Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΜΑΚΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ,ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ

Ποτέ δεν είναι αργά.

(ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ BLOGGER, ΧΑΘΗΚΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΝΑΑΝΑΡΤΩ,, ) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ. 




Ήμουν παρών με την τότε ιδιότητα του Νομάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης  όταν ο Γεράσιμος Αρσένης τιμώντας την ιστορική και πνευματική πορεία των Επτανήσων και τον τόπο καταγωγής του, ανακοίνωσε την καταρχήν ίδρυση των ΤΕΙ  στα νησιά μας έχοντας κατά νου τον μελλοντικό τους  μετασχηματισμό  που θα λειτουργούσε ως βάση για την συγκρότηση του «Οδύσσειου Πανεπιστημίου». Ο σχεδιασμός αυτός έγινε τότε με την συνδρομή κορυφαίων Κεφαλλήνων επιστημόνων της ημεδαπής και της αλλοδαπής αναθέτοντας  μάλιστα την συνεχή παρακολούθηση του όλου εγχειρήματος σε επιστημονική επιτροπή που συγκροτήθηκε από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και την  σύμβουλό του επί θεμάτων παιδείας  κυρία  Λούκα Κατσέλη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών . 
 
Δυστυχώς το τότε με το σήμερα φαίνεται οτι δεν είναι το ίδιο. Τότε υπήρχαν οι πολιτικές, οι πολιτικοί, τα άτομα, και το κοινωνικό σύνολο που είχαν το όραμα και την θέληση να επενδύσουμε στην Παιδεία. Τότε μιλούσαμε για την Κεφαλληνία ως πνευματικό και εκπαιδευτικό κέντρο στην  ανατολική Μεσόγειο  συγκροτώντας ένα πνευματικό ίδρυμα όχι κρατικοδίαιτο  στα πρότυπα των μικρών Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της αλλοδαπής υποστηριζόμενο από τους Κεφαλλήνες επιστήμονες  απανταχού της γης  και συνεργαζόμενο με κορυφαία Πανεπιστήμια  του κόσμου του οποίου το κόστος θα αναλάμβαναν τα δεκάδες κληροδοτήματα ιδρύματα και φορείς που είχαν καταρχήν απαντήσει θετικά σε αυτήν την προοπτική και είχαν και ακόμη ευτυχώς έχουν τους πόρους για να το συντηρήσουν .
Σήμερα μαζεύουμε  τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο τα αποκαΐδια από τις πολιτικές μας στα θέματα της παιδείας.
Το κλείσιμο των δύο σχολών σήμερα και το οριστικό κλείσιμο των υπολοίπων σχολών αύριο  έχει πέσει ως ώριμο φρούτο γιατί τόσα χρόνια πράξαμε πολύ λιγότερα από όσα οφείλαμε να κάνουμε.
Σήμερα το ανιστόρητο υπουργείο Παιδείας βρήκε την κερκόπορτα  ανοικτή γιατί τόσα χρόνια δυστυχώς και βλακωδώς μπορώ να πω δεν πείσαμε ότι έχουμε σε απόλυτη προτεραιότητα το θέμα αυτό και βασικό σχεδιασμό για το μέλλον μας. Είναι δυστυχώς αλήθεια ότι δεν πείσαμε ακόμη και τους φοιτητές μας για την αναγκαιότητα των ΤΕΙ στον τόπο μας και για την εδώ παρουσία τους, γιατί πολύ απλά δεν είμαστε και δεν κάναμε όσα οφείλαμε για να γίνουμε φοιτητικός προορισμός με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Σε αυτήν την δύσκολή στιγμή πρέπει να βγούμε επιθετικά προβάλλοντας όχι μόνο την μη κατάργηση των ΤΕΙ αλλά την άμεση και καθολική μας συστράτευση για την ίδρυση και λειτουργία του «Οδύσσειου Πανεπιστημίου».
Είναι προφανές ότι σε αυτήν την λογική θα είμαι όπως και τότε έτσι και σήμερα αρωγός και συμπαραστάτης  στον κοινό μας αγώνα για μια Κεφαλληνία και Ιθάκη που θα είναι όχι απούσες  αλλά δυναμικά παρούσες ως κορυφαίος εκπαιδευτικός και φοιτητικός προορισμός στον χώρο της ανατολικής Μεσογείου.  
Μάκης Μεταξάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου