Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ARIS

KAΘΕ  ΜΕΡΑ  ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟς!!  πλακά πλάκα ,,μόνο  στο ενα μπλοκ
περάσαμε τις 4.000  σχόλια,, ενώ αρκετά υπάρχουν και  σε  Πρόνους,, και πρέπει άμεσα, να βρεθεί τρόπος
διαχειρισής  τους,, γιατι με  τόσο υλικό  φτιάχνουμε εγκυκλοπαίδια,,,  ,, "με φουλ ομηρικά νομοσέδια μέσα"
ακολουθούν φρέσκοι σχολιασμοί Αρης

Μην ανησυχείτε μετεμψυχωμένοι Αργείοι είναι! Φίδια κολοβά ήταν από αρχαιότητας όλοι τους. Το μόνο που με βάνει σε σκέψεις είναι ότι ετούτα τα φίδια έχουνε ορά!!! Χουά χα χα χα χα χα σε ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ!! Mια ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ γέμισε από ΦΙΔΙΑ….

Χα χα χα. Καλό το ανέκδοτο αλλά είναι διασκευή με κύριο πρόσωπο τον Γερασιμάκη τον Κοσπετώνη. Λοιπόνε αυτό το ανέκδοτο έχει σχέση και με τα Κάκαβα καθότι τα ρούχα του τα δίπλωσε τα έβαλε στο κεφάλι και πανέμισε ολόκληρος κάτου από ένα κακάβι που είχε αγοράσει παραγγελία από τη γυναίκα του. Η ιστορία είναι βέβαια μισό βιβλίο του Σκιαδαρέση (Κεφαλλονίτικες ιστορίες) και όποιος το διαβάσει θα του φύουνε τα άντερα από το γέλιο. Χουά χα χα χα χα χα χα. σε ανεκδοτο !!!! Ο Κεφαλλονίτης και ο Διάολος

Ορέ τέτοια λέε μου να με κάμεις να παρουσιαστώ στον Πόρο με μάσκα και ψαροντούφεκο! Χα χα χα χα. Χουά χα χα χα χα χα χα. σε ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΗΤΕΣ

Ορέ ετούτος ο Μεγαλέξανδρος εφαώθηκε με τσού αγίους! Έχει μπλέξει αγίους, διαόλους, τριβόλους, εμένανε με το Σπύρο και την Έρισσο με τα Ομαλά! Χα χα χα Για βούρλισμα τόνε γλέπω σύντομα! Χα χα χα. Τώρα με τα μπατικά αλλού τόνε πήρανε τον Άγιο όπως και με δαυλούς, αλλά τώρα εφκείνοι σφυράνε κλέφτικα και το παίζουνε ανήξεροι μπας και τσού θυμηθεί! χα χα χα. Για το δικαστήριο στη Κέρκυρα ξέρεις τίποτα? Έ άμα δε ξέρεις εφκειό, πρέπει να διαβάσεις πολλά ακόμα όπως και για την Ιθάκη. Χουά χα χα χα χα χα χα. σε Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ,,,,! ΚΑΤΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ


  1. Για δε μου λέτε ορές αφού είμαι κουρλός από καταγωγή, γιατί πάτε να με κουρλάνετε και κουραζόσαστε?

    Μου γυρνάτε την Ομηρική Ιθάκη γύρω – γύρω και για ποια μεριά να απαντήσω?
    Ο Αίνος είναι παλιότερη ονομασία από το Νήριτο, ή όχι?
    Άμα ο Οδυσσέας ήτανε στο Αργοστόλι γιατί τα βόδια του τα πήαινε στη Πελοπόννησο, δεν είχε τόπο να τα βοσκήσει?
    Πως το Δουλίχιο (Ιθάκη) είχε 100 μνηστήρες και 40 πλοία στη Τροία?
    Πολλά δεν ήτανε? Είχανε φέρει εξ Αμερικής το καλαμπόκι, ή τη σόγια μεταλλαγμένη και εφυτεύανε και στη θάλασσα?
    Και ποιος είχε περισσότερες πληροφορίες αυτοί που γράφανε ιστορία πριν 200 χρόνια, ή οι σημερινοί?
    Μακρόστενη (Δόλιχα) τη θέλετε την Ιθάκη? Έ μακρόστενη ήτανε το λέει και το όνομά της στα αρχαία Ελληνικά (ρίζα το Ιθύω).
    Και το Βαρδιάνοι έδεκει κάπου που το γράφει να το αλλάξετε, από ότα βούλιαξε ο υποβρύχιος πλέον Ουσάκωφ οι χάρτες σύμφωνα με απόφαση τση Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τσου γράφουνε Ουσακοφιάνους.
    Καλά τα λέω ορέ Ρισσιάνε? Που είσαι ορέ διάλε πάρτη μου, ούτε ο Τσίπρας δεν έφαε τέτοιο πρέσινγκ!
    Συμπληγάδες περνάω! Ή μάλλον ΣΟΗΜΠΛΕγάδες !!

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα


  2. Εγώ παραμένω πάντα σταθερός!! Δουλιχιο = Ζακυνθος ,     Ιθάκη = Τζανάτα ,     Σάμη = ιθάκη,          και Ζάκυνθος = Λευκάδα
    ανω κάτω δηλαδη το Ιονιο !!απλα κάποιοι παλια μπερδευτήκανε και τα βάλανε στον Χάρτη ανάποδα,, και μας μεινανε αμανάτι!!,, Με τον Αγιο,, το έκαμα συζήτηση και πέρυσι με τον πατέρα του δολοφονημένου (αρχαιολάτρη) Φύσσα,, σίγουρος και αυτός βλέπωντας τον Τάφο κατάλαβε αμέσως ποιανου κατοχός είναι,, και στις βόλτες του Ιθάκη και Κεφαλονιά μου τόνισε με σιγουριά πως το μοναστήρι ειναι σιγουρα παλιος αραίος ναός, και κατά απόψη τπου της Αθηνας ,, λόγο του ότι ήταν προστάτιδας του Οδυσσέα, οπότε και του νησιού! Ο φίλος τώτα Μεγα Αλέξανδρος το θεωρεί Διονύσου,, κάτι και αυτό λογικό,, εξου και τοων αμπελιων που λογικά υπ'ηρχαν και τότε!

Οσο  για  τα εκκλησιαστικά του  Αλέξανδρου,, να πω ένα ωραίο  σε κουβέντα μας χθες με Αβρααμ,, που του τα μεταφέρω,, και  συζητάμε και άλλα διαφορα!!
μου  είπε λοιπόν την  γνώμη του,,πέρι του μήλου  που έδωσε η Ευα στον Αδάμ!!,, το αμάρτημα λοιπόν που χάσαμε τον παράδεισο,,ίσως  τελικά να ήταν η γνώση,,όσο δεν την ειχαμε μια χαρά περνούσαμε,, οσο τα ψαχνουμε  προβληματιζόμαστε  κακακακακακακα!!


2 σχόλια:

  1. Περιεργο που ο Θουκιδηδης αναφερει 12 πλοια του Οδυσσεα στην Τροια,μαλλον ειναι σημερινος ιστορικος της σημερινης εποχης..περιεργο και που ο Οδυσσεας ηταν απογονος του Λαερτη και του Κεφαλου οι οποιοι προφανως δεν ειχαν καμμια σχεση με την Κεφαλονια ..περιεργο που κανεις δε φαινεται να το λαμβανει αυτο καθολου υποψη..

    τωρα οσον αφορα το μοναστηρι του "Αγιου" δε θελω να αναφερω την πηγη που μου το εχει αναφερει..
    μιλαμε ομως για ατομο ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ στο χωρο των αρχαιων Ελληνικων θεματων,ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗ και καθολου "καραγκιοζη" η φαντασιοπληκτο με πληθος βιβλιων και ερευνας στα θεματα αυτα και ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ για την Ελλαδα και την αρχαια ιστορια της και ανθρωπο ΜΗ Κεφαλονιτη
    (για να μην πει κανεις οτι ειναι "τοπικιστης" κλπ)...που εχει επισκεφτει το χωρο πριν μερικα χρονια
    κ εχει κανει ΕΡΕΥΝΑ..οποιος θελει μπορει να συνεχισει να γελαει..δεν πειραζει..επισης ανεφερα οτι το ονομα
    ΓΕΡΑ (ΙΕΡΑ) ΣΙΜΟΣ προερχεται απο το Διονυσο..τελος παντων..ας συνεχισει τα γελια οποιος θελει..
    εμεις θα συνεχισουμε να παραθετουμε φωτος με εκκλησακια που ΤΥΧΑΙΑ (αυτες οι συμπτωσεις.......)
    ειναι σχεδον ολες κτισμενες πανω η διπλα σε αρχαια..φυσικα γιατι "αφομιωσαν" την παλια εποχη..
    και φυσικα μονο με "αγαπη"...
    τωρα το πνευμα ειρωνειας που εισπραττω το χαιρετιζω και γυρναω και το αλλο μαγουλο αν και δεν ειμαι ακολουθος της Ιουδαικης θρησκειας -ιστοριας..οταν καποιος δε μπορει να αμφισβητησει τα ιστορικα ντοκουμεντα τοτε περναει στο σταδιο της ειρωνειας και του χλευασμου..
    αυτο γινεται οταν νιωθει οτι ανηκει σε "ομαδα" που εχει περισσοτερους υποστηρικτες και θα χλευασουν απλα με τη δυναμη του οχλου..ειπαμε ειναι Ελληνικη πρωτοτυπια ο χλευασμος κατα της Ιστοριας κ των προγονων
    εγω "χαιρομαι" να βλεπω τετοιους ανθρωπους να επικαλουνται τους προγονους μονο στους τουριστες
    οταν προσβλεπουν σε $$$$$$$..αυτος ειναι ο Νεο-Ελληνας τι να κανουμε....

    * Γιωργο σε καποιο χαρτη μεσαιωνικο (χοντρικα) του Αργοστολιου (ξενων) που ειδα προσφατα δειχνει τειχη Ακροπολεως στην ακτη του Κουταβου προς την πλευρα που καλυψαν τα Ρωμαικα ευρηματα κατω απο το δρομο (περιπου..διοτι τον ειδα "αρπα-κολα")

    ** περιμενω και μια απαντηση που δεν ερχεται...Ποτε ονομαστηκε το νησι Ιθακη με το ονομα αυτο?
    και ποια η ΙΣΤΟΡΙΚΗ πηγη οτι ετσι ονομαζοταν παντα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν φίλε Αλέξανδρε κάπου πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα γιατί άκρη δε βγαίνει.
    Πρώτα δεν γνωρίζω γιατί μπερδεύεις θρησκεία και Ομηρική Ιθάκη.
    Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να πιστεύει όπου θέλει αρκεί να μην ενοχλεί τους άλλους. Εσύ πίστευε στο Διόνυσο και να προσφερθείς και για ανθρωποθυσία όπως γινόταν μέχρι και το Μεσαίωνα στο Λύκειον όρος εκεί που ο Διόνυσος απαύτωνε και έδερνε.
    Μετά όμως να μου επιτρέψεις και πάρω κάνα κομμάτι για βραστό με κομιντόρα και κριθαράκι για σούπα ταμάμ!!
    Τώρα άμα βλέπεις σα βεβήλωση το γκρέμισμα των αρχαίων ναών και απάνω τους το χτίσιμο χριστιανικών, με τον τρόπο που γράφεις και σύ το ίδιο θα έκανες αντίστροφα πιστεύω.
    Θρησκοσυζήτηση τέλος λοιπόν από μένα γιατί ό,τι είχα να πω το είπα .

    Περί Ομηρικής Ιθάκης τώρα:
    Αναρτάς κάποια κομμάτια εσύ άλλος δε ξέρω, που φανερώνουν την σημερινή Ιθάκη σα το αρχαίο Δουλίχιο πράγμα αδύνατο να συμβαίνει γιατί ένα νησί αυτού του μεγέθους δε μπορεί να εκπροσωπείται από το μεγαλύτερο αριθμό μνηστήρων (53) και πλοίων στην εκστρατεία της Τροίας ούτε να είναι δασώδες και εύφορο για την τότε εποχή.
    Τώρα αν εσύ για τον Τρωικό πόλεμο παίρνεις σα βάση τον Θουκυδίδη και όχι τον Όμηρο μπορείς να μου πείς τις ιστορικές πηγές του Θουκυδίδη?
    Η σημερινή Ιθάκη ποτέ δεν είχε την ονομασία Ιθάκη είσαι ευχαριστημένος??
    Για πες μου όμως και εσύ, η Κεφαλονιά που διατηρεί το όνομά της από τον 4ο αιώνα π. χ. πριν ποιο όνομα είχε??
    Μάλλον δεν «παίζεις» σε σοβαρή βάση, δε νομίζεις??
    Εμείς εδώ μπορεί να βάζουμε και λίγο χιούμορ αλλά αν κοιτάξεις λίγο πιο πίσω από το χιούμορ υπάρχουν κάποιες αλήθειες και νοήματα όχι και τόσο δυσδιάκριτα.
    Αν τα θέλεις πιο απλά γιατί δεν καταλαβαίνεις να μου το πεις και να πάψεις να νομίζεις ότι σε ειρωνεύομαι. Το τελευταίο δεν είναι ίδιον του χαρακτήρα μου.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή