Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Το BBC είδε το “Φιορο” και όχι τη “γκρίζα” Ζάκυνθο

Πόλος έλξης για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα ραδιοτηλεοπτικά μέσα του κόσμου αποτέλεσε για μια ακόμη φορά το νησί. Για μια ολόκληρη εβδομάδα τηλεοπτικό συνεργείo του BBC αποτελούμενο από οπερατέρ και δημοσιογράφους επέλεξαν να “ταξιδέψουν” εικόνες που πάντα επιλέγουν να απαθανατίσουν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά μέσα του εξωτερικού. Να αναδείξουν τις ομορφιές του νησιού, τις χελώνες καρέτα – καρέτα, το Φάρο στο Κερί με ένα αξιοθαύμαστο και αλησμόνητο ηλιοβασίλεμα, τις σπηλιές στην θάλασσα και τις Μυζήθρες, τις ιαματικές πηγές στα Ξύγκια. Δεν έμειναν, όμως, μόνο σε αυτό αφού στόχος τους ήταν να πάρουν λήψεις και από μυστήρια ή ενδιαφέροντα σημεία του νησιού .

Οι λήψεις εστίασαν και στο “Ναυάγιο”, ένα σημείο παγκόσμιας αναφοράς και ένα από τα περισσότερο φωτογραφημένα θέματα μεταξύ των 100 καλύτερων παραλιών του πλανήτη στο οποίο έχουν γυριστεί πολύ γνωστά διαφημιστικά τρέιλερ ακόμα και ταινίες. Εκεί που την καλοκαιρινή περίοδο συνωστίζονται χιλιάδες τουρίστες για να επισκεφθούν το “κουφάρι” του πλοίου “Παναγιώτης”, που κοσμεί τη διάσημη παραλία.
Με λίγα λόγια, είδαν το “Φιόρο του Λεβάντε” και όχι τη “γκρίζα” Ζάκυνθο με τα προβλήματα της καθημερινότητας. Αυτό φάνηκε και από τις αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα μας ο Σκηνοθέτης Dave Allen διαπιστώνοντας πως η Ζάκυνθος είναι πολύ περισσότερα από το Λαγανά και την έντονη νυχτερινή ζωή του που για διάφορους λόγους “πουλούσε” στο πρόσφατο παρελθόν. Αντιθέτως πρόκειται για ένα γραφικό, φιλόξενο και με εικόνες σπάνιας ομορφιάς νησί στο οποίο η φιλοξενία των κατοίκων, η τοπική γαστρονομία και ο ιαματικός τουρισμός κατέχουν υψηλές θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου