Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

9 πράγματα που μαθαίνει ένα παιδί παίζοντας με τα Lego

9 πράγματα που μαθαίνει ένα παιδί παίζοντας με τα Lego

Τα Lego δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι κατασκευών. Είναι ένα παιχνίδι που μας δίνει πολλά και πολύτιμα μαθήματα, που θα βοηθήσουν τα παιδιά μας να δουν την ζωή με άλλα μάτια! 
1. Πάντα χρειάζεσαι ένα πλάνο 
Ένα μικρό ανθρωπάκι δε μπορεί να πηδήξει μόνο του κάπου. Αν λοιπόν θέλεις να «χτίσεις» ένα φρούριο ή ένα σπίτι χρειάζεσαι ένα σχέδιο, μια στρατηγική. Και αν θέλεις να πραγματοποιήσεις ένα όνειρο σου, θα πρέπει να το σκεφτείς βήμα-βήμα, αλλά πρώτα θα σκεφτείς τα μικρά βηματάκια που πρέπει να κάνεις. Ότι δηλαδή πρέπει να κάνεις και στη ζωή! 

2. Να είσαι πάντα ανοιχτός στην έμπνευση 
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είσαι ευέλικτος. Όταν τα πράγματα είναι σε εξέλιξη, πρέπει να μπορείς να βλέπεις όλες τις δυνατότητες, ακόμη κι αυτές που δεν πίστευες ότι υπάρχουν!

3. Μη θυμώνεις όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα είχες υπολογίσει! 
Εντάξει, μπορεί το σπίτι που ονειρευόσουν να μην είναι αυτό που έχεις ακριβώς φανταστεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις αποτύχει! Μπορεί να βρεις τρόπους να παίξεις με αυτό και να περάσεις και καλά…

4. Μην τα παρατάς όταν η κατασκευή σου καταρρεύσει!  
Απλώς ξανα-φτιάξτην! Είχες φτιάξει ένα ωραίο φορτηγό από τουβλάκια που έμπαινε σε ένα πολύ όμορφο γκαράζ και κατά λάθος, έπεσε από το τραπέζι και καταστράφηκε; Δεν πειράζει, μην κλαις πάνω από τα λάθη του παρελθόντος. Πάντα μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή για όλα! Είναι υπέροχο το συναίσθημα ότι μπορεί να ξεκινήσεις και πάλι και να καταφέρεις κάτι υπέροχο!

5. Ακόμη και τα πιο περίπλοκα πράγματα είναι φτιαγμένα από τα πιο απλά υλικά!
Τα όμορφα περίτεχνα κάστρα και οι υπέροχες πόλεις που βλέπετε στο κουτί ενός LEGO κάστρα που βλέπεις στο μπροστινό μέρος του κουτιού, τα έχει σκεφτεί ένα ανθρώπινο μυαλό. Και τα έχει σκεφτεί βήμα –βήμα, βάσει ενός απλού σκεπτικού!

6. Πρέπει να έχεις υπομονή
Τα πράγματα δεν μπαίνουν στη θέση τους με τον τρόπο που θα θέλεις να μπαίνουν; Δεν πειράζει, πάρε μια βαθιά ανάσα και συνέχισε!  

7.Και επιμονή
Αφού πήρες μια βαθιά ανάσα, συνέχισε να προσπαθείς! Τελικά η επιτυχία θα έρθει! Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα αριστούργημα σε μια μέρα, και μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να ρίξουμε μερικά δάκρυα μέχρι να πετύχουμε αυτό που θέλουμε!

8. Τα πράγματα έχουν πάντα τρεις διαστάσεις και πολλές οπτικές γωνίες 
Πολλές φορές, όταν φτιάχνεις ένα παιχνίδι LEGO, υπάρχουν πολλές διαστάσεις…Δεν σου αρέσει το ελικόπτερο που έφτιαξες; Γύρισε το ανάποδα και μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο… Μερικές φορές αυτό συμβαίνει και στη ζωή. Αυτό που φαίνεται σαν ένα πρόβλημα από τη μία πλευρά, είναι απλά μια ευκαιρία από την άλλη.

9. Μερικές φορές το ταξίδι είναι πιο διασκεδαστικό από τον προορισμό
Αυτό που φτιάξατε μπορεί να μην είναι τέλειο, αλλά αν διασκεδάσατε φτιάχνοντας το αρκεί. Αυτό συμβαίνει και στην αληθινή ζωή. Κάποιες φορές η προσπάθεια μπορεί να είναι πιο ικανοποιητική τότε το ίδιο το αποτέλεσμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου