Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΟΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: ίσως η πραγματική Ιθάκη


Δικέλης Βλιχός
ΠΟΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: ίσως η πραγματική Ιθάκη
Η Ιθάκη του Οδυσσέα, σύμφωνα με επιστημονικά εμπεριστατωμένη μελέτη του πρώην Δημάρχου του ΜΑΚΗ ΜΕΤΑΞΑ (Makis Metaxas). Άλλωστε, υπάρχουν τέτοια ευρήματα της εποχής του Οδυσσέα (θολωτός τύμβος -ο μοναδικός στα Ιόνια νησιά-, κτήρια, κρήνες κ.ά. που συνηγορούν υπέρ της οδυσσειακής Ιθάκης και που συνεχώς ανευρίσκονται στις κατά καιρούς συντελούμενες ανασκαφές, που μάλλον είναι περιττό να την τοποθετούμε κάπου αλλού.


Ο πρόεδρος της Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής…
INKEFALONIA.GR

Διαχείριση
Irene Petrakaki Το παρακολουθώ κι εγώ το θέμα, νομίζω ότι είναι απλώς θέμα χρόνου να έχουμε κι άλλα ευρήματα που συνηγορούν υπέρ της Κεφαλλονιάς ως ομηρικής Ιθάκης. Θα δω τα λινκ με την ησυχία μου, αργότερα. Καλό μήνα εύχομαι.

Διαχείριση
Makis Metaxas Αγαπητέ μου Δικέλη σε ευχαριστώ για την αναφορά και την κριτική σου άποψη περί "Ομηρικής Ιθάκης" Λυπάμαι ειλικρινά που δεν μπορώ να πω περισσότερα μιας και το μεγαλύτερο μέρος των ερευνών παραμένει ακόμη αδημοσίευτο άρα και μη ανακοινώσιμο από τρίτους. Όταν και όποτε αυτό το κράτος σοβαρευτεί και οι "πολυχρονεμένοι" μας αποφασίσουν να επενδύσουν στον πολιτισμό και να ενισχύσουν το έργο της αρχαιολογικής σκαπάνης θα υπάρξει πρόοδος άρα και η ελπίδα.να ανακοινωθεί τι ακριβώς συμβαίνει με το νησί της Κεφαλληνίας και όχι μόνον κατά την μυκηναϊκή περίοδο. Εμείς οτι έχουμε να πούμε που είναι από την δική μας πλευρά ανακοινώσιμο το δημοσιοποιούμε μέσω του Blog http://homericithaca.blogspot.gr/

This blog is dedicated to a great mystery of the ancient world, Homer’s Ithaca. Searching for Homeric Ithaca,…
HOMERICITHACA.BLOGSPOT.PE

Διαχείριση
Konstantinos Dimoulas Σημαντικά ευρήματα.




Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014



ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ (παλιοτερο)ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΙΚΕΛΗ ΒΛΙΧΟ


http://sami-roupaki.blogspot.gr/
KAI     στο Facebook  (2013)
Δικέλης Βλιχός Αγαπητό Ρουπάκι. Να πω ευχαριστώ για την κίνηση του POROSNEWS και τη δική σου να δημοσιεύετε επανειλημμένως τα σπαράγματα της τοπικής ιστορίας μας. Η αρχαία κληρονομιά είναι δική μας, είναι υπόθεση όλων μας. Σε περιόδους πολιτιστικής κρίσης-γιατί τέτοια μακρά περίοδο περνάμε τώρα-, αυτή η κληρονομιά μπορεί να μας δώσει έμπνευση, ώστε να κοιτάξουμε μπροστά, στο μέλλον. Αν η επίσκεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, με τον πανθομολογουμένως λαμπρό επιστήμονα επικεφαλής, είναι, στο βάθος όχι μόνον αρχαιογνωστική -κι αυτό, βέβαια, είναι πολύ σημαντικό και χαιρόμαστε- για να αρχίσει να κινείται κάτι, τη ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ και συνάμα προτείνουμε τα εξής: ο έφορος αρχαιοτήτων και το τοπικό συμβούλιο μαζί ή χωριστά ας κάμουν ένα έγγραφο προς το Δήμο ώστε να χορηγηθεί ένα μικρό κονδύλι για τη μελέτη της ιστορίας της περιοχής από τα σχολεία της περιοχής. Μακάρι να υπήρχε ένα όργανο το οποίο θα συντόνιζε όλα τα τοπικά συμβούλια της Κεφαλονιάς ώστε να κάνουν όλα τα σχολεία κάτι ανάλογα και το έτος 2014 να ανακηρυχθεί ως ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ.

ΔΙΚΕΛΗΣ ΒΛΙΧΟΣ




Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου