Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Ο "ΠΙΝΟΚΙΟ” στην ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

 


Παιδική Σκηνή Γιαννη Χριστοπουλου 


ΠΙΝΟΚΙΟ

Ο αγαπημένος ήρωας παιδιών και μεγάλων «ζωντανεύει» σε όλη την Ελλάδα!

 

Η παιδική παράσταση «Πινόκιο» ταξιδεύει μέσα από μία μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Αναστάση Δεληγιάννη, στην παιδική σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου.

Ο φανταστικός ξύλινος χαρακτήρας που πρωτοεμφανίστηκε το 1883, ως κεντρικός ήρωας στο ιταλικό παραμύθι «Οι Περιπέτειες του Πινόκιο» (Le Avventure di Pinocchio) του Κάρλο Κολόντι, έρχεται τώρα σε μία νέα προσαρμογή της ιστορίας, να περάσει μηνύματα για την αξία της ζωής, της φιλίας και της ανθρωπιάς. Mία παράσταση με γέλιο, χιούμορ αλλά και διδακτικό χαρακτήρα!

Στον ρόλο του Πινόκιο ο Πάρης Σκαρτολιάς!

Στον ρόλο του Τζεπέτο ο Τάκης Βαμβακίδης!

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο ξυλουργός Τζεπέτο με πολλή αγάπη έφτιαξε μία μαριονέττα η οποία του κρατούσε συντροφιά σαν να ήταν το μικρό του αγόρι. Τον ονόμασε Πινόκιο. Η Μπλε Νεράιδα, βλέποντας την αγάπη του Τζεπέτο στο μικρό αγόρι, αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στον Πινόκιο, να γίνει αληθινό παιδί. Όμως, τον άφησε να επιλέξει, μεταξύ του καλού και του κακού, του σωστού και του λάθους και να αποφασίσει τι άνθρωπος θα γίνει, καθώς μεγαλώνει. Ο Γρύλος είναι ο φίλος του Πινόκιο, που τον συντροφεύει σε όλες του τις περιπέτειες και η Μπλε Νεράιδα του δίνει την αξία της συνείδησης, έτσι ώστε πάντα, να υπάρχει μια φωνή, που θα του υπενθυμίζει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει. Ο μικρός Πινόκιο όμως, μπλέκει σε περιπέτειες, σε μια δίνη καταστάσεων, αφού γνωρίζει τον Τίμιο Τζον και τον Στρόμπολι, τον θιασάρχη από ένα τσίρκο. Αυτοί οι δύο τον μπλέκουν σε μεγάλα προβλήματα. Αφού καταφέρνει να ξεφύγει, συναντά τον Κάρλο και τον πονηρό αμαξά, που τον παρασύρουν στο νησί της ανεμελιάς, όπου εκεί τον περιμένουν νέες περιπέτειες και εκπλήξεις.

Μέσα από την παράσταση, βλέπουμε ότι τα ψέματα και η έλλειψη ευθυνών, δεν βγαίνουν σε καλό στον Πινόκιο. Όμως, τόσο ο ίδιος, όσο και η συνείδησή του, τον βοηθούν τελικά να κατανοήσει τον σωστό δρόμο που οφείλει να μεγαλώνει ένα παιδί.

 

Θα γίνει τελικά ο Πινόκιο ένα αληθινό αγόρι, έτσι ώστε να αποδείξει στην Μπλε Νεράιδα και στο Τζεμπέτο ότι αξίζει την ευλογία της ζωής;

Η απάντηση επί σκηνής!

στην  

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

" ΠΑΡΚΟ PROKRIS  "

(ΜΑΖΑΡΑΚΑΤΑ)


ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 

Ώρα παράστασης: 8:30 μ.μ 


Προπώληση: 9€ ,Ταμείο 10€ 


 Προπώληση στο "ΠΡΟΚΡΙΣ" ,  βιβλιοπωλείο "COPYLAND " και στο viva.gr 


Πληροφορίες παράστασης:

Παιδική Σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου

Παραγωγή: Γιάννης Χριστόπουλος

Σκηνοθεσία, κινησιολογία, καλλιτεχνική επιμέλεια: Αναστάσης Δεληγιάννης

Πινόκιο: Πάρης Σκαρτσολιάς

Τζεπέτο: Τάκης Βαμβακίδης

Μπλε Νεράιδα: Αλεξία Μουστάκα

Στρόμπολι: Σάββας Γραμματικός

Γρύλος: Μένια Ορφανίδου, Βασίλης Βούνος

Σχεδιασμών κοστουμιών/σκηνικών: Αναστάσης Δεληγιάννης

Ζωγραφική επιμέλεια σκηνικού: Έλενα Αθανασιάδου


Τηλ. Επικοινωνίας: 6973056635 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου