Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου Εθελοντών Σαμαρειτών

Τις 26-04-2011 πραγματοποιήθηκε η υπογραφή του μνημονίου << Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Στήριξη της Εργασίας >> μεταξύ της Υπουργού Εργασίας κας Κατσέλη και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουρή.
Το μνημόνιο χωρίζεται στους εξής, τρείς κύριους άξονες.
1) Κοινωνική εργασία ( αναδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς, οδική ασφάλεια παιδιών, περιβαλλοντική εκπαίδευση κ.α.)
2) Τοπικά προγράμματα στήριξης απασχόλησης ( ΤΟΠΣΑ ). ( δικτύωση επιχειρήσεων, κατάρτιξη αναπτυξιακών στελεχών, συμμετοχές σε επιχειρηματικές αποστολές και εκθέσεις κ.α )
3) Νέα προγράμματα ΟΑΕΔ ( διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, επιχορήγηση επιχειρήσεων για πρόσληψη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, απασχόληση απόφοιτων δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκεπαίδευσης κ.α )
  Η τριμελής ομάδα των Εθελοντών Σαμαρειτών η οποία συμμετήχε στην ενημέρωση αλλά και στην κατάθεση προτάσεων αποτελείτο από τους, Χαράλαμπο Μοσχόπουλο, Πιέρρο Τζαμαρία και Στέφανο Κουνάδη.
  Εμείς, τονίσαμε την σπουδαιότητα του κοινωνικού αυτού προγράμματος και δεσμευτήκαμε ότι θα μελετήσουμε και θα επεξεργαστούμε μαζί με άλλους φορείς, - όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο κ. Κονιδάρης προϊστάμενος των Τ.Ε.Ι  - έτσι ώστε να καταθέσουμε ολοκληρωμένες προτάσεις, για τις οποίες και ευελπιστούμε πως θα τύχουν της εγκρίσεως.
Το σπουδαιότερο είναι, πως όσοι θα διαχειριστούν αυτά τα προγράμματα δεν έχουν οι ίδιοι καμία οικονομική απολαβή, κάτι που αυτομάτως τα καθιστά μη επιλήψιμα και διαφανή.
  Το όφελος απο τα προγράμματα το οφελούνται αποκλειστικά και μόνο οι άνεργοι, οι οποίοι στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε θα μπορέσουν έστω για 5 μήνες να εργαστούν, να αποκτήσουν δεξιότητες και κυρίως να έχουν ασφαλιστική κάλυψη.
  Οι Εθελοντές Σαμαρείτες διαβλέποντας τον καθαρά κοινωνικής πρόνοιας, του χαρακτήρα αυτών των προγραμμάτων, θα προσπαθήσουμε να συμμετέχουμε ενεργά στην αξιοποίηση και στην υλοποίηση των, δηλώνουμε δε, την ανοικτή πρόσκληση μας για συμμετοχή, πρός όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.
  Χαράλαμπος Μοσχόπουλος
Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών &
 Ναυαγοσωστών Κεφαλληνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου