Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ,,ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΗ!!



ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΓΙΑΤΙ ΠΑΕΙ Η ΠΕΘΕΡΟΥΛΑ ΜΟΥ Η ΠΟΛΥΒΟΛΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΕΥΓΕΙ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΡΟ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ......


ΚΑΙ  ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΧΑΘΗΚΑ ΕΕΕ ? ΕΙΜΑΙ ΨΟΦΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΣΑΣ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ.... ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΒΑΖΕΤΕ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΗΜΕΡΑ ΣΕ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΞΕΧΝΑΓΑΤΕ ΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΚΕΦΘΗΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ...ΛΟΙΠΟΝ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΑΣ
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΠΟΤΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΚΑΝ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ?

Ένα κέντρο που σε αυτό σύχναζαν οι δικαστές και κακούργοι και που στάθηκε το φυτώριο που σε αυτό αναπτύχθηκε η δημοκρατική αντίληψη των ΆΓΓΛΩΝ.
Λόρδοι Γαιοκτήμονες, Αριστοκράτες , και φτωχοί παπουτσήδες
Εργάτες, και κλέφτες , και ότι άλλο υπήρχε στην κοινωνία του Λονδίνου ,σύχναζαν όλοι στα ίδια καφενεία .
Ήταν οι γείτονες που παραπονέθηκαν για την…. δυσοσμία !
Και ήταν άδικη η κατηγορία που έφερε τον Μίστερ Φαρ υπόδικο
Στο Δικαστήριο. Γιατί εκείνη την εποχή το Λονδίνο βρωμούσε ολόκληρο . Και είναι αμφίβολο αν οι Λονδρέζοι συνήθιζαν να παίρνουν το μπάνιο τους έστω και μια φορά τον μήνα,κατά τους ψυχρούς μήνες.
Όμως αυτή την κατηγορία δεν μπορούσαν να την παραβλέψουν οι Δικαστές εναντίον του Μίστερ Φορ και όλη η ιστορία ξεκινούσε από το μίσος που είχαν οι κυρίες ενατίον του γιατί έβλεπαν τους συζύγους τους να περνούν πολλές ώρες στο καφενείο και τις παραμελούσαν.
Και όσο για την μυρωδιά που τόσο τις ενοχλούσεήταν η μυρωδιά του καφέ που είχε κάνει την εμφάνισή του και πουλιόταν σε ειδικά καταστήματα και δεν ήταν τίποτε άλλο από τους μακρινούς προγόνους τους τα καφενεία ιστορία του καφέ άρχισε όταν κάποιος τζέντλεμαν ,ο Εντουαρντ που εμπορευόταν με την Τουρκία αρχισε όχι μόνο να εισάγει τον καφέ αλλά έφερε και έναν Τούρκο Καφετζή που ήταν ειδικευμένος στο ψήσιμό του.
Ο καφές αρχικά εισαγόταν από την Αφρική αλλά σύντομα τον πολιτογράφησαν οι αραβικές χώρες .Οι Ολλανδοί πήραν σπόρους καφέ στην Κεϋλάνη . Όμως η ιστορία του καφενείου άρχισε ουσιαστικά κατά το διάστημα της Βασιλείας του Καρόλου του Β ΄ το 1660. Όταν Άρχισαν τα καφενεία να γίνονται τα αγαπημένα στέκια των Άγγλων η κυβέρνηση αποφάσισε να τα θέση υπό απαγόρευση κ όμως γιατί ? απλή απάντηση .οι καιροί ήταν δύσκολοι για την καινούρια Κυβέρνηση και οι πολιτικές συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν μέσα σε αυτά .
Κι έτσι η Κυβέρνησης έκανε μια σκέψη να κλείσει αυτά τα΄ άντρα
Της Πολιτικής συζητήσεως .Όμως , έμεινε μονάχα σκέψης .Ποτέ δεν τόλμησε να προχωρήσει στην πράξη .
Τι ήταν όμως εκείνο που έκανε το καφενείο τόσο αγαπητό που ανήκαν σε τόσο διαφορετικούς κόσμους και τάξεις ,γιατί έβλεπες
Εκεί να συναδελφώνονται αχθοφόροι με εμπόρους ,ευγενείς κι αριστοκράτες και δικαστές με εγκληματίες ,που που ισως μάλιστα λίγες μόλις βδομάδες πριν τους είχαν καταδικάσει σε πρόστιμο ή φυλάκιση και που συνήθως σε μερικές πάλι εβδομάδες ή και ημέρες
Θα τους ξαναδίκαζαν και θα τους ξανακαταδίκαζαν .
Το πρώτο ίσως και το βασικότερο θέλγητρο ,που τραβούσε τον κόσμο στο καφενείο ήταν το κουτσομπολιό.
Το δεύτερο ήταν το γεγονός ότι εκεί μπορούσες ,παίρνοντας έναν καφέ που στοίχιζε μία πέννα να διαβάσεις και όλες τις εφημερίδες κυκλοφορούσαν σε περιορισμένο αριθμό κι η τιμή τους ήταν συγκριτικό πολύ τσουχτερή κι οπωσδήποτε μεγάλη τιμή από τον καφέ .Ακόμα τον χειμώνα ο πελάτης απολάμβανε μια όμορφη φωτιά ,κουβέντες και συζητήσεις επαγγελματικές και ….ακόμα πιο πολύ κουτσομπολιό.
Φυσικά ,όταν τα νέα της ημέρας δεν ήταν συνταρακτικά ,ο ιδιοκτήτης του καφενείου φρόντιζε φιλότιμα να τα δημιουργήσει. Έτσι κάποτε στο καφενείο του Τζόζεφ ΄Αντισσον επειδή τα νέα της ημέρας ήταν πολύ φτωχά ο φιλότιμος ιδιοκτήτης αποφάσισε να το εμπλουτίσει λίγο .Ήταν τότε το 1712 κι αποφάσισε να ξεκληρίσει την Γαλλική βασιλική οικογένεια ….και μέσα σε 10 λεπτά ολόκληρο το Λονδίνο μάθαινε ότι δεν επέζησε κανένα μέλος της Βασιλικής οικογένειας της Γαλλίας !
Αλλά αυτό πείραξε πολύ το απέναντι καφενείο που είδε να χάνετε η πελατεία του .κι αποφάσισε και ο ιδιοκτήτης και αυτού του καφενείου κάτι να κάνει .Έτσι ξεκλήρισε ολόκληρη την βασιλική Ισπανική οικογένεια .και για να κάνει τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα και ευχάριστα η Αγγλία ήταν σε πόλεμο με την Ισπανία – βύθισε και ολόκληρη την Ισπανική αρμάδα …Όμως ο θρίαμβος και των δύο αυτών καφενείων πείραξε ένα τρίτο που αφού δεν έμεινε ζωντανός κανένας Γάλλος και Ισπανός αριστοκράτης απεφάσισε να ελευθερώσει τους φυλακισμένους Γάλλους .
ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ είχαν ανακτήσει διεθνή φήμη σαν τόποι
Ελεύθερης κουβέντας ,σε μια εποχή που η ελευθερία λόγου στην Ευρώπη ήταν κάτι το απαγορευμένο Έτσι πολλοί ταξίδευαν για να έχουν την χαρά να πάνε στην Αγγλία και να καθίσουν στα καφενεία της .Η βασιλεία των καφενείων κράτησε έως τον 19 αιώνα , και τότε άρχισαν να χωρίζονται σε ταξικά καφενεία αλλού σύχναζαν οι πλούσιοι αλλού οι φτωχοί αλλού οι αριστοκράτες και αλλού οι λαϊκοί τύποι και την θέση τους άρχισε να την παίρνει ένα άλλου είδους εντευκτηρίου το κλαμπ που μέχρι και σήμερα συνεχίζει να διατηρείται με την ίδια νοοτροπία επιλογής πελατών.
Τώρα ουσιαστικά το παλιό καφενείο έχει εκλείψει .Ωστόσο δεν θα είναι υπερβολή αν πούμε ότι στην εποχή του δημιούργησε το καταλληλο κλίμα για να αρχίσει η περίφημη Αγγλική Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου