Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Η εκπληκτική, ειρηνική και ιστορική πόλη του Πόρου Κεφαλονιάς!

 






Η εκπληκτική, ειρηνική και ιστορική πόλη του Πόρου Κεφαλονιάς!

Ο Πόρος είναι μια μικρή γραφική πόλη (που βρίσκεται ανάμεσα σε γαλήνιους καταπράσινους λόφους και όμορφες παραλίες) στην Κεφαλονιά που σίγουρα θέλετε να μείνετε ή τουλάχιστον να επισκεφτείτε και να εξερευνήσετε ενώ κάνετε διακοπές στο φιλόξενο νησί μας. Εάν το κάνεις αυτό, σίγουρα δεν θα είσαι ο πρώτος ή ο τελευταίος.
Ο Πόρος έχει μια ιστορία που, ως προϊστορικό Σπήλαιο She-Dragon (Δράκαινα) πάνω από το φαράγγι της πόλης και τον Αρχαίο Βασιλικό Τάφο των Τζανάτων (που χρονολογείται από την περίοδο του Οδυσσέα και την κατάκτηση της Τροίας) για να αναφέρω μερικές αποδείξεις, εκτείνεται τουλάχιστον 7,5 χιλιετία!


 

Ωστόσο, ο Πόρος δεν έχει να κάνει μόνο με την αρχαία ιστορία. Ο Πόρος σήμερα είναι η κύρια θαλάσσια πύλη για το νησί της Κεφαλονιάς και ένας από τους καλύτερους και ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς εδώ.








 

Πώς να μην ισχύει το παραπάνω με τα πολλά τουριστικά κότερα που επιλέγουν να βάλουν άγκυρα στο υπέροχο και καθαρό λιμάνι του όπου υπάρχουν πολλά εστιατόρια, καφετέρια και καταστήματα για να διαλέξετε. Κι όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που μένουν στον Πόρο επιλέγουν ως εξοχικές κατοικίες ανάμεσα στο τεράστιο ποσό value for money και ποιοτικά ξενοδοχεία και δωμάτια που έχει να προσφέρει αυτή η πόλη.
Από τον Πόρο μπορείτε να επιλέξετε να μείνετε και να διασκεδάσετε στις πολλές εκπληκτικά όμορφες και καθαρές παραλίες του (μεταξύ των οποίων η παραλία της Αραγίας μόλις κέρδισε για ακόμη μια χρονιά ένα κύρος βραβείο "Γριπνή Σημαία" για την υπεροχή της. )
Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κάνετε σύντομες ή και μεγαλύτερες βόλτες σε μέρη όπως το ιστορικό "Υποβρύχιο Περσέας" Μνημείο Β' Παγκοσμίου, το ιστορικό και φιλόξενο πρώτο Μοναστήρι Κεφαλονιάς στο κοντινό βουνό Άτρος, βόλτα στις εκπληκτικές απομονωμένες παραλίες στις δύο πλευρές του Πόρου (Λιμένια και Ακρωτήρι) μεταξύ πολλών άλλων τόπων.
Αν κάποιος θέλει να αφεθεί στις γήινες απολαύσεις της ζωής πλατεία Πόρου και σχεδόν ολόκληρες οι παραλιακές περιοχές του Πόρου έχουν επίσης πολλά αξιαγάπητης ποιότητας εστιατόρια, καφετέρια και μπαρ και άλλα μέρη για να διαλέξετε!
Αν ψάχνετε να βρείτε κάτι που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού δοκιμάστε να επισκεφτείτε τη συλλογή από Πέτρινα Γλυπτά και άλλα λεγόμενα αντικείμενα "Arte Povere" στην κρυφή πολύ άκρη της παραλίας Αραγίας του Πόρου (στην παραλία Τρύπες! )
Αν ψάχνετε να εξερευνήσετε το νησί της Κεφαλονιάς ή να πάτε ακόμα πιο μακριά στον Πόρο μπορείτε να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε. Διαθέτει φθηνές ενοικιάσεις αυτοκινήτων, καθημερινές κρουαζιέρες ή ενοικιάσεις ταχύπλοων για άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς ή τα γειτονικά νησιά (Ιθάκη, Ζάκυνθος ή και Λευκάδα! ) Την Καλοκαιρινή περίοδο διαθέτει ακόμη και κανονικό δημόσιο λεωφορείο και όλο το χρόνο υπηρεσίες ταξί!
Ο Πόρος είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για ψάρεμα, έχει υπέροχη θέα στο νησί της Ιθάκης και χωρίζεται στα δύο από ένα ποτάμι (που είναι στεγνό το μεγαλύτερο μέρος του Καλοκαιριού. )
Ο Πόρος έχει επίσης εκπληκτικές και διασκεδαστικές εορταστικές εκδηλώσεις κυρίως κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού αλλά και όλο το χρόνο!
Με λίγα τελευταία λόγια η πόλη του Πόρου της Κεφαλονιάς ευλογείται επίσης με ένα μοναδικό, λόγω φαραγγιού, δροσερό Καλοκαιρινό αεράκι, έχει εκπληκτική φυσική ομορφιά και φιλικούς κατοίκους και με λίγα λόγια είναι ιδανική για ασφαλείς, ευχάριστες και περιπετειώδεις καλοκαιρινές διακοπές ειδικά από ζευγάρια ή οικογένειες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου