Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΟΛΟΝΥΧΤΙΟ ΣΤΟΝ ΝΑΚΑΡΙΣΤΟ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ ΑΤΡΟΥ ΚΛΗΜΗ ΦΟΚΑ




Με μεγάλη μυστικοπάθεια και τοπικιστική εθιμοτυπία, τελέστηκε στις  23 Ιουλίου 2018 το βράδυ, ολονύχτια Εσπερινή Ακολουθία, στην Ιερά Μονή της Άτρον, αφιερωμένη στη μνήμη του αοιδίμου Ιερομόναχου Κλήμεντος Φωκά, που την υπηρέτησε σαράντα  (40) χρόνια (2878-1918).
   Η διακονία του στην ιερά Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου Άτρου, αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στην ανάπτυξη της Ι.Μονής.
   Εργάστηκε ασταμάτητα να τελειοποιήσει την ιερά Μονή και αγωνίστηκε σκληρά ο ιερός αυτός χώρος να δίνει τη μαρτυρία, αγάπης, ευσπλαχνίας, ελεημοσύνης, παρηγοριάς και δικαιοσύνης. Στο πρόσωπο του βρήκαν πατρική αγκαλιά, στοργή και παρηγοριά  πολλές κουρασμένες ψυχές της περιοχής.
  Ο μεγαλοδύναμος θεός τον προίκισε με πολλά χαρίσματα και όμορφες αρετές, γιατί γνώριζε πώς θα τα αξιοποιήσει σαν της παραβολής. Στις 24 Ιουλίου 1918 τον πήρε μαζί του.
  Έζησε για την αγάπη του χριστού και την υπηρεσία της Υπεραγίας Θεοτόκου και τώρα ζει αιώνια την ομορφιά των προσώπων τους.

  Συγκινητική ήταν η αθρόα παρουσία της σεβάσμιας, ευσεβής ιερέας του νησιού, που με τα άμφια τους και την ψαλτική τους, προσέδιδαν αφάνταστη αίγλη, στους ιερουργούντες.
  Η δε συρροή των ευλαβειών προσκυνητών ήταν μια πραγματική εκδήλωση βαθύτατου σεβασμού προς τον τιμώμενο Μακαριστό Ιερομόναχο, αλλά και ξεχωριστής τιμής προς τους άξιους συντελεστές αυτής, Ιερομόναχους της Ιεράς Μονής Άτρου πατέρα Δανιήλ και πατέρα Νεκτάριο
  Η εμπεριστατωμένη ομιλία του σεβαστού πρωτοπρεσβυτέρου, Δόκτορα, κ. Ιωάννη Μεσολωρά, αφιερωμένη στην προσωπικότητα, (ΣΒΗΣΜΈΝΗ ΛΕΞΗ) τον θεάρεστο βίο και τα θαυμαστά έργα του αοιδίμου Ιερομόναχου Κλήμεντος Φωκά, ενθουσία σε όλους μας και μας ενθάρρυνε, για τον καλό της πίστης αγώνα.
  Το δικόμου προσκύνημα, είχε μία απόχρωση, που αμφιβάλλω, αν θα μπορούσαν να τη συμμεριστούν πολλοί. Ένιωσα τη μεγάλη χαρά της ολονύχτιας ακολουθίας, πιο μεγάλη από κάθε άλλη φορά.
  Όλοι οι προσκυνητές, θεωρούμε εύνοια της Υπεραγίας Θεοτόκου, την τιμή και ευλογία, να μας αξιώσει να ζήσουμε, αυτόν τον θεσπέσιο Εσπερινό.
  Ευχόμαστε ταπεινά, ο Κύριος να τον έχει αναδείξει άξιο Λειτουργό και στο Επουράνιο θυσιαστήριο. Ας είναι αιωνία η μνήμη του.
  Ελευθέριος Ν. Λάππας
ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΎ ΣΥΛΛΌΓΟΥ
                          ΚΕΦΑΛΟΝΙΆΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου