Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Χορός, παράδοση και μνήμη για τον παπά Θεόφιλο στα Βλαχάτα (εικόνες + video)

Ο παπά Θεόφιλος Λυκούδη, ήταν κάτι πολύ περισσότερο από ο ιερέας των Βλαχάτων. Ήταν ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε πολύ και που το όνομά του συνεχίζει να ακούγεται έντονα 20 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Άλλωστε λένε ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν ξεχαστούν και σίγουρα ο παπά Θεόφιλος, με το σπινθηροβόλο βλέμμα του, την ντομπροσύνη και την καλοσύνη του δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ, όσα χρόνια και αν περάσουν και η εμβληματική του εικόνα και οι ιστορίες από την ζωή του, θα περνούν από γενιά σε γενιά!
Χορός, παράδοση και μνήμη για τον παπά Θεόφιλο στα Βλαχάτα (εικόνες + video)

Αυτό το καταλάβαμε όλοι εμείς που δεν είχαμε την τύχη να το Σάββατο, όταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχάτων «Ο Αίνος» διοργάνωσε μία βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του, συνδυάζοντας μαζί και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά του τμήματα.

«Χορός – παράδοση και μνήμη» έλεγε ο τίτλος της εκδήλωσης και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στο πρόεδρο Χαράλαμπο Μινέτο και σε όλα τα μέλη του συλλόγου για την πολύ όμορφη και βαθιά συναισθηματική βραδιά που παρουσίασαν.

Στην εκδήλωση, σύντομες, αναφορές για τον παπά Θεόφιλο, έκαναν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Σπύρος Γαλατσιάτος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Αγγελος Κωνσταντάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Λειβαθούς Ηλίας Κουρκουμέλης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος έχει το ίδιο όνομα με τον παπά Θεόφιλο και είπε και μία όμορφη ιστορία που είχε συμβεί την πρώτη φορά που συνάντησε τον τότε ιερέα του χωριού των Βλαχάτων, ο ιερέας π. Νικόλαος Παπαναστασάτος, ο νυν ιερέας των Βλαχάτων π. Κώστας Λιοστάτος και η ανιψιά του Ιουλιέτα Λυκούδη.
Βασικοί ομιλητές οι οποίοι συγκίνησαν με αυτά που είπαν ήταν ο Νικόλας Δρακάτος και ο Διονύσης Μαρκαντωνάτος.
Συγκίνησε προκάλεσαν τα λόγια του γιού του παπά Θεόφιλου, δικηγόρου Γιάννη Λυκούδη, την οποία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω συνδεσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου