Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ασύλητος μυκηναϊκός τάφος βρέθηκε και στο μεγανήσι

Πρεπει να ξαναφτιάξουμε την ιστορία!!

ακολουθεί  το δημοσίευμα απο το iloveithaki.gr
Η διετής έρευνα των αρχαιολόγων έφερε στο φως σημαντικά ευρήματα
Ιδιαίτερη επιστημονική, ιστορική και πολιτιστική αξία αποτελούν για το Μεγανήσι τα ευρήματα που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στο νότιο τμήμα, στην περιοχή Κεφάλι, αποκαλύπτει o δήμαρχος του νησιού, Στάθης Ζαβιτσάνος.

Η διετής έρευνα των αρχαιολόγων έφερε στο φως σημαντικά ευρήματα, όπως έναν ασύλητο μυκηναϊκό τάφο, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πρόκειται για σύμπλεγμα μυκηναϊκών τάφων των οποίων η αποκάλυψη αποτελεί μεγάλο ζήτημα για όλη την περιοχή και όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Ζαβιτσάνος «αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Πολιτισμού για να δούμε πως θα διαχειριστούμε το όλο θέμα».

Πριν από δύο χρόνια, το Πανεπιστήμιο της Κρήτης μαζί με την 36η Εφορία Αρχαιοτήτων Παλαιολιθικών Κλασικών Χρόνων Μεσολογγίου με την άδεια του υπουργείου Πολιτισμού, έκαναν επιφανειακές έρευνες στην περιοχή και κατέγραψαν τα σημεία ενδιαφέροντος για να προχωρήσουν στην ανασκαφή.

Η έκταση στην οποία γίνονται οι ανασκαφές μετά το 2005, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αγοραστεί τμηματικά από εταιρεία βρετανικών συμφερόντων της οποίας μεγαλομέτοχος είναι ο τραπεζίτης λόρδος Ροτσάιλντ.

Πάντως, αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι το σύμπλεγμα των νήσων αποτελούν απομεινάρια μεγάλης χερσονήσου κατά την Ομηρική εποχή.
by I love Ithaki at 7:28 am

5 σχόλια:

  1. Φίλε POROS να σου πώ κάτι αφού πρώτα σιγουρέψαμε την Ευρώπη με το 2-1, γιατί το χρήμα του δανείου δεν γνωρίζω, (υποθέτω δηλαδή αλλά άστο);

    Εάν το παλάτι του Άνακτος (πολλούς κρυφοβασιλικούς κρύβει το νησί), Οδυσσέα είναι στον Πόρο πρέπει να πετάξουμε την Οδύσσεια και τον Όμηρο στα σκουπίδια!
    Κάποιος μάλλον την διάβαζε ανάποδα για να λέει αυτά. Δεν είναι ένα-δύο τα ευαίσθητα σημεία αυτής της θεωρίας, είναι ΟΛΑ. Μέχρι και για την ενέδρα τοποθετήθηκαν οι μνηστήρες σε σύγχρονο αντιτορπιλικό!
    Λίγο προσοχή γιατί θα μας πάρουν στο «ψιλό» ακόμα και αυτοί που φάγανε τον μπενεούτσο! Αυτή η Μπόμπα γιατί έσκασε; Εδώ μας θέλω μάγκες, γιατί δυστυχώς σύντροφοι του Οδυσσέα γίναμε όλοι τραβώντας την «Οδύσσειά μας» και αν μείνει στο τέλος μόνο ο « Άναξ» ζωντανός καήκαμε!!

    Υ.Γ.

    Λες να με ξανακυνηγήσουνε τα φίδια ορέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aris τι κόμπλεξ είναι αυτό που βγάζεις; Οι περισσότεροι έχουμε επιφυλάξεις με αυτή την ιστορία,αλλά περιμένουμε τις ανακοινώσεις. Εσύ που από τα γραφόμενά σου έχεις μελετήσει τον Όμηρο για πες μας που είναι ποια είναι κατά την γνώμη σου η Ομηρική Ιθάκη; Και εξήγησε και σε εμάς τους ηλίθιους γιατί έσκασε αυτή η μπόμπα; Μην μας αφήνεις στο σκοτάδι,φώτισε μας με τις γνώσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΕΧΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙΡΟ,, ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΣΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,, ΜΕΣΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ (ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ) , ΕΓΩ ΕΧΩ ΥΛΙΚΟ,, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕΤΑ!! ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΛΩΣ ΕΙΜΑΣΤ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ,, ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήμουν ηλίθιος αν πίστευα με τα μέχρι τώρα δεδομένα ότι γνωρίζω που ακριβώς βρίσκεται η Ομηρική Ιθάκη, αν και ένας όσο μπορεί να είναι σοβαρός διάλογος μέσα από κάποια ιστοσελίδα, θα μας έδινε κάποιες πληροφορίες ίσως και κάποια νέα στοιχεία. Πληροφορίες περισσότερο για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτε για το θέμα και μπορούν εύκολα να παρασύρονται.
    Ο τάφος στα Τζανάτα άλλωστε γνωρίζεται πως ανακαλύφθηκε.
    Πιστεύω ότι είναι ένα θέμα με ενδιαφέρον και εάν ξέφευγε λίγο από το παραμύθι που το έχουμε περιβάλλει, προς συμφέρον του τόπου θα έβγαινε. Έπειτα είναι και η ιστορία μας και δεν ήταν ηλίθια η ανθρωπότητα στην Βυζαντινή εποχή στην Αναγέννηση αλλά και πρίν, που διδάσκονταν μέσα από την Οδύσσεια.
    Για να φτάσεις σε κάποιο αποτέλεσμα θα πρέπει να λαμβάνεις κάποια δεδομένα από μια πηγή σε γενική μορφή και όχι μόνο αυτά που σε συμφέρουν.
    Αν το κόμπλεξ μου είναι γιατί δεν είμαι κοντόφθαλμος λυπάμαι αλλά δεν διορθώνεται. Αν ψάξεις στο διαδίκτυο θα βρείς και κάποιον που τα έχει βρει όλα στην Κρήτη! Αν του πείς ότι δεν « βγαίνει» βρε φίλε θα είσαι κομπλεξικός;;

    Οι γνώσεις των τότε ναυτικών διαπιστωμένα ήταν τόσο καλές για την Μεσόγειο και περισσότερο για το Ανατολικό κομμάτι που δεν μπορούμε να απορρίπτουμε τις πληροφορίες της Οδύσσειας από όποιον και να γράφτηκε. Άλλωστε και ο Μενέλαος πριν γυρίσει στην πατρίδα πιθανότατα έκανε και μια αρπαχτή στην Αίγυπτο.
    Ίσως δεν υστερεί ακόμα και στις λεπτομέρειες, δεν πράττουμε σωστά λοιπόν επαναλαμβάνω να την απορρίπτουμε κατά το συμφέρον.
    Ίσως γίνομαι σε κάποιους κακός, όμως ειλικρινά δεν έχω κανένα προσωπικό όφελος και βλέπω με ενδιαφέρον κάθε προσπάθεια που έχει σκοπό ανεύρεση στοιχείων γύρω από την Ομηρική Ιθάκη. Πολλές φορές όμως έχω την αίσθηση ότι κάποιοι χρησιμοποιούν αυτό το ενδιαφέρον του καθένα μας για αλλότρια.
    Και είναι κάτι που με πικραίνει και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΔΕΚΤΗ,, ΕΞΑΛΟΥ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑτηρησει εχω αναρτησει ολεσ τισ εωσ τωρα υποθεσεις!! απλά δεν εχει βρεθει πουθενά,, οπότε αφήστε μας να ψαξουμε και εμεις.., διότι δική μου αποψή είναι ότι αυτός ήταν ο λόγος,,, !! Οπως είπα μετά τισ ανακοινώσεις έχω υλικό,, δεν τα γράφω τυχαία!! θα τα πούμε τότε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή