Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Μητσοτάκης σε Τζόνσον: Ασφαλής χώρα η Ελλάδα.. Ανοίγει ο δρόμος στους Βρετανούς για διακοπές στην Ελλάδα

 Διακοπές στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της "πορτοκαλί" λίστας χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα στην επιστροφή τους, θα μπορούν να κάνουν σύντομα οι Βρετανοί τουρίστες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τη Daily Mail.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ο Βρετανός υφυπουργός Οικονομικών Τζέσε Νόρμαν δήλωσε πως οι ταξιδιώτες θα μπορούν να επιστρέφουν στους "πορτοκαλί" προορισμούς και να μην μπαίνουν σε καραντίνα με την επίδειξη του σχετικού εγγράφου κατά την επιστροφή τους, που θα αναφέρει ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή των Βρετανών τουριστών σε ελληνικούς προορισμούς και σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία. Η εξέλιξη αυτή θα τονώσει τον ελληνικό τουρισμό και μέρη όπως η Ζάκυνθος και άλλα νησιά που έχουν επενδύσει στους Βρετανούς τουρίστες. Παράλληλα γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο όγκος των ταξιδιωτών από τη Βρετανία προς τις "πορτοκαλί" χώρες θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος καθώς περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της χώρας έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να διατηρήσει στην "πορτοκαλί" λίστα των προορισμών την Ελλάδα και να υποβαθμίσει στην ίδια κατηγορία και την Πορτογαλία, επιβάλλοντας καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από αυτές τις χώρες, προκάλεσε κλυδωνισμούς στην ελληνική αλλά και στην πορτογαλική τουριστική και αεροπορική βιομηχανία, καθώς εκδηλώθηκε μπαράζ ακυρώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός από την Daily Mail, η Daily Telegraph είχε μεταδώσει νωρίτερα την ίδια είδηση με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας να κάνουν λόγο για επικείμενη εισήγηση σχετικά στο υπουργικό συμβούλιο της χώρας σε δύο εβδομάδες.

Μέχρι σήμερα, όσοι θέλουν να επιστρέψουν από χώρες που κατατάσσονται σε αυτήν την κατηγορία- μεταξύ αυτών και η Ελλάδα- είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε καραντίνα για 10 ημέρες και να υποβληθούν δύο φορές σε τεστ για την COVID-19. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι τουρίστες αποτρέπονται να έρθουν στην Ελλάδα. Η "πορτοκαλί" λίστα περιλαμβάνει χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, αλλά και η Ελλάδα.

​​​Μητσοτάκης σε Τζόνσον: Ασφαλής χώρα η Ελλάδα- Μην κάνετε διακρίσεις, αφήστε τους τουρίστες να έρθουν

Στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα (14/6) , ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Τζόνσον για τη θετική επιδημιολογική πορεία της χώρας που, κατά τη γνώμη του, επιτρέπει την άρση των περιορισμών από τη βρετανική κυβέρνηση, για τις επισκέψεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, ενώ ζήτησε να μην γίνεται διάκριση των ευρωπαϊκών χωρών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου