Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Σωτήρος στον Πόρο Κεφαλονιάς!





 Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Σωτήρος στον Πόρο Κεφαλονιάς!


Με λαμπρότητα και την παρουσία παρά πολλών πιστών όλων των ηλικιών έγινε την Δευτέρα το βράδυ ο Μέγα Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Σωτήρος στον εορτάζοντα Πόρο Κεφαλονιάς έτσι ώστε η κωμόπολη μας και οι κάτοικοι του τόπου μας να λάβουν την ευλογία του Χριστού!

Ιερείς της λαμπρής αυτής εκδήλωσης ήταν ο πατέρας Πέτρος Ανδρεάτος, ο πατέρας Σταύρος Ζαπάντης και ο πατέρας Κωνσταντίνος Ζαπάντης. Εντύπωση προκάλεσε η γεμάτη σωστών θρησκευτικών μηνυμάτων του Ιερέα του Ιερού Ναού του Σωτήρος του Πόρου πατέρα Κωνσταντίνου Ζαπάντη ο οποίος εξήγησε στους πιστούς την μεγάλη σπουδαιότητα και σημασία της φωτεινής γιορτής του Σωτήρος.

Την Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Σωτήρος στους δρόμους και την Κεντρική Πλατεία του Πόρου ακολούθησαν πλήθος πιστών και έγινε δεκτή με ευλάβεια από όπου και αν πέρασε. 

Στον εορτασμό με την περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Σωτήρος συμμετείχε μεταξύ των άλλων πιστών και ο Πρόεδρος του Πόρου Κεφαλονιάς Οδυσσέας Γαλιατσάτος!

Μετά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις πολύ πιστοί πήγαν στο πανηγύρι του Σωτήρος στο προαύλιο χώρο του κοινοτικού κατάστημα του Πόρου το οποίο είχε βουλιάξει από κόσμο!

Ο εορτασμός του Σωτήρος στον Πόρο Κεφαλονιάς συνεχίζεται το πρωί της Τρίτης 6 Αυγούστου με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Δημητρίου! 

Τέλος, το διήμερο πανηγύρι ολοκληρώνεται το βράδυ της Τρίτης με φαγητό, ποτό, μουσική και τραγούδι και χορό με τους Άγγελο Ανδρεάτο, Γιώργο Σαμπαριώτη, ΥΠΟΨΙΝ και της ομάδας τους ξεκινώντας στις 9μμ και τελειώνοντας τις πρώτες πρωινές ώρες!

Σπύρος Καγκάδης 

Βίντεο εδώ: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου