Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΡΙς ,,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΟΥΣ


Μπερδεμένη ιστορία των ονομάτων μας σα χώρα. Το Γραικός πάντως φαίνεται να επικράτησε με τη σύμφωνο γνώμη των κληρικών από τα Βυζαντινά χρόνια και μετά μια και το « Έλληνας» δήλωνε τους «παλαιοκομματικούς» φιλοσόφους και ειδωλολάτρες Έλληνες. Τώρα πως κατάφεραν και συνέδεσαν τη φοβερή Ελληνική φιλοσοφία με ειδωλολατρία να πα να αρωτήσετε και τα δύο Πατριαρχεία, Βατικανό και Κωνσταντινούπολη. Όταν έλεες ότι η γή είναι στρογγυλή ήσουνα ειδωλολάτρης. Άμα έφτιανες ένα χάρτη της προκοπής σε βούταγε ο Πάπας και σε έκαιε για να αλαφρύνει με τα αέρια της φωτιάς η ψυχή σου και να μπορέσει να ανεβεί στους ουρανούς. Το Κολόμβο όμως με αυτούς τους χάρτες τονε στείλανε στην Αμερική ότα μυριστήκανε χλέπα. Χα χα χα. Τώρα βέβαια γι΄ αυτά κάνουνε όλοι τη πάπια κοινώς. Ο Διάκος θεοσεβούμενος γαρ κάτι ήξερε περί ειδωλολατρίας, τώρα τι ακριβώς ούτε ο ίδιος θα ήξερε πιστεύω και πέταξε το γραικός αν και ανάθεμάτι ξέρει κανείς αν είπε και Έλληνας και το αλλάξανε αφού το Έλληνας ήταν βρισιά μέχρι το 1900 μχ σε Ο ΓΡΑΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ. 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ!

ΚΑΙ  ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ,,ΟΤΙ  Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ
ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΟ,, ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟ,, ΠΟΥ  ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ,,ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΑ ΠΑΖΛ,,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ!!,,ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΟΠΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ  ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ  Η ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ   ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ,, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΜΟΥ!!!!

ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ,, (ΒΡΗΚΕ ΚΑΛΟ ΑΚΡΟΑΤΗ)
ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΔΟΥΛΙΧΙΟΥ! ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΟΓΟ (ΔΟΛΙΧΑ) ,, ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ,, Η ΑΝΩ ΒΟΡΕΙΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ (ΧΕΡΣΟ ΝΗΣΙ) ΤΩΡΙΝΗ ΕΡΙΣΣΟΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΙΓΟΥΡΙΑ
ΟΤΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΑΡΚΕΤΑ ΒΑΘΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ (ΜΑΚΡΥΟΤΙΚΑ),,ΕΙΝΑΙ  ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΔΟΥΛΙΧΙΟΝ!
ΥΠΕΝΘΙΜΙΖΩ ΛΟΙΠΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ,,ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ,, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ,,ΤΟΤΕ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΤΟ ΔΟΥΛΙΧΙΟΝ, ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΗ ΑΡΧΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΗΤΑΝ Η ΠΑΛΙΚΗ, Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ,,ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΙΤΟΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ,, ΚΑΙ ΕΧΙΝΑΔΕΣ,, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ  ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΡΗ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ,, ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΜΑΚΗ ΜΕΤΑΞΑ,, ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΔΟΥΛΙΧΙΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ!!

1 σχόλιο:

  1. Είδες Γιώργο όταν ανεβαίνεις στα αψηλά ελαφραίνει η ψυχή που λένε και κατεβάζεις ιδέες!
    Έτσι και εγώ χρόνια πολλά πριν ανέβαινα να φουμάρω κάνα τσιγάρο στη ζούλα με ένα ξαδερφάκι ψηλά τσι τσίμες να μη μας βλέπουνε και φάμε ξύλο και έδεκει μας ήρταν τα πρώτα ερωτήματα και απορίες για το τι βλέπαμε γύρω μας.
    Το να μπαίνει η θάλασσα την Ομηρική εποχή μέχρι Μακρυώτικα ξεχάστε το, μεταξύ Πυλάρου και Ερίσσου υπάρχει μόνο μια λωρίδα αλατιού που λειτούργησε απορροφητικά και έσπασε τη δύναμη του σεισμού το 53΄προς Έρισσο.
    Έπειτα μη ξεχνάτε ότι κάπου εκεί έχει και αρχαιότητες.
    Η Παλική δε φαίνεται για Ομηρική Ιθάκη και εκειό το κάποιες φορές ενωνόταν οι δυό θάλασσες του Στράβωνα σε άλλο μέρος της Κεφαλονιάς γίνονταν και γίνεται ακόμα. Ξεχάστε το κανάλι.
    Για την Έρισσο πράγματι όταν ενώθηκαν τα Επτάνησα με την Ελλάδα το πάνω μέρος ειπώθηκε Δήμος Δουλιχίου.
    Κάπου σα Δολίχα το έχω δεί σε παλιούς χάρτες αλλά πρέπει να είναι λάθος, το ψάχνανε και οι πιο παλιοί βλέπεις!
    Το κομμάτι το δικό σας τι να ήταν τώρα? Άμα δε βρείτε τον Οδυσσέα εκεί κάτου ζήτω που καήκατε! Χα χα χα χα χα.
    Μαζί με πολλούς τριγύρα εκτός τσου Σαμικούς θα φάτε το κογιονάρισμα τση αρκούδας!
    Θα σου έλεα αλλά άμα έρτουνε τούμπα τα πράματα θα κογιονάρεις εσύ εμένανε…

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή