Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Το ΕΘΠΖ έκλεισε τις παραλίες σε ZANTE BEACH και Γέρακα!

gerakas
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η ενέργεια του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου να κλείσει τις παραλίες στο ZANTE BEACH και στο Γέρακα κάνοντας παρέμβαση πάνω στην αμμουδιά όπου και οριοθέτησε το χώρο που θα επιτρέπει στους λουομένους να περνούν.

Η τοποθέτηση σήμανσης από το ΕΘΠΖ με κόκκινες κορδέλες στην άμμο έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιών και η Κτηματική υπηρεσία ζητά να εφαρμοστεί η νομοθεσία, η οποία ως γνωστόν απαγορεύει αυστηρά πάσης φύσεως παρεμβάσεις σε αιγιαλούς και παραλίες.
Πριν από τέσσερις ημέρες τοποθετήθηκαν αυτές οι κόκκινες κορδέλες με πασσάλους σε μία ακτίνα αρκετών μέτρων στην παραλία Καλαμακίου στο ύψος του ξενοδοχείου ZANTE BEACH και δεν αφήνουν παρά ένα μικρό χώρο για να περνούν οι κολυμβητές, ενώ ανάλογη ενέργεια έχει γίνει στην παραλία του Γέρακα. Ο λόγος για τον οποίο το Πάρκο προχώρησε σε αυτή την πράξη δεν έγινε επίσημα γνωστός, ωστόσο στην αμμουδιά δεν επιτρέπεται να τοποθετούνται πάσσαλοι, ούτε να κλείνεται η πρόσβαση στο κοινό που πρέπει να γίνεται ελεύθερα και απρόσκοπτα. Εκείνο που ισχύει στις παραλίες του βιοτόπου είναι τα μέτρα που νομοθετήθηκαν με το προεδρικό διάταγμα με συγκεκριμένες απαγορεύσεις αλλά και μη είσοδο του κοινού τη νύχτα στην παραλία για να μην προκύπτουν προβλήματα με την ωοτοκία της χελώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου