Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΠΟΛΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΧΘΕς ,,ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ,,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Ο κύριος Λέκκας,,τόνισε ότι οι απίθανες ομορφιές του νησιού μας,, είναι απότέλεσμα των σεισμών,,,, και ότι  πρέπει να δούμε το γεγονός ότι κάθε σεισμός την ομορφαίνει,, δηλαδη  μπορούμενα θεωρήσουμε ότι η Κεφαλονιά  είναι η μούσα τουυ Εγγέλαδου.

Οπως δήλωσε στο Newsit o καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας και Κατασκευών του ΕΜΠ, Παναγιώτης Καρύδης "το 5% των κτιρίων στην Κεφαλονιά δεν είναι οικονομικά επισκευάσιμο. Είναι κτίρια όπως για παραδειγμα αυτά των εργατικών κατοικιών, όπου εκεί έχουν πάθει πολλές ζημιές τα εσωτερικά, τα διαχωριστικά και άλλα τμήματα των κτιρίων. Ενδεχομένως εκεί θα μπορούσαν να υπάρξουν και ζημιές στον φέροντα οργανισμό, αλλά αυτές δεν είναι εμφανείς, κυρίως οι ζημιές στα μη φέροντα στοιχεία, στα τούβλα, τα διαχωριστικά κλπ. 
Πολλά κτίρια μπορεί να μην έχουν πάθει τεράστιες καταστροφές αλλά δε συμφέρει οικονομικά η επισκευή τους

Αυτά τα κτίρια είναι παλιάς τεχνολογίας, είναι εύκαμπτα με λεπτές κολόνες. Για να βάλει κανείς λεφτά να τα επισκευάσει, ας πούμε τις ρωγμές στα τούβλα, θα είναι μια δαπάνη χωρίς αντικείμενο. Διότι, τον σκελετό θα τον αφήσει έτσι; Αρα θα χρειαστεί να ενισχυθεί ο σκελετός, για να ενισχυθεί ο σκελετός θα πρέπει να γκρεμίσουμε τα τούβλα για να βάλουμε "μανδύες", για να βάλουμε κάποια "χιαστή", για να γίνει κάποια σοβαρή δουλειά. 

Αρα δε συμφέρει οικονομικά, επομένως πιστεύω οτι θα καταλήξουμε σε κτίρια που ναι μεν δεν έχουν πάθει σοβαρές ζημιές στο σκελετό αλλά τελικά θα κριθούν οικονομικώς κατεδαφιστέα, γιατί δε θα συμφέρει η επισκευή τους" είπε τέλος ο καθηγητής. 

Ακούστε τη δήλωση του κυρίου Καρύδη στο NewsIt...



ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 
ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=266206&catid=3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου