Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΕς ΔΗΛΩΣΕΙς ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΏΛΕΙΑ του Μητροπολίτη

Συλληπητήρια δήλωση   MAKH METAΞA


 Δεν ξεχνώ πως ήταν πάντα θετικός σε οτιδήποτε του ζήτησα για το καλό των νησιών μας και με τίμησε με εκείνο τον ξεχωριστό σεβασμό που απέδιδε πάντοτε στην εκάστοτε εκλεγμένη πολιτική ηγεσία του τόπου μας.
Θα τον θυμάμαι πάντα με πολύ αγάπη για αυτά τα τόσα πολλά και ξεχωριστά που προσέφερε στον τόπο μας και λυπάμαι πολύ που δεν βρίσκομαι σήμερα στο νησί μας για να παραστώ και εγώ στην εξόδιο ακολουθία του και να μεταφέρω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην μεγάλη οικογένεια της τοπικής  εκκλησίας και στους οικείους του εκλιπόντα. Ας είναι αιώνια η μνήμη του.  
Μάκης Μεταξάς 
ο λαός της νήσου Κεφαλληνίας  αποτίει  το ύστατο χαίρε στον μακαριστό Μητροπολίτη Σπυρίδωνα, μια προσωπικότητα που είχα την τιμή και την τύχη να συνεργαστώ μαζί του επί πολλά χρόνια στο πλαίσιο του χειρισμού εκείνων των δημοσίων υποθέσεων που η τοπική Εκκλησία είχε τον δικό της ξεχωριστό λόγο και ρόλο.
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Το νησί μας πενθεί τον Ποιμενάρχη του, ένα δημιουργικό Πατέρα της ιστορικής Εκκλησίας της Κεφαλονιάς.
Ο Μητροπολίτης  Σπυρίδωνας πέρασε ήδη στην αιωνιότητα, μαζί και το έργο του.
Αυτές τις στιγμές οι  Κεφαλονίτες, όπου γης, πενθούν τον Μητροπολίτη τους με θλίψη αλλά και με την ελπίδα ότι θα ξημερώσει φωτεινή ημέρα για την Εκκλησία της Κεφαλονιάς.




Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Θ. Γαλιατσάτος

ΚΑΙ  AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

 
  Εκφράζω τη θλίψη μου για το θάνατο του Μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλονιάς, Σπυρίδωνα.
   Είχα την τύχη και την τιμή να τον υποδεχτώ, ως δήμαρχος Αργοστολίου, όταν για πρώτη φορά αφίχθη στο νησί μας, ως Μητροπολίτης. Αντιμετώπισε με θετικό τρόπο την εκρηκτική κατάσταση στα εκκλησιαστικά ζητήματα που επικρατούσαν εκείνη την εποχή στην Κεφαλονιά. Για πολλά χρόνια επίσης συνεργαστήκαμε προς επίλυση πολλών κοινωνικών θεμάτων του νησιού μας.
Το κενό που αφήνει στη Μητρόπολή μας εύχομαι να αναπληρωθεί επάξια.


Αλέκος Καλαφάτης

επισης
απο (ΦΙ.Κ.Ο.)
Συλλυπητήρια Επιστολή
Για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας
Κυρού Σπυρίδωνα
Με μεγάλη θλίψη παρακολουθήσαμε σήμερα την εξόδιο ακολουθία του Ποιμενάρχη μας, Μακαριστού Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Κυρού Σπυρίδωνα, καθώς και την ταφή του στον χώρο της Ιεράς Μονής του Αγίου Γερασίμου.
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σπυρίδων διεκρίνετο για την πλήρη αφοσίωσή του στα ιερατικά του καθήκοντα, την ανθρωπιά, την σεμνότητα και η καλοσύνη του, αρετές οι οποίες των καταξίωσαν στη συνείδηση όλων των Κεφαλλήνων  και η πολυπληθής παρουσία των στην εξόδιο ακολουθία είναι ο αψευδής μάρτυρας.
Αιωνία η μνήμη του και ας είναι ελαφρύ το χώμα της Κεφαλλονιάς που τον σκεπάζει.
Εκ του Γραφείου Τύπου των
Φίλων της Κεφαλληνιακής Ομόνοιας (ΦΙ.Κ.Ο.)

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου