Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 13-16 Φεβρουαρίου 2025

 




ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 13-16 Φεβρουαρίου 2025
Με απόλυτο σεβασμό προς τους πολίτες του νησιού μας και ιδιαίτερα του Δήμου Αργοστολίου που επλήγει από την πρόσφατη καταιγίδα διαχειριζόμαστε τις πρωτοφανείς ζημιές στα Βλαχατα , Μουσάτα , Καρούζα , Τραπεζάκι ( γεφυρα Ενετικού ) , και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα Λειβαθούς και του Ελειού Πρόννων .
Ήδη έχουμε καθαρίσει όλο το Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο που είχε πληγεί και από την πρώτη ημέρα της καταιγιστικής βροχόπτωσης μέχρι και σήμερα καταγράφουμε ζημιές στις υποδομες , ιδιαίτερα στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο . Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την αποκατάσταση των οδικών προσβάσεων με ασφάλεια για τους πολίτες και τους επισκέπτες και σημαίνουμε τίς προφανείς ζημιές τις οποίες θα αποκαταστήσουμε σε προσήκοντα χρόνο .
Ήδη συντάσσεται ο προϋπολογισμός των έργων αποκατάστασης που χρειάζονται για να αποσταλεί στην κυβέρνηση για άμεση χρηματοδότηση .
Διαχειριστήκαμε άμεσα τίς πλημμυρισμένες περιοχές και ιδιαίτερα των Περατάτων με την άμεση πρόσκληση ειδικών από το ΕΛΕΓΜΕ οι οποίοι και έδωσαν την ειδική έκθεση διαχείρισης , βάση της οποίας παραδώσαμε στον συμφωνηθέντα χρόνο τα υλικά και την γεννήτρια , στα οποία είχαμε δεσμευτεί .
Ήδη στηρίξαμε τον Δήμο Αργοστολίου και με απόλυτη συνεργασία διαχειριστήκαμε μαζί θέματα αποκατάστασης που ζήτησε .
Ενημερώσαμε άμεσα με ανακοίνωση μας τίς πληγείσες επιχειρήσεις για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν και ήδη η Επιτροπή της ΠΙΝ βρίσκεται καθημερινά στίς πληγείσες περιοχές και καταγράφει τίς ζημιές , ώστε να οριοθετηθούν οι περιοχές των ζημιών και να αποσταλούν στο Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής για την Άμεση Αποζημίωση .
Είμαστε σε επαφή με τον ΕΛΓΑ για την παρακολούθηση των ζημιών των αγροτών ώστε να προχωρήσει Άμεσα η όλη διαδικασία .
Ενημερώσαμε άμεσα τον ΓΓ του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής κ Καμπούρη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Κεφαλονιά και τον Βουλευτή Κ Παν Καππάτο για την Άμεση χρηματοδότηση του Δρόμου Αργοστολίου- Πόρου , ένα σημαντικό έργο που θα ενός δώσει λύση σε πολλές αποκαταστάσεις από τίς πρόσφατες ζημιές .
Απαιτήσαμε στην ίδια σύσκεψη την χρηματοδότηση όλων των έργων αποκατάστασης και μάλιστα Άμεσα .
Ο δρόμος Πόρος - Σκάλα
Διαχρονικά ο συγκεκριμένος δρόμος ήταν εγκαταλελειμένος και κανένα έργο συντήρησης δεν είχε γίνει .
Στήν περιοχή « Λιμένια» του δρόμου Πόρος -Σκάλα εκτός του συνήθους ερπισμού των εδαφών παρουσιάστηκε με την καταιγίδα βραχοκαταπτωση με μεγάλους βράχους , από μία βραχώδη και τεκτονικα κατακερματισμένη έξαρση που βρίσκεται αρκετά ψηλά πάνω από το ανάντι πρανές του Δρόμου .
Επειδή το φαινόμενο της βραχόπτωσης δεν ήταν αναμενόμενο για την περιοχή .
Επειδή υπήρχαν πάντα στην περιοχή κατολισθήσεις επιφανειακών εδαφών προς το δρόμο ιδίως κατά την διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων .
Επειδή η ΔΤΕ της ΠΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ έχει ήδη εκπονήσει μελέτη για την διαχείρηση των ερποντων εδαφών προϋπολογισμού 800.000€ που θα προταθεί για άμεση χρηματοδότηση .
Επειδή η αντιμετώπιση του νέου φαινομένου των βροχοπτώσεων απαιτούνται σημαντικά έργα παθητικής βραχοπροστασίας που να περιλαμβάνουν φράχτες ανάσχεσης μεγάλης απορρόφησης ενέργειας και πλέγματα επένδυσης πρανών , του οποίου έργου ο προϋπολογισμός θα κυμανθεί σε αρκετά εκατομμύρια τα οποίος θα απαιτηθούν άμεσα από την κυβέρνηση .
Επειδή , όμως , γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο δρόμος Πόρος - Σκάλα είναι ουσιαστικός οδικός άξονας για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και με την στήριξη ειδικών γεωλόγων του ΕΛΕΓΜΕ και ειδικών επιστημόνων , που έχουμε ζητήσει ώστε να μας υποδείξουν άμεσα έργα για την ασφαλή διέλευση των πολιτών και των επισκεπτών .
Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε παρόντες για να δώσουμε λύσεις ώστε η επερχόμενη Τουριστική περίοδος στο νησί της Κεφαλονιάς να εξελιχθεί ομαλά .
Θα ήθελαμε να ευχαριστήσουμε για μία ακόμη φορά την Αστυνομία , την Πυροσβεστική , τους εθελοντές , τις υπηρεσίες της ΠΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ και του Δήμου Αργοστολίου για την αρμονική και εποικοδομιτικη συνεργασία μας για την αντιμετώπιση αυτής της Καταιγίδας .
Σωτήρης Κουρής
Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης
Όλες οι αντιδράσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου