Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

EΦOPEIA ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


EΦOPEIA ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επειδή πληροφορούμαστε ότι διακινούνται και αναπαράγονται ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με την Πράξη «ΣΤΕΡΕΩΣΗ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΘΟΛΩΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΤΑ ΤΖΑΝΑΤΑ ΠΟΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» από αναρμόδιους, ενημερώνουμε ως Αρμόδια Κρατική Υπηρεσία για τα εξής:

1.   Η πραγματική εικόνα της Πράξης αποτυπώνεται στην αρ. πρ. 1164/08-06-2021 (ΑΔΑ:6KAΓ7ΛE-ION) Απόφαση Ένταξης.Το  ξεχωριστό υποέργο 3  με τίτλο «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠ3» περιλαμβάνει την «εκπόνηση  μελετών εξειδίκευσης  σε επίπεδο  εφαρμογής: Αρχιτεκτονική, Ειδική αρχιτεκτονική -  αναστηλωτική, Γεωτεχνική, Στατική, Η/Μ, συντήρησης και τεύχη δημοπράτησης, που θα τροφοδοτήσουν το ΥΠ4 (δηλαδή η υλοποίηση του στεγάστρου προστασίας) και η τεχνική  υποστήριξη  αυτού».  Ο  συνολικός  προϋπολογισμός  του  ανέρχεται  σε 90.000,00€.

2.    Επιπλέον, προχωρούν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης τμήματος ιδιωτικού ακινήτου στο οποίο, βρίσκεται το μνημείο (υποέργο 2). Στον προς απαλλοτρίωση χώρο, η Εφορεία ήδη από το 2019 συνέταξε μελέτη, η οποία εγκρίθηκε από τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και βάσει της οποίας εντάχθηκε η Πράξη.

3.    Η  Εφορεία  Αρχαιοτήτων  Κεφαλληνίας  και  Ιθάκης,  ως  φορέας  λειτουργίας  του Μνημείου, είναι δικαιούχος του υποέργου 1 «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΘΟΛΩΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΤΑ ΤΖΑΝΑΤΑ ΠΟΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» που αφορά στη  διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών για  την πλήρη και επιστημονική τεκμηρίωση  του  μνημείου,  τη  διενέργεια  διεπιστημονικού  ερευνητικού προγράμματος και την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών πρόσβασης επισκεπτών και προβολής του μνημείου.

Το σύνολο της Πράξης χρηματοδοτείται από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς  πόρους.

Ο Προϊστάμενος της Εφορείας

Δρ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΑΚΗΣ
Αρχαιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου