Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Το Σαράγεβο φλέγεται

Πυρπολήσεις δημόσιων κτιρίων επεκτάθηκαν στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις
Στις φλόγες τυλίχτηκε το προεδρικό μέγαρο στο Σαράγεβο από φωτοβολίδα που πέταξαν διαδηλωτές. Φωτιές άναψαν και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια, ανεβάζοντας περισσότερο το θερμόμετρο στη Βοσνία, που διανύει την τρίτη συνεχόμενη μέρα λαϊκής οργής
Οι φλόγες έφταναν μέχρι τον δεύτερο όροφο του κτιρίου το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην έδρα της τοπικής κυβέρνησης που είχε πυρποληθεί λίγο νωρίτερα από το εξοργισμένο πλήθος.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν με την πτώχευση εργοστασίων της περιοχής που είχαν ιδιωτικοποιηθεί.
Πάντως, από κοινού με τους ανθρώπους που χάνουν τις δουλειές τους διαδηλώνουν οι οικογένειές τους και βετεράνοι πολέμου, ενώ οι κινητοποιήσεις εξαπλώθηκαν στο Σεράγεβο.
Οι διαδηλωτές πέταξαν φωτοβολίδες στο προεδρικό μέγαρο, προκαλώντας φωτιά σε μέρος του κτιρίου.
Στην πόλη Ζένιτσα ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των περίπου 3.000 διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας, με αποτέλεσμα πέντε αστυνομικοί να τραυματιστούν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fena. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πυρπολήθηκε και ένα κυβερνητικό κτίριο στην πόλη.

Στη διάρκεια της διαδήλωσης, η αστυνομία είχε επέμβει με αντλίες νερού και δακρυγόνα.
Στο κόκκινο βρίσκεται το κλίμα σε ολόκληρη τη χώρα, με τις διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης να συνεχίζονται για τρίτη ημέρα παίρνωντας βίαιη τροπή, με πυρπολήσεις δημόσιων κτιρίων στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις.
Ο ενδιάμεσος απολογισμός μέχρι αργά το μεσημέρι, πριν τη φωτιά στο προεδρικό μέγαρο, ανερχόταν σε τουλάχιστον 90 τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου