Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ARIS

1 σχόλιο : ΣΤΟ 

 1. «Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι οι παραλίες ανήκουν στη δημόσια κτήση και προορίζονται για άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.» Σωστότατη απόφαση! Το κουφό είναι ότι όταν...
  POROSNEWS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS
  «Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι οι παραλίες ανήκουν στη δημόσια κτήση και προορίζονται για άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.»
  Σωστότατη απόφαση! Το κουφό είναι ότι όταν ήμουν νεολαίος κάτι τέτοιο είχε ξαναγίνει και εγκρέμιζα όλο ευχαρίστηση κάτι συρματοπλέγματα μέχρι τη θάλασσα, αλλά δεν έχω παρακολουθήσει πως ξαναήρθαμε περίπου στην ίδια κατάσταση.
  Την υποχρέωση του καθαρισμού να έχουν οι Δήμοι όπως έχουν και τον καθαρισμό των δρόμων οι μαγαζάτορες πληρώνουν ΦΠΑ και άμα δε τσου φτάνει να τσου αφήσουνε ήσυχους να τσι καθαρίζουν μονάχοι τους και εγώ δηλώνω «βολοντιέ» μέχρι να πεθάνω.
  Και αφού μέχρι τώρα τσι καθαρίζανε γιατί βγαίνει κάθε χρόνο ο πάτος τσου εθελοντές καθαρισμού?
  Στις παραλίες που δεν υπάρχει πρόβλημα λόγω μεγέθους καλό θα ήταν με αυστηρούς περιορισμούς να έχουν κάποιο χώρο για εκμετάλλευση γιατί το παραχέσανε με το συμπάθιο. Δε μπορεί να είμαι ούτε 100 μέτρα από τη παραλία και να αναγκάζομαι να πηγαίνω απά στα βράχια γιατί πρέπει κάθε μέρα να πλερώνω ξαπλώστρα επειδή κάποιοι κολλητοί του συστήματος νοικιάζουν το χώρο και τα κονομάνε μαύρα!
  Έ τί φωνάζεις δυο μήνες είναι όλη η φούρια λένε κάτι ξύπνιοι.
  Ναι ορέ εγώ θα κάνω μπάνιο τα Χριστούγεννα, τότε γιατί έρχομαι καλοκαιριάτικα και αφήνω τα ωραία μου λεφτουδάκια? Για να με περνάτε για μακάκα?
  Ας πρόσεχαν και να κόβανε τις πελατειακές σχέσεις οι εκάστοτε Δήμαρχοι προς όφελος όλων των πολιτών.
  Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα.

Μα τι λες αγαπητέ κ Μινέτο ποιος δηλητηριάζει σήμερα σκύλους? Εδώ οι άλλοι κυνηγάγανε τον Παυλίτο στο Αργοστόλι με το ψαροντούφεκο για να έχουνε «αρνί» το Πάσχα!
Καταλαβαίνω τη στεναχώρια σου αλλά με ευχολόγια δεν λύνεται το πρόβλημα φίλε μου.
Κάπου πρέπει να παραδεχτούμε ότι φτάσαμε σε υπερβολές, κάπου πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία.

Η Ελλάδα με τους σκύλους κοντεύει να γίνει ό,τι η Λήμνος με τα αγριοκούνελα.
Παλιά αντί για σκύλους κάθε οικογένεια είχε κάνα δυό κατσικούλες και αντί να πληρώνει την κάθε πολυεθνική για σκυλοτροφές έβγαζε και από πάνω το γαλατάκι της και το λιγοστό κρεατάκι της, γιατί δε στρέφεται εκεί η σημερινή ζωοφιλία των Ελλήνων?
Σήμερα κάθε τυχάρπαστος (δεν αναφέρομαι σε εσάς αλλά στον κάθε ασυνείδητο), παίρνει ένα σκυλί λες και είναι παιχνίδι, κάνει όσο καιρό θέλει το κέφι του, ή γίνεται “in” και αφού βαρεθεί το αφήνει αδέσποτο δημιουργώντας χίλια προβλήματα τα οποία προβλήματα πληρώνουν και οι συνειδητοποιημένοι ζωόφιλοι.
Δεν είμαι μη φίλος των ζώων κάθε άλλο, αλλά κάπου το πράγμα δεν πάει καλά που λένε. Κάπου πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί και ορθολογισμός αυτού που σήμερα κακώς εννοούμε ζωοφιλία.
Φιλοξενούμαι κατά καιρούς σε χωριό που βρίσκεται κοντά σε πέρασμα Εθνικής, υπάρχει ένα παρκινγκ λοιπόν κοντά και κάποιοι ασυνείδητοι έρχονται και αφήνουν ελεύθερα τα σκυλιά τους γιατί τα βαρέθηκαν, ή ίσως θέλουν να αλλάξουν «μάρκα». Τη νύχτα γίνονται ομηρικοί σκυλοκαβγάδες από αγέλες αδέσποτων μέσα και έξω από το χωριό με συνέπεια να αγριεύουν τα σκυλιά φύλακες του χωριού και να μη μπορείς να ηρεμίσεις. Πιστεύεις ότι υπάρχει κανείς που θα λυπηθεί άμα τα δεί την άλλη μέρα όλα αυτά να κοιτάνε τα ραδίκια ανάποδα?? Ο κοσμάκης εκεί πώς να γλυτώσει ψάχνει κακά τα ψέματα. Έπειτα αν μεριμνήσει η πολιτεία είμαι εγώ υποχρεωμένος να πληρώνω για την επιβίωση αυτών των σκύλων αντί αυτά τα χρήματα να βοηθούν άπορα παιδιά και ανθρώπους? Ούτε ο Θεός δε το θέλει αυτό.
Μέχρι να περάσει και αυτή η υπερβολή γιατί όλες οι μόδες περνάνε κάποτε και επειδή άκρη μάλλον δεν υπάρχει προβλέπω ισορροπίες και «κοινωνικούς αυτοματισμούς» μέσω όχι πολιτισμένων καταστάσεων.
Η αλήθεια είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα σκυλιά είναι χρήσιμα και ότι όλοι δενόμαστε συναισθηματικά με ένα δικό μας κατοικίδιο, δεν ισχύει όμως το ίδιο για κάποιον που έχει μικρά παιδιά και φοβάται μη και τους συμβεί τίποτε άσχημο, ή παλεύει ο άνθρωπος να κοιμηθεί για να σηκωθεί το πρωί να πάει στη δουλειά του και του διπλανού ο σκύλος «αλυχτάει» όλη τη νύχτα.
Οι αντιδράσεις σε τέτοιες καταστάσεις δυστυχώς επόμενο είναι να στερούνται λογικής και να δημιουργούν άδικα αποτελέσματα και άσχημα συναισθήματα σε ευαίσθητους ανθρώπους, αλλά σε αυτούς τους ανθρώπους πέφτει και το δύσκολο φορτίο της εξεύρεσης πρακτικών και δίκαιων λύσεων, αυτή είναι η πραγματικότητα καλώς, ή κακώς.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα λοιπόν.
Κάντε προτάσεις… Μήπως να με κλείσουν εμένα μέσα ως υπάνθρωπο? Δεν είναι εύκολο γιατί στο κήπο μου έχω δυο γάτες και δεν έχουνε αφήσει ποντίκι για ποντίκι και φίδι για φίδι!!!
Να αναρτήσω μήπως φωτό?
Χουά χα χα χα χα χα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου