Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ

ΛΙΓΑ  ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ,ΜΕ ΕΠΩΜΕΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΘΕΟΦΙΛΟ ΜΙΧΑΛΑΤΟ ΚΑΙ ΣΑΣ  ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΙΑ!!
ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΛΗΤΗΡΑΣ ????  (ΑΣΤΕΙΑΚΙ ΜΗΝ ΤΟ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗΝ)
Ο Αλέξανδρός Παρίσης γεννήθηκε στις Λαβωνικές Ερίσου. Είναι το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά του εμπόρου Παναγή Παρίση από το Ληξούρι και της Βενετίας το γένος Μολφέτα από την Έρισο. Πήγε στο δημοτικό σχολείο Τουλιάτων και ακολούθως τελείωσε το γυμνάσιο στα Μεσοβούνια. Αλέξανδρος Παρίσης Μετά από το γυμνάσιο φεύγει από την Κεφαλονιά και μετακομίζει οικογενειακώς στον Πειραιά. Στα δύσκολα χρόνια που ακολουθούν κάνει πολλές δουλειές για να καταφέρει να επιβιώσει. Το δαιμόνιο του Κεφαλονίτη τον κάνουν γρήγορα να στραφεί και εκείνος, όπως και ο πατέρας του, στο εμπόριο.
Πνεύμα ανικανοποίητο καθώς ήταν, γράφεται στη σχολή αεροπόρων στο Τατόι και συνεχίζει τις σπουδές του στο Λονδίνο. Το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα. Είναι πιλότος μόλις στα 32 του χρόνια.
Το 1973 μεταναστεύει στη Γερμανία. Μετά από σκληρή δουλειά ιδρύει την πρώτη του εταιρεία με την οποία ξεκινάει εισαγωγές αυτοκινήτων και μηχανημάτων στην Ελλάδα.
Στις αρχές της δεκαετίας του '80 ξεκινάει τη συνδικαλιστική του δράση. Εκλέγεται Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Εισαγωγέων Αυτοκινήτων. Το 1985 ιδρύει την "Pari Trans". Η νέα μεταφορική εταιρεία ειδικεύεται στη μεταφορά υγρών και τροφίμων, όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Το 1990 ξεκινάει τη λειτουργία μιας νέας εταιρίας με την ονομασία "Ολυμπιακή Ι.Μ.Ε. ΕΠΕ", η οποία ειδικεύεται στα καύσιμα. Την ίδια περίοδο επίσης, ιδρύει την "Παρίσης International Transport" με στόλο 27 φορτηγών αυτοκίνητων, στον τομέα μεταφοράς υγρών καυσίμων.
Από την 1η Ιανουαρίου 2007 αναλαμβάνει επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του νομαρχιακού συμβουλίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 εκλέγεται βουλευτής στην μονοεδρική περιφέρεια Κεφαλλονιάς και Ιθάκης.


Η ενασχόλησή του με το θέατρο

Η αγάπη και ο θαυμασμός του για το θέατρο και τον πολιτισμό γενικότερα, τον οδήγησε σε τολμηρές επιχειρηματικές αποφάσεις και στο τομέα αυτό. Έτσι, αποφασίζει αρχές της δεκαετίας του 90', να αγοράσει το θέατρο Ακροπόλ, ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της Αθήνας. Την ίδια περίοδο αποκτά ένα ακόμη μεγάλο θέατρο, το Περοκέ. Εκεί θα παιχτούν μερικές από τις μεγαλύτερες Αλέξανδρος Παρίσης - Ντίνος Ηλιόπουλοςεπιθεωρήσεις. Ονόματα όπως οι: Ηλιόπουλος, Αυλωνίτης, Βλαχοπούλου, Ρίζος καθώς και οι: Βουτσάς, Μουστάκας, Τσιβιλίκας, Ψάλτης και Κωνσταντίνου είναι λίγα από τα πολλά που πέρασαν από τις σκηνές αυτών των θεάτρων.
Οι μεγαλύτερες παραγωγές που ανέβασε ο Αλέξανδρος Παρίσης ήταν το 1994 το έργο της "Θεοδώρας" με τους: Μιμή Ντενίση, Στάθη Ψάλτη, το 1996 η "Μπουμπουλίνα" με τη Μιμή Ντενίση, Γιώργο Φούντα, Θανάση Βέγγο, το "Έκτο Πάτωμα" με τους Σταμάτη Κραουνάκη, Άννα Παναγιωτοπούλου, Νένα Μεντή, "Τα Καλυτερά μας Χρόνια" με τον Λουκιανό Κελαηδόνη, το "Ήρθες σαν Όνειρο" με τον Τόλη Βοσκόπουλο και την Άντζελα Γκερέκου και το 2002 την "Μάλα" με την Άννα Βίσση.
Η συνεισφορά του στην τοπική κοινωνία είναι μεγάλη αφού με μεγάλη προθυμία διαθέτει τα θέατρα του στους απανταχού Κεφαλλήνες για την πραγματοποίηση κάθε είδους πολιτιστικής δραστηριότητας.
Ο Αλέξανδρος Παρίσης έχει μία κόρη τη Βενετία και δύο εγγόνια τον Αλέξανδρο 13 χρονών και τη Μαρία 9 χρονών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου