Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΜΙΑ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΑΒΡΑΑΜ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ



Abraam Panagatos
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤAI ΜΕ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΙΖΑΣ ,ΤΖΑΝΝΑΤΩΝ TOY ΠΟΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ,, ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ!!,,
ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗ!!!
και μια χρήσιμη ενημέρωση από Δικέλης Βλιχός



 Η ΠΕΤΡΩΜΕΝΗ ΘΟΩΣΣΑ


Όταν ο Οδυσσέας γύριζε στην Ιθάκη (να μια άλλη απόδειξη περί Ιθάκης και πού είναι αυτή), ο Ποσειδώνας, που μισούσε τον Οδυσσέα γιατί τύφλωσε τον γιό του τον Πολύφημο, έκαμε την τελευταία προσπάθεια να τον εξαφανίσει. Ένα από τα τέρατα που δεν μπόρεσε να σκοτώσει ο πολυμήχανος, ήταν η Θόωσσα, ετεροθαλής αδελφή της Σκύλλας, η οποία ήταν κόρη του Φόρκη και της Κητώς. Ο Ποσειδώνας την επιστράτευσε κάνοντας την ύστατη προσπάθεια στο κυνήγι του για τον Οδυσσέα. Τα γεγονότα έχουν ως εξής: όταν έφυγε από το νησί της μάγισσας Κίρκης, ο Οδυσσέας, εκείνη, ερωτευμένη ακόμα –άλλωστε έκαμε μαζί του τρία παιδιά-, αποχαιρετώντας τον, του είπε: «Σύρε στο καλό αγαπημένε κι επειδή θέλω να ξανάρθεις, δε θέλω να χαθείς». Σήκωσε τα χέρια της στον ουρανό κι ο Δίας άστραψε και βρόντηξε. Η θεά-μάγισσα που ακόμα κι οι τρανοί θεοί την έτρεμαν, έβγαλε στεντόρεια φωνή: « Όποιος τολμήσει να σου αντισταθεί πριν πατήσεις το πόδι σου στην Ιθάκη σου, να πετρώσει». Ο βράχος επομένως εκείνος είναι η πετρωμένη Θόωσσα.

ΕΓΩ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΤΙΤΛΟ!!! ΙΔΟΥ Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ!,
Και στην ανάρτηση έχει και χρήσιμους υποσυνδέσμους

TΡΙΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ,,ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ,,ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ!
  • επισης
ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΗΣΙ ,,ΑΠΟ ΦΙΣΚΑΡΔΟ -ΛΗΞΟΥΡΙ-ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ-ΑΙΝΟΣ-ΣΑΜΗ ,ΕΩΣ ΣΚΑΛΑ
14 Οκτ 2012
Ο Κέφαλος μετά τον θάνατο της γυναίκας του, για τον οποίο κατηγορήθηκε και εξορίστηκε από τους Αθηναίους και πήγε στην Θήβα. Αργότερα εξεστράτευσε μαζί με τον Αμφιτρύωνα [πατέρας του Ηρακλή, βρισκόμενος και αυτός ...

ΜΑΖΑΡΑΚΑΤΑ
ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ,,ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ,,ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΑΝ ΚΑΚΗΝ-ΚΑΚΟΣ!! ΚΑΙ Η ΘΕΑ ΤΥΧΗ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-(ΘΗΡΑ).

ΔΡΑΚΑΙΝΑ,,ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ,, ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ,,ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΚΡΗΣ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ!
12 Σεπ 2012
Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΦΤΑΕΙ,,ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΙΨΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ!! ΣΤΟ ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΑ ,ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ!



ΠΑΧΝΙ-ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ-ΠΥΡΟΒΟΥΝΙ-ΑΤΡΟΣ!!!!
ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
08 Ιουν 2013

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΑΜΗΣ
ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΑΜΗ,ΠΑΜΕ  ΣΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑΤΑ!
δειτε και υποσυνδεσμους

08 Μαρ 2013
Τα ΛΕΥΚΑΤΑ οπως μου τα ειπε ενας ιστορικος απο Μαρκοπουλο (Παγουλατος) ειναι η πρωτη οναμασια των Μαυρατων...λεει η παραδοση η ο μυθος οτι το χωριο ειχε πολλους ναυτικους σε ενα καραβι...χωρις λεπτομερεια ...

Μυκηναϊκός θολωτός τάφος Μαυράτων

Ενημερώθηκε περίπου 9 μήνες πριν



ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕ ΦΩΤΟ ΦΙΣΚΑΡΔΟ-ΛΗΞΟΥΡΙ-ΚΑΣΤΡΟ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΚΛΩΠΙΑ ΤΕΙΧΗ-ΑΣΣΟΣ  .,, ΑΛΛΑ ΗΔΗ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩ!!
ΕΞΑΛΟΥ  ΠΟΛΛΟΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ,,ΠΟΛΥ ΒΑΡΟΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου