"ANAΞ TΩN KEΦAΛΛHNΩN"O Πόρος γίνεται αρχαιολογική πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, μετά την ανακάλυψη των νέων αρχαιολογικών ευρημάτων που αναδεικνύουν την περιοχή ως μέρος στο οποίο βασίλευσε ο «Aναξ των Κεφαλλήνων», δηλαδή ο Oδυσσεύς, ενώ θα δραστηριοποιηθούν κι’ άλλα Πανεπιστήμια στην Κοινότητα εκτός του καναδέζικου «Simon Frazer».
Αυτό προκύπτει από τη συζήτηση που γινόταν χθες βράδι, λίγο πριν την εκτύπωση του «Η», στο Κοινοτικό Γραφείο του Πόρου.
Στη συζήτηση έπαιρναν μέρος ο προϊστάμενος της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κ. Αντώνης Βασιλάκης, οι αντιδήμαρχοι Τουρισμού κ. Βαγγέλης Κεκάτος, Ελειού-Πρόννων κ. Νίκος Παπαδάτος και Σάμης κ. Σπύρος Κουνάδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Βασίλης Καμπίτσης και Σπ. Σολωμός, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πόρου κ. Επαμεινώνδας Κουστουμπάρδης κ.ά.
H Eπιτροπή Tουρισμού
Πριν τη συζήτηση στον Πόρο για τα αρχαιολογικά ευρήματα, συνεδρίασε στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου η Τουριστική Επιτροπή.
Στην Επιτροπή συζητήθηκε η προβολή του Διεθνούς βραβείου ποιότητας που πήρε η Κεφαλονιά στην Ιεράπετρα Κρήτης για να μπεί η σφραγίδα ως νησιού «quality cost» (ξεχωριστού ποιοτικά).
Επίσης συζητήθηκε η αξιοποίηση του ερχομού του ρώσικου πολεμικού πλοίου την Κυριακή στο Αργοστόλι, για προβολή της Κεφαλονιάς στη ρώσικη τουριστική αγορά και με την καθιέρωση «Εβδομάδας Ρωσίας», η οποία θα γίνεται στο νησί μας την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, για να διευρύνεται παράλληλα η τουριστική περίοδος.
Τέλος, στην Επιτροπή συζητήθηκε η δυνατότητα προβολής της Κεφαλονιάς μέσα από το τουριστικό έντυπο της Περιφέρειας, ως εξαιρετικά σημαντικού τουριστικού προορισμού.