Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σμ. Σαρδελή

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011
Εξελίξεις στην Ιθάκη με το πλοίο.
Επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σμ. Σαρδελή σε Υπουργείο και Εταιρεία Στρίντζη.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Αξιότιμη κα Υφυπουργέ,
Αξιότιμε κ. Γενικέ,


Το νησί της Ιθάκης και οι κάτοικοί του έχουν θορυβηθεί μετά από την απόφαση της εταιρείας Στρίντζης να σταματήσει τη διανυκτέρευση του F/B «Κεφαλονιά» στο λιμάνι Βαθέως Ιθάκης και να διανυκτερεύει πλέον στη Σάμη Κεφαλονιάς.
Σας επισημαίνω προπάντων την ασφάλεια που παρέχει το πλοίο όταν το βράδυ βρίσκεται στο Βαθύ και προκύπτει σημαντικό πρόβλημα υγείας σε κάποιον πολίτη. Πολλές φορές έχουν σωθεί ανθρώπινες ζωές με άμεση διακομιδή των ασθενών σε Σάμη ή Πάτρα με το πλοίο. Εν αντιθέσει, σε περιπτώσεις που το πλοίο δε βρίσκεται το βράδυ στο Βαθύ, μας πνίγει η ανασφάλεια και η αίσθηση απομόνωσης. Ακόμη και οι μηχανές του πλοίου που ακούγονται μας παρέχουν σιγουριά!
Γνωρίζω την ευαισθησία σας πάνω σε θέματα που αφορούν τα μικρά νησιά και τη συγκοινωνία τους. Η Ιθάκη είναι, όπως γνωρίζετε, ένα μικρό νησί με μεγάλη ιστορία που ενώ θα έπρεπε να βελτιωθεί η ακτοπλοϊκή της συγκοινωνία αντιθέτως υποβαθμίζεται αφού το πλοίο θα έρχεται μόνο στο λιμάνι του Πίσω Αετού το οποίο δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί και έτσι πολλές φορές είναι μη προσεγγίσιμο και μη ασφαλές λόγω κακοκαιρίας. Ακόμη, η σημερινή κατάσταση του λιμανιού αυτού, όσον αφορά τις υποδομές και την εικόνα που παρουσιάζει, είναι αντίθετη με την τουριστική και γενικότερη ανάπτυξη του νησιού μας.
Ευελπιστώ στην κατανόησή σας και στις άμεσες ενέργειές σας για τη λύση του προβλήματος.

Σας ευχαριστώ
Με ιδιαίτερη τιμή
Σμαράγδα Σαρδελή
Αντιπεριφερειάρχης 

 


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΡΙΝΤΖΗ

Κύριε Στρίντζη,

Πληροφορήθηκα από το πρακτορείο της εταιρείας σας στην Ιθάκη ότι το F/B «Κεφαλονιά» από τις 18 Απριλίου 2011 αλλάζει τα δρομολόγιά του και δε θα διανυκτερεύει πια στην Ιθάκη.
Σας τονίζω το πόσο σημαντικό είναι για τους Ιθακήσιους το πλοίο να παραμένει το βράδυ στο λιμάνι του Βαθέως για λόγους ασφάλειας. Είναι γνωστό ότι το πλοίο άπειρες φορές βοήθησε καθοριστικά με την άμεση διακομιδή ασθενών στη Σάμη ή στην Πάτρα. Ακόμη όπως γνωρίζετε, όταν έχουμε κακοκαιρία υπάρχει μεγάλη δυσκολία – πολλές φορές και αδυναμία – προσέγγισης στο λιμάνι του Πίσω Αετού.
Η αλλαγή στο δρομολόγιο με εξέπληξε δυσάρεστα καθώς στις 14 Μαρτίου, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, με διαβεβαιώσατε ότι τα δρομολόγια του F/B KΕΦΑΛΟΝΙΑ καθώς και οι θέσεις πρόσδεσης και διανυκτέρευσης του πλοίου στην Ιθάκη δε θα άλλαζαν έως και τον Οκτώβριο.
Θα ήθελα να μου εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους προβήκατε σε αυτή την αλλαγή.

Σας ευχαριστώ
Με τιμή
Σμαράγδα Σαρδελή
Αντιπεριφερειάρχης 

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ http://kefaloniaphotonews.gr
 ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΠΟ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΑΙ  ΛΟΓΟ ΕΟΡΤΩΝ  ΕΠΙΣΗΣ ,ΚΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ  ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ Ε Δ Ω 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου