Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΓΝΟΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ

Η άλλη Αλήθεια...Κεφαλονιά και σεισμοί!
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ σε αυτό το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ video....
http://youtu.be/6SYFNODrLZc
1ον τη λεπτομέρεια από τον οπλισμό σε κολώνα σπιτιού, που σμαραλιάστηκε αλλά το σπίτι δεν έπεσε...
2ον τη μανία του εγκέλαδου τόσο στις προβλήτες και βραχίωνες του λιμανιού, όσον στο έδαφος και στο οδικό δίκτυο και...
3ον στις αποκολήσεις κατακρημνίσεις ολόκληρων βουνών-λόφων....και μετά βγάλτε τα ...
δικά σας συμπεράσματα,
1ον άν υπήρξαν κατασκευαστικές "λαμογιές...
2ον άν υπήρξαν ...κατασκευαστικές "λαμογιές" στο οδικό δίκτυο και ...
3ον άν αλλοίωσαν τα ... "φτωχά" για την Κεφαλονιά (5,7-6,1) Ρίχτερ το φυσικό και τεχνητό περιβάλλον,
όταν έχει ζήσει αρκετούς σεισμούς των 6,8-7,2 Ρίχτερ, χωρίς γρατζουνιά, ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ Η ΤΕΧΝΗΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ.

Δυστυχώς η ΕΙΔΗΣΗ για κάτι νέο πολύ ΤΡΟΜΕΡΟΤΕΡΟ από τα Ρίχτερ, πέρασε στα ψιλά γράμματα των ΜΜΕ...ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;
Το σχεδιάγραμμα που σας ανέφερα στη κατωτέρω δημοσίευση...
Forced oscillations and resonance


Τί ήταν αυτό το νέο και πολύ ΤΡΟΜΕΡΟΤΕΡΟ από τα Ρίχτερ;
Ήταν τα g ή αλλιώς ΕΠΙΤΑΓΧΥΝΣΕΙΣ, που έδωσαν οι σεισμοί αυτοί, για πρώτη φορά και τέτοιας χρονικής διάρκειας στα Ελληνικά δεδομένα.
Επιταγχύνσεις που έκαναν σέικερ του φραπέ την γή και τα κτίσματά της. Επιταγχύνσεις που έφτασαν την μέγιστη τιμή για 1 και 1/2 του δευτερολέπτου τις 3,8 φορές πάνω από οποιονδήποτε αντισεισμικό συντελεστή Ελληνικό ή Ευρωπαικό.
Επιταγχύνσεις και στους τρείς άξονες του "χώρου". Μπρός-Πίσω, Αριστερά-Δεξιά και Πάνω-Κάτω.
Επιταγχύνσεις που σε χρόνους 1/20 του δευτερολέπτου έσπρωχναν πρός τους τρείς άξονες τα κτίρια και τη γή, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν αυτά να συμπληρώσουν τον κύκλο της ώθησης που δέχονταν, όταν ήδη είχαν δεχθεί στο επόμενο 1/20 του δευτερολέπτου αντίθετη ώθηση.
Υστερούσαν δηλαδή στην απόκριση, δεν προλάβαιναν να ανταποκριθούν.
 


Η ΥΣΤΕΡΗΣΙΣ αυτή στη χρονική διάρκεια των περίπου 10 δευτερολέπτων των πιό δυνατών συνεχόμενων στιγμών (1,5 έως 3,8 φορές πάνω από το μέγιστο αντισεισμικό συντελεστή) του σεισμού που υπερέβησαν όλους τους αντισεισμικούς συντελεστές, όχι μόνο δεν έμεινε σταθερή (η ΥΣΤΕΡΗΣΗΣ) αλλά κάθε 1/20 του δευτερολέπτου μεγάλωνε γεωμετρικά.
Forced oscillations and resonance στη διεθνή ορολογία, (In an earthquake some buildings collapse while others may be relatively undamaged. This is due to the behavior of each building having its own resonance responses).
Δείτε στο σχήμα του σχολίου μου που ακολουθεί τι ακριβώς αποτέλεσμα έχει η ΥΣΤΕΡΗΣΗΣ αυτή...
και φανταστείτε ένα κτίριο ύψους 10 μέτρων πώς, ενώ δεχόταν κάθε 1/20 του δευτερολέπτου μια διαρκώς μεταβαλλόμενη βίαιη ώθηση (πρωτόγνωρη για τα ελληνικά και ευρωπαικά δεδομένα) ΥΣΤΕΡΟΥΣΕ να ανταποκριθεί (ισόγειο κτιρίου με τον τρίτο όροφο -που λόγω της αδράνειας "έμενε πίσω") και τανάπαλιν όταν δεχόταν στο επόμενο 1/20 του δευτερολέπτου την αντίθετη ακριβώς βιαιη ώθηση (το ισόγειο , αν ή ίσως ξεκίναγε να ακολουθήσει ενώ ο τρίτος όροφος "πήγενε ακόμα" στη φορά που είχε αρχικά....επαναλάβετε στη φαντασία σας το 18/20 του δευτερολέπτου, που ... βρισκόταν το ισόγειο που ... ο τρίτος όροφος και με ποιά φορά εκείνη τη στιγμή κτύπαγε ο εγκέλαδος....δεν μπορείτε, αυτό είναι σίγουρο...ίσως σας βοηθήσω με το παράδειγμα της σημαίας που κυματίζει στον άνεμο...και κάπως έτσι φανταστείτε μια στιγμή κοιτώντας την πλευρά ενός τοίχου των 10 μέτρων ενός κτιρίου...επισυνάψετε ταυτόχρονα το δεξιά -αριστερά και το πάνω- κατω...).

Η Επιστήμη και η Ερευνα και η Τεχνολογία είχαν εργαστεί και είχαν εκδώσει ντιρεκτίβες, σύμφωνα με τα δεδομένα που ... είχαν μέχρι χθές.
Τις ντιρεκτίβες αυτές τις τηρούσαν ΕΥΛΑΒΙΚΑ και πρός ΤΙΜΗΝ τους οι Κεφαλλονίτες Πολιτικοί Μηχανικοί.
Τις τηρούσαν όμως και τις επεδίωκαν επίσης (και συχνά αντιμετώπιζαν τις ανησυχίες των, οι ντόπιοι Μηχανικοί) τόσον οι πολίτες στη σχεδίαση - κατασκευή των σπιτιών τους, όσον και οι σιδεράδες και οι μπετατζήδες.
Αυτή η εμπέδωση των Κεφαλλήνων, στη κατανόηση ότι κτίζουν σε μιά από τις πλέον σεισμογόνες περιοχές της ΕΥΡΑΣΙΑΣ και δεν τους ενδιεφερε το κόστος των ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ του ΟΠΛΙΣΜΟΥ της κατασκευής των σπιτιών τους, ήταν ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΩΣΕ και αυτό που προξένησε σε μικρό ποσοστό κτισμάτων στις πληγείσες περιοχές αριθμητικά λίγες ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ!

Η Επιστήμη, η Έρευνα και η Τεχνολογία στο όνομα των Ελλήνων εκπροσώπων τους, θα εκδώσει λείαν συντόμως νέες ντιρεκτίβες. Και το σίγουρο είναι ότι ΟΛΗ η Κεφαλονίτικη κοινωνία θα τις ακολουθήσει ΕΥΛΑΒΙΚΑ και ΠΙΣΤΑ.

Η Κεφαλονιά δίδασκε και διδάσκει ακόμα...ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ, ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ και ΕΥΣΥΝΗΔΕΙΣΙΑ!

Για αυτούς τους λόγους, δεν διεκδικούμε αλλά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Τη μεταφορά της έδρας του Τομέα Γεωφυσικής & Γεωθερμίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εργαστηρίου Σεισμολογίας στη Κεφαλονιά!
Διότι:
1. Έχουμε την 1η φυσική Ευρασιατική Θέση της πλέον σεισμογενούς περιοχής.
2. Έχουμε την εμπειρία αντοχής δοκιμασμένων Αντισεισμικων Κατασκευών.
3. Έχουμε και την Υλικοτεχνική και την Πνευματική Υποδομή δεκαετιών (>1/2 αιώνα).
4. Δεν Εχουμε όμως, το "μέσον" για να λαμβάνει, να αξιολογεί και να αξιοποιεί ΑΜΕΣΑ τα FEEDBACK των εμπειριών, έτσι ώστε να γίνουμε το ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ εξαγωγής ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ για όλο το πλανήτη.
Γεράσιμος Π. Βαλσαμής, Ασμχος ε.α.
 
Πηγή εικόνων-σχεδιαγραμμάτων:

Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ)
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ  ΤΟ  


  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου