Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Πατρα-Σάμη-Ιθάκη , Γράφει ο Παυλος Παπαδάτος



Ποια θλιβερά ανθρωπάκιασαμποτάρουν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη;
(Αναφέρομαι στη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη)

Τα όρια της θρασύτηταςορισμένων «ανθρώπων» είναι ανάλογα της δικής μας ανεκτικότητας. Και δυστυχώς η ανεκτικότητά μας δενέχει όρια!
Παύλος Παπαδάτος
Διάβασα την επιστολή του Υπουργού Ναυτιλίας και αντιγράφω αυτολεξεί τηνεισαγωγή της: «Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου,ενημερώθηκα με πολλαπλούς τρόπους (συναντήσεις στο Υπουργείο,επιστολές, τηλεφωνήματα και άλλα), για το αίτημα σύσσωμης της κοινωνίας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, να ξαναλειτουργήσει ηδρομολογιακή γραμμή Πάτρας – Σάμης – Ιθάκης…».
Δηλαδή ο Υπουργός είναι γνώστης του γεγονότος ότι σύσσωμη η κοινωνία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης θέλει την επαναλειτουργία της γραμμήςΠάτρα – Σάμη – Ιθάκη.

Και όμως, ο Υπουργός δεν έδωσε την άδεια λόγω αντικρουόμενων συμφερόντων, ταοποία δεν κατονομάζει. Φυσικά, δεν είναι ανάγκη να κατονομάσει ποια είναι τασυμφέροντα και τα ανθρωπάκια τα οποία, για προφανείς λόγους,επιδιώκουν με κάθε τρόπο να μας αναγκάζουν να ταξιδεύουμε μέσω Κυλλήνης για την Κεφαλονιά και για την Ιθάκη.
Σε άλλο σημείο της επιστολής του, ο κύριος Υπουργός γράφει:«Με επισκέφτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της KefalonianLines συνοδευόμενος από τους Νομικούς Συμβούλους της εταιρείας και μου ενεχείρισαν 'ΈκθεσηΑπόψεων’. Την ίδια μέρα, έλαβα σχετική επιστολή με τις απόψεις τουΠεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων, όπως και του Δημάρχου Κεφαλονιάς, μεπεριεχόμενο την ανακοίνωση έκτακτης συνεδρίασης του ΔημοτικούΣυμβουλίου…”
Θα παρακαλούσαμε τον κύριοΔιευθύνοντα Σύμβουλο να δώσει στη δημοσιότητα την εν λόγω “Έκθεση των Απόψεών», γιατί υποψιαζόμαστε ότι αποσκοπούσε στο να μην «ανοίξει» η γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη, προκειμένου να προστατευτούν τα δικά του μικροσυμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των νησιών μας.(Θα πρέπει επίσης ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς και ο Περιφερειάρχης να δώσουν άμεσα στη δημοσιότητα τις επιστολές που έστειλαν στον Υπουργό ώστε ναμην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότιδεν συνηγορούν στην επαναλειτουργία της εν λόγω γραμμής. Αμφότεροι είναι ηθικάκαι νομικά υποχρεωμένοι να το πράξουν).
Ο τουρισμός των νησιών διαρκεί μόλις δύο μήνες. Η επιπλέον μεταφορά κάποιων δεκάδων χιλιάδων τουριστών αλλά και η εξυπηρέτηση όλων μας  ισοδυναμεί με δεκάδες εκατομμύρια κέρδος για τα νησιά μας.  Συνεπώς, ποσώςμας ενδιαφέρει ποιο καράβι θα χάσει 500 χιλιάδες ευρώ ή ποιο θα τα κερδίσει.
Σημείωση

Κάποια «θλιβερά ανθρωπάκια» δεν μπορούνκαι τον επιχειρηματικό μάγειρα να παριστάνουν και τη φωτιά της κουζίνας να μην αντέχουν. Ας βγουν έξω από την κουζίνα ή ας  παραιτηθούν άμεσα από τυχόν θεσμικό ρόλο που κατέχουν γιατί και ανήθικο είναι και παράνομο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου