Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ


EMMENOYN ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
ΤΑΞΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος
Δεύτερη ημέρα κατάληψης του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας από τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ του Νομού μας, οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους από τη μεταφορά των μαθητών.
Από νωρίς το πρωί της Μ. Τετάρτης οι ταξιτζήδες συγκέντρωσαν τα οχήματά τους στο προαύλιο της πρώην Νομαρχίας και δεν άφηναν κανέναν, είτε εργαζόμενο, είτε τον ίδιο τον αντιπεριφερειάρχη Σ. Κουρή, να μπει στο κτίριο.
Οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, μέχρι να δικαιωθούν, καθώς η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και συνεχώς το υπουργείο τους φέρνει νέα εμπόδια στο να πάρουν τα χρήματά τους.
Για το θέμα αυτό η Επιτροπή Αγώνα τους, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Καταγγέλλουμε την αυθαιρεσία και τον εκβιασμό εκ μέρους της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης προς εμάς τους επαγγελματίες μεταφορείς που αφορά στην καταβολή των δεδουλευμένων μας από την εκτέλεση των σχολικών δρομολογίων της σχολικής χρονιάς 2009-2010, αποφασίζοντας αυθαίρετα την επιβολή μείωσης 20% επικαλούμενη ένα έγγραφο που υπογράφετε από τον υφυπουργό οικονομικών και ένα έγγραφο της 26ης διεύθυνσης προϋπολογισμού του υπουργείου οικονομικών.
1. Τα έγγραφα που επικαλείται η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για να αιτιολογήσει αυτή της την απόφαση πουθενά δεν αναφέρουν για μείωση 20% επί των απ[αιτήσεων των μεταφορέων, αλλά αντιθέτως την καλεί να διαπραγματευτεί μαζί μας για τη χορήγηση από εμάς σχετικής έκπτωσης.
2. Το έγγραφο του υφυπουργού οικονομικών αναφέρει ότι αποστέλλει προς την περιφέρεια Ιονίων Νήσων το ποσό των 5.450.000 ευρώ για να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις της περιφέρειας έως 31/12/2010. Το ποσό αυτό είναι κατά 20% μειωμένο σε σχέση με τον προϋπολογισμό. Το ποσόν όμως που αυτή τη στιγμή διεκδικούμε προϋπήρχε στους λογαριασμούς της τέως Νομαρχιακής και νυν Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης από το καλοκαίρι του 2010 σύμφωνα και με δηλώσεις τόσο τους τέως Νομάρχη Δ. Γεωργάτου όσο και του αντιπεριφερειάρχη Σ. Κουρή και αρκούσε για την εξόφληση μας μέχρι 30/6/2010 και το οποίο αφορά τα τιμολόγια που μέχρι τώρα έχουμε εκδώσει και που αν οι υπηρεσίες τους λειτουργούσαν στοιχειωδώς θα έπρεπε ήδη να μας έχουν καταβληθεί όπως συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειών της χώρας. Επίσης προσφάτως αποκαλύφθηκε ότι και από το ποσόν αυτό λείπουν αυτή τη στιγμή 472.500 και κανείς δεν μας έχει δώσει πιστικιές εξηγήσεις, για το που πήγαν αυτά τα χρήματα που προορίζονταν για την πληρωμή μας.
3. Ο εκβιασμός ολοκληρώνετε με την απαίτηση από την περιφέρεια να υπογράψουμε υπεύθυνη δήλωση ότι αποδεχόμαστε τη μείωση του 20% γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν μας καταβάλει ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα. Προσπαθεί η περιφέρεια να εκμεταλλευτεί τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων από εμάς και την άμεση ανάγκη μας για μετρητά και μας αναγκάζει είτε να υπογράψουμε τη δήλωση και να χάσουμε το δικαίωμά να προσφύγουμε διεκδικώντας το σύνολο του ποσού το οποίο όμως για να μας εκδικαστεί τελεσίδικα θα χρειαστεί να περάσουν από 5 έως 8 χρόνια. Οι μεθοδεύσεις αυτές όμως είναι κατά τη γνώμη μας παράνομες και μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές όπου κάποιοι και αποφάσιζαν αυθαίρετα και διέτασσαν και απαιτούσαν από τους πολίτες υπογραφή δηλώσεων.
Ας μας καταβάλει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση το ποσό που η ίδια αυθαίρετα αποφάσισε αλλά το δικαίωμά μας να προσφύγουμε στην Ελληνική δικαιοσύνη δεν μπορεί να μας το στερήσει. Καλούμε την περιφέρεια να αποσύρει άμεσα την απαίτησή της για την υπογραφή της κατάπτυστης δήλωσης π[ου μας επιβάλλει, να ζητήσει συγνώμη σε όσους ανάγκασε να την υπογράψουν και να την αποσύρει από τα σχετικά έγγραφα.
Τέλος εκφράζουμε την αταλάντευτη απόφασή μας να αγωνιστούμε με κάθε μέσον για να αποτρέψουμε τις μεθοδεύσεις και τους εκβιασμούς.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ  ,ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΒΟΥΤΟ 
ΣΤΟ  ΜΠΛΟΚ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ , voutospress.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου