Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Επανασύσταση του Δήμου Παλλικής

ilias parisis
Κυρίες και Κύριοι, ως απλός πολίτης, δημότης Ληξουρίου Επαρχίας Πάλλης, με ιστορικό πολυετούς ενασχόλησης και δράσεως στον χώρο των Ατόμων με Αναπηρία, σας υποβάλω ένα μικρό κείμενο αγωνίας για το αύριο της ιδιαίτερης πατρίδας μου, μετά τους δύο πρόσφατους σεισμούς.
Για το θέμα αυτό ξεκίνησε μία πρώτη προσπάθεια, ένα προσκλητήριο αγώνα από απλούς ανθρώπους, που αγαπάνε το Ληξούρι και την Επαρχία Πάλλης, για να μην αφήσουμε το θέμα των καταστροφών να ξεχαστεί, μέχρις ότου πετύχουμε την επαναφορά της ζωής τούτης της γωνιάς στην ομαλή δραστηριότητα, μέσα από την κατασκευή και ανακατασκευή, με τους πλέον αυστηρούς αντισεισμικούς κανονισμούς κατοικιών, δημόσιων και κοινωφελών κτιρίων, έργων υποδομών και δικτύων. Οι δύο σεισμοί της 26 Ιανουαρίου και 3 Φεβρουαρίου ήλθαν, για να κλείσουν μία τετραετή περίοδο εγκατάλειψης και ερήμωσης της Παλλικής, της πάλαι ποτέ επαρχίας Πάλλης, από τον καλλικρατικό Δήμο Κεφαλληνίας. Οι ίδιοι οι σεισμοί όμως, μας δίνουν επίσης το αδιαμφισβήτητο ηθικό δικαίωμα, εμείς οι αποδώθε, να αναλάβουμε την επούλωση των πληγών που μας κληροδότησε αυτό το φυσικό φαινόμενο. Είναι υποχρέωσή μας, όλων εμάς που αγαπάμε το Ληξούρι και την Επαρχία Πάλλης, να δημιουργήσουμε την «ΝΕΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΑΛΛΗΣ». Προϋπόθεση φυσικά για τη δημιουργία της Νέας Μετασεισμικής Επαρχίας Πάλλης, αποτελεί η επανασύσταση του Νέου Δήμου Πάλλης, ο οποίος θα αναλάβει να διαχειριστεί επ’ ωφελεία των σεισμόπληκτων δημοτών του, την υλική και οικονομική, ευρωπαϊκή, κρατική και ιδιωτική ανθρωπιστική βοήθεια που ήλθε, έρχεται και θα έλθει.

Να μείνουν μακριά τα συστημικά GOLDEN BOYS
Επιβάλλεται και θα πρέπει να αποτελέσει βασική σημαία κάθε δημότη αυτού του πανέμορφου τόπου, του Ληξουρίου και της Επαρχίας Πάλλης, να απαιτήσει την αποκλειστική διαχείριση από Νέο Δήμο Πάλλης, κάθε είδους υλικής ή οικονομικής βοήθειας, που προορίζεται για τους πληγέντες δημότες του, για την επαναφορά της ζωής στο νησί και στην ομαλή δραστηριότητα, μέσα από την κατασκευή και ανακατασκευή, με τους πλέον αυστηρούς αντισεισμικούς κανονισμούς κατοικιών, δημόσιων και κοινωφελών κτιρίων, έργων υποδομών και δικτύων. Επιβάλλεται να μείνουν μακριά από τη διαφαινόμενη μακρά περίοδο ανοικοδόμησης και ανασυγκρότησης της Νέας Επαρχίας Πάλλης και των υποδομών της, τα παραδοσιακά και συστημικά GOLDEN BOYS (για να χρησιμοποιήσω και τη νέα ορολογία), που ως «πεφωτισμένοι νόες» ανελάμβαναν συχνά πυκνά την διαχείριση δημόσιου ή ευρωπαϊκού πλούτου, για το καλό των Ελλήνων και φυσικά… της τσέπης τους. Η αρχαία ισχυρότερη πόλη της Κεφαλληνίας, η Πάλη και ο «Παλέων Δήμος», οφείλουν να ξαναγίνουν ισχυροί, ως Νέα Επαρχία Πάλλης και νέος Δήμος Πάλλης και σε αυτό το προσκλητήριο όλοι ανεξαρτήτως οι δημότες του ευλογημένου τόπου μας, αλλά χωρίς χρώματα, έχουν θέση.
Ηλίας Παρίσης, Υποστράτηγος ε.α.
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων
Αντιπρόεδρος της Ενώσεως Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία Παλλικής «ΥΠΕΡΙΩΝ»
αναδημοσίευση από την εφημερίδα Κεφαλονιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου