Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο- Δελτίου τύπου για την υγεία στα νησιά του Ιονίου




 23/01/2015  Συνέντευξη του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ  Στ. Σαμοϊλη στην εφημερίδα CORFUPRESS αριθμ.φύλλου 16, σελ. 5 :

«Οι 6 βασικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για την Κέρκυρα, για τις οποίες θα παλέψουμε άμεσα τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης της χώρας είναι οι εξής :
………….
2. Αναβάθμιση των δομών Κοινωνικής Πρόνοιας, του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και των Κέντρων Υγείας με βασικό μέλημα την επαρκή στελέχωση τους με μόνιμο προσωπικό, την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών, τον εξανθρωπισμό των συνθηκών εργασίας, την επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ κλπ. Σκοπός μας είναι η συνολική ανασύνταξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με μέτρα για την κατάργηση του εισιτήριου των 5 ευρώ, την κατάργηση του 1 ευρώ ανά συνταγή, τη δωρεάν πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στις δημόσιες δομες ΠΦΥ και στα νοσοκομεία, τη δημοκρατική αναδιοργάνωση της Διοίκησης του ΕΣΥ κλπ……»

05/06/2015 Μέχρι αυτή την ημερομηνία καμία από τις προεκλογικές εξαγγελίες του βουλευτή Κέρκυρας δεν έχει υλοποιηθεί.

Αντ`αυτού, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, διοργανώνει μία δήθεν «ημέρα Αγώνα για τη Δημόσια Υγεία στα Ιόνια», μία ελαφρού τύπου «κινητοποίηση» - δεν είναι σωστό άλλωστε να πιέζει την δική της κυβέρνηση – αλλά συνάμα και μία «κινητοποίηση» που δεν τίποτε άλλο από μία ακόμη κίνηση κοροϊδίας προς τον Επτανησιακό λαό.

Τα συμπεράσματα είναι ξεκάθαρα πριν την πραγματοποίηση αυτής της «ημέρας Αγώνα».
Οι προεκλογικές εξαγγελίες για την υγεία στα Ιόνια νησιά πήγαν στο καλάθι των αχρήστων, αποκαλύπτοντας ότι δεν υπήρχε κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης των σημαντικών αυτών προβλημάτων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. αλλά κατ`ουσίαν εξαπάτησαν τους Επτανήσιους πολίτες.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνεχίζει να κωλυσιεργεί, συνεχίζει να μην διεκδικεί τίποτε, συνεχίζει να είναι ωσεί παρούσα στην καθημερινότητα και μάλιστα στην υγειονομική περίθαλψη των συμπολιτών μας.

Η Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο, η φωνή της Χρυσής Αυγής  στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, έχει από καιρό καταδείξει την πληθώρα των εγκληματικών πράξεων ή παραλείψεων, όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων, στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.
Η προηγούμενη συγκυβέρνηση είχε φέρει το σύστημα υγείας στα όριά του εφαρμόζοντας το θέλημα των δανειστώνΟι λαοπλάνοι δήθεν αριστεροί που υφάρπαξαν την ψήφο του εξαθλιωμένου λαού με τα προεκλογικά ψέματα τους, ανίκανοι να διαχειριστούν το πρόβλημα, έχουν φέρει τον ΕΟΠΥΥ στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ασχολούμενοι με το να τακτοποιήσουν τις χιλιάδες των παρανόμως εισερχόμενων στην χώρα μας, εγκατέλειψαν την υγεία στην τύχη της.
Το ΠΕΔΥ υπολειτουργεί και απλά έχει μετατραπεί από το μεγαλεπήβολο σχέδιο του αστικού τύπου κέντρου υγείας σε κέντρο συνταγογράφησης μόνο. Οι γιατροί του τέως ΙΚΑ εξαπατημένοι από την συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να δεχθούν το τελειωτικό χτύπημα. Η "πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση" με άρωμα Καμμένου αθέτησε τις προεκλογικές υποσχέσεις της για άρση των αδικιών προς τους ιατρούς του τ. ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, με την δημιουργία προσωποπαγών θέσεων ή μεγάλου μεταβατικού σταδίου ώστε οι αδικούμενοι παλαιότεροι ιατροί να αποχωρήσυν με το προηγούμενο καθεστώς εργασίας.
Το ΕΣΥ παραπαίει. Οι εφημερίες των ιατρών δεν πληρώνονται, η χρηματοδότηση των νοσοκομείων έχει μειωθεί από 50 ως 100% και σε λίγο οι απλήρωτοι προμηθευτές θα διακόψουν κάθε παροχή. Οι ιατροί εφημερεύουν δεκάδες συνεχόμενες ώρες απλήρωτοι. Η έλλειψη προσωπικού αναγκάζει σε απλήρωτες υπερωρίες το υπάρχον και ο συνδυασμός κούρασης και κακής ψυχολογίας λόγω μη πληρωμής για την εργασία αυξάνει την πιθανότητα λάθους στην άσκηση της ιατρικής πράξης.

Η Χρυσή Αυγή αγωνίζεται για την ανάπτυξη ενός Εθνικού Συστήματος Δωρεάν Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας προς τον Ελληνικό Λαό:
- Πρέπει να τεθεί άμεσα φραγμός στις πρακτικές της διεφθαρμένης και κλεπτοκρατικής διαχείρισης. Λογιστικός έλεγχος στα δημόσια νοσοκομεία και οριστικό τέλος στην αλόγιστη σπατάλη για υλικά και σκευάσματα που καταλήγουν στον κάδο απορριμμάτων (βλέπε περίπτωση με τα εκατομμύρια που χάθηκαν για τα άχρηστα εμβόλια κατά της γρίπης). Οριστικό τέλος στην πολυφαρμακία και την πολυσυνταγογράφηση. Επιβολή αυστηρών ποινών στους παρανομούντες διοικητές νοσοκομείων, ιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους.
- Επιδότηση της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας και προτίμηση αγοράς φαρμάκων που παράγονται στην Ελλάδα - και όχι εισαγομένων - για τα δημόσια νοσοκομεία. Η Χρυσή Αυγή διακρίνει ριζικά την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία από τους πολυεθνικούς φαρμακευτικούς κολοσσούς και την θεωρεί ως ένα από τους ελάχιστους εναπομείναντες ισχυρούς κλάδους της οικονομίας και μάλιστα με εξαγωγικό προσανατολισμό.
- Καμία παροχή υγείας σε λαθρομετανάστες, παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Να σταματήσουν τα ελληνικά νοσοκομεία να περιθάλπουν όσους έχουν εισβάλει παράνομα στη χώρα και χρεώνουν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα δημόσια ταμεία. Τέλος στον «υγειονομικό τουρισμό» από βαλκανικές χώρες. Άμεση και αυστηρή προτεραιότητα στους Έλληνες ασθενείς, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το δημόσιο σύστημα υγείας και καταλήγουν να περιμένουν σε ουρές πίσω από αλλοδαπούς. 
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η Χρυσή Αυγή δεν δεσμεύεται από κανένα πολιτικό κόστος, δεν δεσμεύεται από κανένα σκοτεινό οικονομικό κύκλο, δεν δεσμεύεται από καμία συντεχνία και είναι η μόνη πολιτική δύναμη με συγκεκριμένο σχέδιο για την Πατρίδα μας.

Νικόλαος Λεμοντζής

Περιφερειακός σύμβουλος με την Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου