Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΑΣ ΟΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΔΑΣ ΟΤΑ
ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΊ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ - ΑΠΟΧΗΣ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ
ΤΡΙΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ και ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12-2 ΜΜ
Συναδέλφισσες /φοι η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Κεφαλονιάς καταγγέλλει την κυβέρνηση που προχώρησε στην ψήφιση τροπολογίας στη βουλή όσο αφορά την αξιολόγηση και τη στοχοθεσία με σκοπό να εκβιάσει τους εργαζόμενους προκειμένου να κλείσει τις δεσμεύσεις της προς τους θεσμούς εν όψη και της τρίτης αξιολόγησης.
Καλεί τους προϊσταμένους και τους διευθυντές ή να προχωρήσουν άμεσα διαφορετικά δεν θα έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για την υπηρεσιακή τους εξέλιξη.

Η κυβέρνηση και μέσα από την αντιδραστική αξιολόγηση στοχεύει στη δημιουργία ενός κρατικού μηχανισμού πλήρους στοιχισμένου στη υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και στους στόχους του κεφαλαίου. Θέλει τους εργαζόμενους πειθήνια όργανα, να μην μπορούν να αντιδράσουν στις εντολές της κυβέρνησης , ευρωπαϊκής ένωσης κ.λ.π.
Σκοπός και αυτής της αξιολόγησης δεν είναι η δημιουργία ενός κρατικού μηχανισμού καλύτερου, ποιοτικότερου προκειμένου να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες. Σκοπός και στόχος είναι το πως θα περάσουν μεγάλα «φιλέτα» του δημοσίου στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων προκειμένου να εξυπηρετηθεί ή ακόμα και να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η κυβέρνηση αποδεικνύει το βρώμικο ρόλο της. Μέσα και από αυτή τη τροπολογία επιδιώκει να περάσει ότι δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
  • πετάει το μπαλάκι της "αξιολόγησης" στους προϊσταμένους και διευθυντές, επιδιώκει να τους χρησιμοποιήσει με ωμό εκβιασμό ως πολιορκητικό κριό.
  • επιδιώκει να διαιρεθούν και να φαγωθούν μεταξύ τους οι δημόσιοι υπάλληλοι.
  • τιμωρεί όσους υλοποιούν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα να συμμετέχουν στην "αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης", επιτίθεται στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.
Απέναντι σε αυτό το ωμό εκβιασμό δεν πρέπει να κάνουμε πίσω.
Όσο και να θέλει η κυβέρνηση να διαφοροποιηθεί από το νόμο Μητσοτάκη, ο συγκεκριμένος νόμος αποτελεί συνέχειά του. Τεράστια είναι η ευθύνη του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού και συγκεκριμένα της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ. Μπορεί σήμερα να «βγαίνουν στα κεραμίδια» κάτω από τη πίεση των συναδέλφων και του ταξικού κινήματος αλλά μη ξεχνάμε ότι συγκεκριμένος νόμος αποτελεί πρότασή τους μαζί με το Διοικητικό Επιμελητήριο.
Από τη μεριά μας ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μια φορά, δεν είμαστε απέναντι γενικά και αόριστα στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Ποτέ δεν συμβιβαστήκαμε με τη κοπάνα και τη τεμπελιά. Είμαστε απέναντι στο συγκεκριμένο σύστημα που έχει τιμωρητικό χαρακτήρα αφού είναι άμεσα συνδεδεμένο και με το μισθό και με την εξέλιξη του υπαλλήλου και ουσιαστικά έρχεται να υπηρετήσει τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου.
Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί το τοπικό σωματείο του δήμου Κεφαλονιάς άμεσα να προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση να ενημερώσει τους εργαζόμενους για το σκοπό και το ρόλο της αξιολόγησης και τη στοχοθεσίας αλλά και συνολικά για το πακέτο της τρίτης αξιολόγησης. Να συντονιστεί το σωματείο μας με τα άλλα σωματεία του δημόσιου τοπικά και να σταματήσει να υπεκφεύγει από τις προτάσεις συζήτησης και συντονισμού που έχει καταθέσει η ΕΛΜΕ-ΚΙ προς τα σωματεία του δημοσίου και τους συνδικαλιστές – εκπροσώπους τους που συμμετέχουν στην προσωρινή διοίκηση του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ (στην προκειμένη περίπτωση του Προέδρου και της Γραμματέως του συλλόγου μας). Να αποφασίσουμε – εξειδικεύσουμε και να στηρίξουμε στην πράξη με όλες μας τις δυνάμεις τις πολύμορφες δράσεις που έχουν αποφασιστεί για όλο το δημόσιο την Τρίτη 3 Οκτώβρη. Να αποφασίσουμε στάση εργασίας τη μέρα αυτή 12- 2 μμ. Να δώσουμε συνέχεια στην απεργία – αποχή, ακόμη πιο αποφασιστικά!!!

Αργοστόλι 27/9/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου