ψάχνουμε.
Εκστρατεία για το χρυσό των Περσών ήτανε και μόλις οι Στρατιώτες λίγδωσαν το αντέρι τους μέχρι τους Ινδούς καταχεριάσανε.
Από περιγραφές το τι λάφυρα γύρισαν στην Ελλάδα, ή τέλος πάντων σουφρωθήκανε είναι απερίγραπτα φτάνει μόνο να διαβάσει κανείς τη περιγραφή της μεταφοράς της σορού του Αλέξανδρου.
Οι πόλεμοι και δη οι επεκτατικοί ας μην ωραιοποιούνται.
Κάπως έτσι έγινε και στη κατάληψη της Τριπολιτσάς από τους επαναστατημένους Έλληνες, τα πάντα δικαιολογήθηκαν από την αγανάκτηση εναντίων των απίστων.
Οι «πιστοί» είχαν την άδεια να σκοτώνουν γυναικόπαιδα!
2-4 χιλιάδες νεκροί στην άλωση της Πόλης από ημιάγριους Οθωμανούς, 26 χιλιάδες στη Τριπολιτσά από πολιτισμένους χριστιανούς και γύρευε που θα έφτανε το πράμα άμα δεν έμπαινε στη μέση ο Θοδωρής.
Και μετά έψαχνε να μαζέψει το «στρατό» του από τα σπίτια τους που είχαν πάει πεσκέσι τα λάφυρα.
Αυτά έχει ο πόλεμος δε τα λέω εγώ, ο Θοδωρής τα λέει στα απομνημονεύματά του.
Αυτά δεν αρέσει να ακούγονται, όμως γι΄ αυτό ποτέ δεν αποκτήσαμε παιδεία σα λαός και γι΄ αυτό συνέχεια γινόμαστε τα μπαίγνια του κάθε πονηρού με τα σημερινά αποτελέσματα.
Άλλωστε ο Αλέξανδρος είχε μεγάλη παιδεία (μαθητής του Αριστοτέλη), μέχρι να αυτοαποκαλεστεί γιός του θεού Άμμωνα Δία, από εκεί και πέρα την ξέχασε, ή κοινώς τα ΄παιξε, ή κάνω λάθος ??
Χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.